"Технологія приготування страв з овочів"

Додано: 1 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 73 рази
30 запитань
Запитання 1

При варінні картоплі, її закладають у




варіанти відповідей

 холодну воду

киплячу воду

 гарячу воду

Запитання 2

Для припускання капусту білоголову нарізують




варіанти відповідей

 соломкою

 шашками

 січуть

Запитання 3

 Страву "Картопля фрі" солять




варіанти відповідей

 на початку смаження

 в кінці смаження

 після смаження

Запитання 4

 Страви з овочів подають на




варіанти відповідей

 підігрітих столових мілких тарілках

 баранчиках

 порційних сковородах

Запитання 5

 Картоплю для картопляного пюре протирають




варіанти відповідей

 гарячою

 теплою

 в холодному вигляді

Запитання 6

Овочі, які мають зелене забарвлення варять




варіанти відповідей

 у бурхливо киплячій воді з відкритою кришкою

 на маленькому вогні з закритою з закритою кришкою

 в алюмінієвому посуді з закритою кришкою

Запитання 7

Овочі смажать основним способом на сковороді з жиром нагрітій до



варіанти відповідей

 100-120°C

 90°C

 140-150°C

Запитання 8

При приготуванні страви "картопля смажена" основним способом її солять



варіанти відповідей

 на початку смаження

 в кінці смаження

 після утворення рум'яної скоринки

Запитання 9

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з




варіанти відповідей

 двох видів продуктів нескладного приготування

 трьох видів продуктів нескладного приготування

 2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

Запитання 10

Буряки варять




варіанти відповідей

 обчищеними

 з шкірочкою

 обчищеними або з шкірочкою

Запитання 11


При варінні вода має покривати овочі на




варіанти відповідей

 2-3 см

 1-2 см

 3-4 см

Запитання 12

Які з перерахованих овочів варять без солі?




варіанти відповідей

 спаржу, артишоки, гарбузи

 буряки, моркву, зелений горошок

 картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 13

Зварену картоплю зберігають на марміті не більше ніж




варіанти відповідей

 2 год.

 60 хв.

 3-4 год.

Запитання 14

 Для припускання нарізані овочі викладають шаром



варіанти відповідей

 10 см

 5 см


 8 см

Запитання 15

Припущені овочі заправляють соусом




варіанти відповідей

 томатним

 білим основним

 молочним

Запитання 16

Оберіть які овочі перед смаженням панірують у борошні?



варіанти відповідей

 баклажани, цибулю ріпчасту

 картоплю, моркву

 буряк, стручки квасолі

Запитання 17

У фритюрі овочі смажать при температурі



варіанти відповідей

 140-150°C

 170-180°C

 200-250°C

Запитання 18

При смаженні овочів у фритюрі жиру беруть

 


варіанти відповідей

У 2-3 рази більше ніж овочів

 У 7-8 разів більше ніж овочів

 У 4-6 разів більше ніж овочів

Запитання 19

З якою метою баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв.


варіанти відповідей

 щоб не витікав сік

щоб утворилась золотиста скоринка

 щоб видалити гіркоту

Запитання 20

Для страви "цибуля фрі" цибулю нарізують




варіанти відповідей

 часточками

 кільцями

 соломкою

Запитання 21

 Овочі запікають при температурі




варіанти відповідей

 160-180°C

 200-250°C

 250-280°C

Запитання 22

Запечені страви з овочів зберігають протягом



 

варіанти відповідей

 1 год.

 2 год.

3 год.

Запитання 23

Яке молоко додають до вареної картопля для приготування пюре?

варіанти відповідей

холодне, пастерізоване

тепле, пастерізоване

гаряче, кип'ячене

Запитання 24

У фритюрі смажать:

варіанти відповідей

деруни по селянські

котлети картопляні

крокети картопляні

картопляники

Запитання 25

Рулет картопляний перед тепловою обробкою проколюють для

варіанти відповідей

гарного вигляду

гарного пропікання

для виходу пари

Запитання 26

Для приготування страви "Рагу з овочів" картоплю попередньо

варіанти відповідей

відварюють

обсмажують

припускають

Запитання 27

Картопляну масу перед додаванням яєць охолоджують до температури

варіанти відповідей

40-50°С

60-70°С

30-40°С

80-90°С

Запитання 28

Як підготувати перець для фарширування

варіанти відповідей

варити 10 хвилин

бланшувати 2-3 хвилини

витримати у сольовому розчині

варити 15 хвилин

Запитання 29

Мета охолодження картопляної маси перед додаванням яєць

варіанти відповідей

зручно порціонувати

краще утримується паніровка

попередження згортання білків

зменшуються втрати при тепловій обробці

Запитання 30

Під час смаження картоплі на поверхні утворюється рум'яна кірочка завдяки процесам

варіанти відповідей

переходу протопектина у пектин

денатурації білків

карамелізації цукрів

декстринізації крохмалю, реакції меланоєдиноутворення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест