Обробка сільськогосподарської птиці та дичини, напівфабрикатів з неї

Додано: 25 березня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

До сільськогосподарської птиці належать

варіанти відповідей
Запитання 2

За термічним станом тушки птиці бувають:

варіанти відповідей

остиглі

охолоджені

заморожені

не має правильної відповіді

Запитання 3

Вкажіть спосіб розморожування м’яса птиці

варіанти відповідей

на повітрі

у воді

на повітрі і у воді

немає правильної відповіді

Запитання 4

Кулінарне використання сільськогосподарської птиці залежить від:

варіанти відповідей

виду

віку

вгодованості

всі відповіді вірні

Запитання 5

Дичину поділяють на:

варіанти відповідей

лісову (глухарі, тетерюки, рябчики,куріпки білі, фазани)

гірську (куріпки гірські, індики гірські)

степову (куріпки сірі, перепілки)

водоплавну (гуси,качки)

болотяну (кулики, бекаси)

Запитання 6

При якій температурі розморожують птицю на повітрі?

варіанти відповідей

10-12 градусів

14-16 градусів

16-18 градусів

12-14 градусів

Запитання 7

Скільки способів заправляння птиці "в кишеньку"?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 8

З якої частини курки готують "котлету по-київськи"?

варіанти відповідей

ніжок

філе

філе з крильною кісточкою

всі відповіді вірні

Запитання 9

Для приготування страв з птиці і дичини використовують

варіанти відповідей

цілі заправлені тушки

напівфабрикати порціонні

напівфабрикати дрібношматкові

напівфабрикати з січеної маси

Запитання 10

Оброблені тушки птиці зберігають

варіанти відповідей


при температурі від 0-6 °C не більше 24 год

при температурі від 0-6 °C не більше 36 год

при температурі від 0-8 °C не більше 48 год

при температурі від 0-4 °C не більше 36 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест