Обробка безлускатої та окремих видів риб

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

До безлускатої риби відносять:

варіанти відповідей

хека;

міногу;

карася;

вугра.

Запитання 2

Яку рибу не потрошать?

варіанти відповідей

лина;

коропа;

міногу;

сома.

Запитання 3

З якої риби знімають шкіру "панчохою"?

варіанти відповідей

тріски;

пікши;

більдюги;

окуня.

Запитання 4

Яка риба вкрита шаром отруйного слизу?

варіанти відповідей

лосось;

сом;

камбала;

мінога.

Запитання 5

Щоб очистити лина від луски потрібно:

варіанти відповідей

натерти сіллю;

занурити в окріп на 20-30 с;

занурити в окріп на 1 хв;

замочити в розчині кухонної солі.

Запитання 6

Обробку окуня починають з видалення:

варіанти відповідей

нутрощів;

голови;

луски;

спинного плавника.

Запитання 7

Яку рибу краще обробляти мороженою?

варіанти відповідей

камбалу;

навагу;

зубатку;

лина.

Запитання 8

У якої риби отруйна чорна черевна плівка?

варіанти відповідей

в ставриди;

в окуня;

у маринки;

у хека.

Запитання 9

Яку рибу перед обробкою обшпарюють?

варіанти відповідей

ставриду;

хека;

вугра;

сома.

Запитання 10

Яка риба має дрібну луску?

варіанти відповідей

вугор;

мінога;

хек сріблястий;

більдюга.

Запитання 11

Щоб полегшити видалення шипів у камбали потрібно:

варіанти відповідей

рибу натерти кухонною сіллю;

рибу замочити у воді з оцтом;

рибу обшпарити 1-2 хв

Запитання 12

Рибу-шаблю розморожують:

варіанти відповідей

у воді;

у розчині кухонної солі;

токами надвисокої частоти;

на повітрі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест