Облік калькуляція кондитер.Тестові питання.

Додано: 23 грудня 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Збірник рецептур булочних та борошняних кондитерських виробів....це.....

варіанти відповідей

Нормативний документ - де описана система обліку продуктів харчування у ЗРГ

Книга з бабусиними рецептами

Нормативний документ, де описується господарська діяльність кондитерського цеху

Нормативний документ, який призначений для використання під час приготування кулінарної продукції, та кондитерських виробів.

Запитання 2

Чи може директор закладу самостійно змінювати рецептуру страв та кондитерських виробів....

варіанти відповідей

Так

Інколи

Ні

Рідко

Запитання 3

В рецептуру страв включені....

варіанти відповідей

Грошові вимірники

Норма закладки продуктів

Вихід продуктів у кілограмах або в грамах

Ціна страви

Запитання 4

Якими видами вимірників частіше за все користуються при оперативному обліку...

варіанти відповідей

Грошові

Трудові

Натуральні

Всі відповіді вірні

Запитання 5

Яким збірником рецептур користуються кондитери.....

варіанти відповідей

Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування.

Збірник рецептур булочних та кондитерських борошняних виробів

Всі відповіді вірні

Запитання 6

Як в рецептурах обліковується маса яєць...

варіанти відповідей

В масі брутто - вказується кількість яєць в штуках,. а в масі нетто - без шкарлупи в грамах

В масі брутто в грамах, а в масі нетто - без шкарлупи в штуках

В масі брутто та нетто в штуках

Запитання 7

Що включає в себе Збірник рецептур страв та борошняних кондитерських виробів...

варіанти відповідей

Таблиці взаємозаміни продуктів, рецептури страв з технологією приготування

Типи та характеристику підприємства

Порядок призначення націнок на продукти

Види цін та їх характеристику

Запитання 8

Який облік базується на документуванні усіх господарських процесів...

варіанти відповідей

Податковий

Бухгалтерський

Оперативний

Статистичний

Запитання 9

Калькуляційна картка складається для....

варіанти відповідей

Визначення націнки підприємств

Щоб дізнатися норми закладки продуктів

Для визначення ціни реалізації

Всі відповіді вірні

Запитання 10

Яка мета встановлення націнки у закладах ресторанного господарства....

варіанти відповідей

Виплати заробітної плати кондитерам

Для утримання власника в бізнесі

Для формування валового доходу, обсягом, необхідним для покриття поточних витрат та отримання прибутку, для виплати зарплат та премій.

Для закупівлі приладів та меблів.

Запитання 11

Калькуляція складається ...

варіанти відповідей

На 100 порцій, якщо в рецептурі норми закладки дані на одну порцію

На 10 кг. , якщо в рецептурі норми закладки дані на 1 кг.

На 1 порцію

На порції які зазначенні в меню для банкету.


Запитання 12

Розмір націнки залежить від таких чинників...

варіанти відповідей

Класу закладу ресторанного господарства, чим вищий клас, тим вищий розмір націнки

Складності кулінарної обробки

Від сезону

Від місця розміщення закладу ресторанного господарства, та кліматичних показників

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест