Обробка риби 1 курс

Додано: 2 квітня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Технологічний процес обробки риби для використання якою включає такі операції: розморожування, обчищання луски, видалення плавників, очей, зябер, розрізування черевця, видалення нутрощів, промивання

варіанти відповідей

цілою

цілою без голови


шматками – кругляками

пластами без кісток

Запитання 2

За характером покрову шкіри рибу поділяють на:

варіанти відповідей

 луската, осетрова, з кістковими лусками "жучками"

луската, безлуската, з кістковими лусками "жучками"

безлуската, осетрова, лососева

Запитання 3

Яка риба відноситься до лускатої?

варіанти відповідей

хек, минтай, сом

 карась, карп, окунь

щука, скумбрія, дорадо

Запитання 4

Яка риба відноситься до безлускатої?

варіанти відповідей

 Карась, окунь, сом

Мінога, зубатка,товстолоб

Скумбрія, мінога, сом

Запитання 5

Оберіть правильну послідовність розбирання риби на порціонні шматочки-кругляки

варіанти відповідей

 Розморожування, обчищання луски, видалення плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови разом з нутрощами, зачищання чорної плівки, промивання, обсушування, нарізання на кругляки

Розморожування, видаленя плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови разом з нутрощами, обчщання луски, зачищання чорної плівки, промивання, обсушування, нарізання на кругляки

 Розморожування, обчищання луски, видалення плавників, надрізування м'якоті навколо голови, перерубування хребта біля голови, видалення голови,розрізання черевця, зачищання чорної плівки, обсушування, промивання, нарізання на кругляки

Запитання 6

Оберіть правильну послідовність розбирання риби на філе

варіанти відповідей

 Розморожування, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, зрізування верхнього філе з реберними кістками пластування риби,видалення хребта, видалення реберних кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,нарізування на порціонні шматочки

Розморожування, обчищання луски, відрізування голови, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, промивання, обсушування, розрізування верхнього філе з реберними кістками, пластування риби,видалення хребта, видалення ребери кісток з філе, зрізування філе зі шкіри,нарізування на порціонні шматочки.

Розморожування, обчищання луски, видалення плавників, розрізування черевця, видалення нутрощів і чорної плівки, відрізування голови, промивання, обсушування, розрізування верхнього філе з реберними кістками, пластування риби,видалення хребта, видалення реберних кісток з філе, нарізування на порціонні шматочки, зрізування філе зі шкіри.

Запитання 7

За якими ознаками класифікують рибу?

варіанти відповідей

 За місцем існування; за характером покриву шкіри; за розміром очей; за ступенем готовності

За термічним станом; за характером покриву шкіри; за розміром, за родинами

За місцем існування; за характером покриву шкіри; за будовою скелета; за розміром; за термічним станом, за родинами

  За термічним станом; за розміром; за характером покриву шкіри; за віком

Запитання 8

Як розморожують рибу?

варіанти відповідей

На повітрі, у холодній воді

  У холодній воді, при слабкому нагріванні в духовці,

В микрохвильовці, на повітрі

На повітрі, у холодильнику

Запитання 9

Яке філе не можно отримати при пластуванні риби?

варіанти відповідей

зі шкірою і реберними кістками,

 без шкіри з хребтом

 зі шкірою, , хребетною і реберними кістками

 зі шкірою без кісток

Запитання 10

Що треба зробити щоб видалити слиз з поверхності риби без луски?

варіанти відповідей

Замочити у солоній воді, обсушити

Промити гарячою водою та обсушити

Зняти шкіру

Натерти кухонною сіллю та промити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест