Обов'язки провідника

Додано: 1 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 75 разів
30 запитань
Запитання 1

Після прибуття до пункту обороту та висадки пасажирів із вагона провідник зобов'язаний: 

варіанти відповідей

 Перевірити, чи не забули пасажири будь-які речі. При виявленні здати їх до камери зберігання забутих речей із складанням акта згідно з вимогами Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. 

 Перевірити, чи не забули пасажири будь-які речі. При виявленні позбутися їх як швидше.

 Перевірити, чи не забули пасажири будь-які речі. При виявленні здати їх до камери зберігання забутих речей .

Запитання 2

Після прибуття до пункту обороту та висадки пасажирів із вагона провідник зобов'язаний: 

варіанти відповідей

Оглянути внутрішнє обладнання вагона та у випадку виявлення будь-яких недоліків або несправностей заявити про це начальнику поїзда або поїзному електромеханіку.

Оглянути внутрішнє обладнання вагона та у випадку виявлення будь-яких недоліків або несправностей відремонтувати.

Оглянути внутрішнє обладнання вагона та у випадку виявлення будь-яких недоліків або несправностей заявити про це машиністу.

Запитання 3

Після прибуття до пункту обороту та висадки пасажирів із вагона провідник зобов'язаний: 

варіанти відповідей

Підготувати вагон до нового рейсу відповідно до установленого порядку.

Упакувати використану постільну білизну в мішки та підготувати її до опломбування.

У пункті обороту провідникам, вільним від чергування, забороняється відлучатися з вагона в особистих справах.

усі відповіді вірні

Запитання 4

Після прибуття поїзда до пункту формування провідник зобов'язаний:

варіанти відповідей

Використану та чисту постільну білизну здати в термін, передбачений технологічним процесом. У випадку, якщо даний вагон у рейс не відправляється, повністю його розкомплектувати, здати на склад майно, інвентар за документами із відміткою у маршруті. Вагон підготувати та здати для охорони. 

Використану та чисту постільну білизну здати в термін, передбачений технологічним процесом. У випадку, якщо даний вагон у рейс не відправляється, постільну білизну можна не здавати.

Використану та чисту постільну білизну здати в термін, передбачений технологічним процесом. У випадку, якщо даний вагон у рейс не відправляється, повністю його розкомплектувати, здати на склад майно, інвентар за документами із відміткою у маршруті.

Запитання 5

Після прибуття поїзда до пункту формування провідник зобов'язаний:

варіанти відповідей

 Здати начальнику поїзда гроші за реалізацію платних послуг, залишок нереалізованої продукції та переносну радіостанцію. 

Перевірити обладнання, майно, інвентар, відсутнє поповнити встановленим порядком.

 Скласти перелік зауважень до технічного стану вагона та надати його начальнику поїзда для внесення заявки до Журналу форми ВУ-8 приймання, здачі та технічного стану обладнання пасажирського вагона. 

усі пункти

Запитання 6

Після прибуття поїзда до пункту формування провідник зобов'язаний: 

варіанти відповідей

При виявленні у вагоні гризунів або тарганів провідник зобов'язаний сповістити про це начальника поїзда, який повинен зробити заявку на їх знищення у санітарно-контрольний пункт (СКП) на залізничному транспорті. 

При виявленні у вагоні гризунів або тарганів провідник зобов'язаний терміново їх позбутися будь яким способом.

При виявленні у вагоні гризунів або тарганів провідник зобов'язаний сповістити про це машиніста, який повинен зробити заявку на їх знищення у санітарно-контрольний пункт (СКП) на залізничному транспорті. 

Запитання 7

Після прибуття поїзда до пункту формування провідник зобов'язаний:

варіанти відповідей

До здачі вагона іншій бригаді після закінчення рейсу зробити прибирання у вагоні, здати вагон з подальшою відміткою у маршрутному листі начальником поїзда та пройти післярейсовий медичний огляд. 

 Здати маршрутний листок наряднику резерву провідників, з’ясувати дату наступної явки на роботу і розписатися за вихід на роботу у черговий рейс.

Усі конфлікти, які виникли при здачі вагона, вирішуються начальником поїзда або керівництвом резерву провідників. 

При виконанні маневрової роботи провідник повинен підняти перехідну площадку, а після завершення – опустити. 

усі відповіді вірні

Запитання 8

Оберіть правильну відповідь:

варіанти відповідей

При відправленні пасажирського поїзда із станції після зупинки провідник хвостового вагона повинен показувати у бік пасажирської платформи (до кінця платформи): удень – звернутий жовтий прапорець, вночі – ручний ліхтар із прозоробілим вогнем, що означає благополучне прямування поїзда.

При відправленні пасажирського поїзда із станції після зупинки провідник хвостового вагона повинен показувати у протилежний бік пасажирської платформи (до кінця платформи): удень – звернутий червоний прапорець, вночі – ручний ліхтар із прозоробілим вогнем, що означає благополучне прямування поїзда.

При відправленні пасажирського поїзда із станції після зупинки провідник хвостового вагона повинен показувати у бік пасажирської платформи (до кінця платформи): удень – звернутий жовтий прапорець, вночі – ручний ліхтар із зеленим вогнем, що означає благополучне прямування поїзда.

Запитання 9

Оберіть твердження:

варіанти відповідей

Після стоянки поїзда більше 20 хв, під час зміни кабіни управління, після з'єднання рукавів внаслідок причеплення рухомого складу провідник бере участь у скороченому випробуванні автогальм відповідно до Правил технічної експлуатації залізниць України. 

Після стоянки поїзда більше 20 хв, під час зміни кабіни управління, після з'єднання рукавів внаслідок причеплення рухомого складу провідник не бере участь у скороченому випробуванні автогальм відповідно до Правил технічної експлуатації залізниць України. 

немає правильної відповіді

Запитання 10

У випадку причеплення або відчеплення одного або групи вагонів на шляху прямування провідник хвостового вагона повинен негайно доповісти про це начальнику поїзда.

варіанти відповідей

так

ні

не знаю

Запитання 11

Оберіть правильну відповідь:

варіанти відповідей

Провідник хвостового вагона приміського поїзда не повинен відволікатись на продаж проїзних документів. 

Провідник хвостового вагона приміського поїзда повинен відволікатись на продаж проїзних документів. 

немає правильної відповіді

Запитання 12

У випадку виникнення короткого замикання на землю (корпус) будь-якого із полюсів електрообладнання вагона (одна лампа на щиті управління згасла, друга горить на повну потужність...

варіанти відповідей

вимкнути усі споживачі електроенергії, крім ланцюгів аварійного освітлення (вночі) та сигналізації, і визвати поїзного електромеханіка або начальника поїзда. 

вимкнути усі споживачі електроенергії, разом з ланцюгами аварійного освітлення (вночі) та сигналізації.

вимкнути усі споживачі електроенергії, крім ланцюгів аварійного освітлення (вночі) та сигналізації.

Запитання 13

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

На вагонах, обладнаних СКНБ з позисторними термодатчиками, у разі обриву ланцюга від механічних пошкоджень провіднику вагона подається переривчастий акустичний сигнал.

На вагонах, обладнаних СКНБ з позисторними термодатчиками, у разі обриву ланцюга від механічних пошкоджень провіднику вагона подається не переривчастий акустичний сигнал.

На вагонах, обладнаних СКНБ з позисторними термодатчиками, у разі обриву ланцюга від механічних пошкоджень провіднику вагона не подається акустичний сигнал.

Запитання 14

Під час руху поїзда на вагонах не забороняється установлювати головний пакетний перемикач режимів роботи системи електропостачання у нульове положення, оскільки при цьому система контролю нагрівання букс виявляється вимкнутою. 

варіанти відповідей

так

ні,забороняється

Запитання 15

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

У всіх випадках, при вимкнутому ланцюгу, який відмовив у системі контролю нагріву букс, на зупинках поїзда необхідно на дотик проконтролювати нагрівання букс.

У всіх випадках, при вимкнутому ланцюгу, який відмовив у системі контролю нагріву букс, на зупинках поїзда неможна на дотик проконтролювати нагрівання букс.

Запитання 16

У випадку виявлення локомотивною бригадою відмови автогальм у поїзді, за марної спроби зупинити поїзд, остання подає сигнал загальної тривоги. Провідник вагона після того, як почув сигнал загальної тривоги або побачив сигнали зупинки, зобов'язаний

варіанти відповідей

відкрити стоп-кран і привести в дію ручне гальмо на вагоні, який він обслуговує.

повідомити начальника поїзда

повідомити електромеханіка

Запитання 17

При виявленні пожежі провідники зобов'язані:

варіанти відповідей

Зупинити поїзд стоп-краном, за винятком випадків, коли поїзд знаходиться у тунелі, на мосту, віадуці, шляхопроводі, під мостом або в інших місцях, які не дають змоги організувати евакуацію пасажирів та заважають організації гасіння пожежі. Якщо пожежа виявлена при знаходженні поїзда у зазначених місцях, поїзд повинен бути зупинений після їх проходження.

Зупинити поїзд стоп-краном, навіть коли поїзд знаходиться у тунелі, на мосту, віадуці, шляхопроводі, під мостом або в інших місцях.Якщо пожежа виявлена при знаходженні поїзда у зазначених місцях, поїзд повинен бути зупинений.

Не зупиняти поїзд стоп-краном, за винятком випадків, коли поїзд знаходиться у тунелі, на мосту, віадуці, шляхопроводі, під мостом або в інших місцях, які не дають змоги організувати евакуацію пасажирів та заважають організації гасіння пожежі. Якщо пожежа виявлена при знаходженні поїзда у зазначених місцях, поїзд повинен бути зупинений після їх проходження.

Запитання 18

У разі пожежи:

варіанти відповідей

Викликати по радіостанції або "по ланцюжку" начальника поїзда та поїзного електромеханіка, сповістити про пожежу провідникам суміжних вагонів.

Викликати по радіостанції або "по ланцюжку" начальника поїзда та поїзного електромеханіка.

Викликати по радіостанції або "по ланцюжку" провідників суміжних вагонів.

Запитання 19

При виявленні пожежі провідники зобов'язані:

варіанти відповідей

Відкрити зовнішні двері (при відсутності високої платформи) і фартухи обох тамбурів у аварійному вагоні та закріпити їх на клямки, відкрити аварійні виходи (там, де вони передбачені конструкцією вагона), двері у суміжні вагони та забезпечити прохід пасажирів. 

 Відкрити або розбити вікна, розташовані за осередком пожежі, евакуацію пасажирів (по можливості) робити з урахуванням того, що вогонь розповсюджується у напрямку, протилежному руху поїзда.

Сповістити пасажирів, організувати їх евакуацію та надати допомогу тим, хто її потребує.

усі відповіді вірні

Запитання 20

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

При виявленні несправності електрообладнання пультів та щитів управління провідник повинен сповістити про це начальника поїзда або поїзного електромеханіка, провіднику забороняється ремонтувати та регулювати електрообладнання, а також установку пожежної сигналізації (УПС).

При виявленні несправності електрообладнання пультів та щитів управління провідник повинен сповістити про це начальника поїзда або поїзного електромеханіка, провіднику не забороняється ремонтувати та регулювати електрообладнання, а також установку пожежної сигналізації (УПС).

немає правильної відповіді

Запитання 21

При виникненні саморозчепу у складі поїзда провідники

варіанти відповідей

після зупинки вагонів негайно приводять у дію ручне гальмо, кожний на своєму вагоні.

після зупинки вагонів не приводять у дію ручне гальмо

немає правильної відповіді

Запитання 22

При отриманні від начальника поїзда інформації про зміну маршруту провідник сповіщає пасажирів про порядок прямування поїзда за новим маршрутом.

варіанти відповідей

так

ні

не знаю

Запитання 23

У випадку відчеплення вагона через несправність провідник повинен завчасно інформувати пасажирів про їх розміщення в інших вагонах поїзда.

варіанти відповідей

так

ні

не знаю

Запитання 24

Нещасний випадок, що трапився з пасажиром у поїзді, провідник повинен:

варіанти відповідей

терміново повідомити начальника поїзда, взяти участь у складанні акта встановленого зразку та надати потерпілому першу долікарняну допомогу .

викликати швидку

викликати електромеханіка

Запитання 25

За що провідник несе матеріальну відповідальність?

варіанти відповідей

за втрату та пошкодження бланків суворої звітності, грошової виручки, переносних радіостанцій, а також внутрішнього обладнання вагона відповідно до вимог чинного законодавства та умов контракту

за втрату та пошкодження бланків суворої звітності, грошової виручки, переносних радіостанцій

ні за що

Запитання 26

За що провідник несе дисциплінарну відповідальність?

варіанти відповідей

Перевезення безквиткових пасажирів та надлишкової ручної поклажі.

 Повторне використання або підготовка до повторного використання постільної білизни. 

Залишання вагона без нагляду. 

усі відповіді вірні

Запитання 27

За що провідник несе дисциплінарну відповідальність?

варіанти відповідей

 Відмова пасажиру в посадці при наявності проїзного документа у даний вагон або в інший при посадці на станціях із короткочасними стоянками.

Висадка пасажира раніше або пізніше станції призначення, зазначеній у його проїзному документі.

Незабезпечення своєчасних та безпечних умов посадки і висадки пасажирів.

усі відповіді вірні

Запитання 28

За що провідник несе дисциплінарну відповідальність?

варіанти відповідей

Незабезпечення своєчасних та безпечних умов посадки і висадки пасажирів.

 Невихід із вагона на проміжних станціях з графіковою стоянкою поїзда. 

Закриття для користування одного з туалетів вагона.

Перевезення особистої поклажі більше 36 кг. 

усі відповіді вірні

Запитання 29

За що провідник несе дисциплінарну відповідальність?

варіанти відповідей

Перебування у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння, паління у службовому купе та салоні.

Неправильне або несвоєчасне заповнення бланків звітності.

Порушення етики поведінки при обслуговуванні пасажирів. 

Допущення випадків порушення пожежної безпеки.

усі відповіді вірні

Запитання 30

За що провідник несе дисциплінарну відповідальність?

варіанти відповідей

Допущення випадків порушення пожежної безпеки. 

 Відключення сигналізації контролю нагрівання букс (СКНБ), системи пожежної сигналізації, контроль ізольованих проводів УПС.

Неправильна експлуатація переносної радіостанції

 Відсутність на вагоні порядкового номера за схемою поїзда та маршрутної дошки.

усі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест