Сукупність процесів, які забезпечують потрапляння до організму їжи з речовинами, що необхідні для нормальної життєдіяльності, - це ...
Речовини у складі харчових продуктів, які мають для організму харчову та енергетичну цінність?
Молекули яких органічних сполук складаються з амінокислот?
Нерозчинені в воді органічні сполуки, в утворенні яких беруть участь жирні кислоти та спірти, - це ...
Які речовини є головним джерелом енергії для організму людини?
Головним "будівельним матеріалом" клітини є ...
Які органічні сполуки захищають внутрішні органи, будують клітинні мембрани, при окисненні утворюють воду?
Скільки % складає вода в організмі дорослої людини?
Які речовини виявляють високу активність у малих кількостях, не відкладаються про запас і не синтезуються в організмі?
Процес перетворення складних речовин на прості з виделенням енергії - це ...
Який вітамін впливає на ріст, опірність організму, обмін білків, зір?
В обміні вуглеволів бере участь ...
Яка функція вітаміну С?
Яке захворювання є наслідком дефіциту вітаміну D в організмі людини?
Внаслідок нестачі якого вітаміну в організмі людини порушується синтез білків та виникає цинга?
Нестача в організмі людини вітаміну А призводить до захворювання ...
Оберіть НЕправильні варіанти відповідностей "вітамін → джерела надходження":
Оберіть ПРАВИЛЬНІ твердження:
Оберіть з переліку харчові продукти, які є джерелом білків:
Добова потреба вуглеводів становить ...
Який продукт НЕ є джерелом вуглеводів в харчуванні людини?
Укажіть твердження, що характеризують правила харчування:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома