Оцінювання професійних компетентностей модуля ОФ – 3.2.1

Додано: 20 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 73 рази
20 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "ресторан"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів.  

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування.  

 Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.  

. Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів.

Запитання 2

Укажіть правильний варіант полірування тарілок.  

варіанти відповідей

 Тарілку тримати у лівій руці, рушник - у правій. 

Тарілку тримати на долоні правої руки, а лівою - протирати рушником. 

Тарілку тримати через рушник лівою рукою ребром, а правою, поступово прокручуючи навколо осі, - протирати другим кінцем рушника, потім протерти середину та дно тарілки 

Тарілку тримати у правій руці, рушник - у лівій.  

Запитання 3

Якими наборами треба сервувати стіл, якщо у меню включено холодні закуски, гарячі м'ясні страви та десерт? 

варіанти відповідей

Закусочними, столовими та десертними. 

Закусочними, рибними та фруктовими. 

Столовими та десертними. 

Закусочними та десертними. 

Запитання 4

Укажіть форми самообслуговування у закладах ресторанного господарства - за участю персоналу в обслуговуванні.  

варіанти відповідей

За абонементами. 

За чеками

 З попереднім розрахунком. 

Повне і часткове обслуговування. 

Запитання 5

При якому виді самообслуговування споживачі всі операції виконують самостійно?

варіанти відповідей

 При повному самообслуговуванні

При частковому самообслуговуванні

 При самообслуговуванні з попереднім розрахунком. 

При самообслуговуванні з безпосереднім розрахунком. 

Запитання 6

Укажіть форму самообслуговування, для якої властива одночасність процесів вибору, одержання й оплати вартості кулінарних виробів.

варіанти відповідей

 Самообслуговування з наступним розрахунком. 

 Самообслуговування з безпосереднім розрахунком.

Самообслуговування з попереднім розрахунком. 

Самообслуговування з тимчасовим розрахунком.

Запитання 7

Який метод обслуговування передбачає доставку готової продукції до місця споживання в лотках, судках, контейнерах?  

варіанти відповідей

Самообслуговування. 

Кейтериигове обслуговування.  

Часткове обслуговування офіціантами. 

Повне обслуговування офіціантами.  

Запитання 8

У якому порядку кладуть столові набори при сервуванні стола? 

варіанти відповідей

Ножі зліва (лезом від тарілки), виделки справа (зубцями донизу), десертні набори (над тарілкою), ложки.  

Ножі справа (лезом до тарілки), виделки зліва (зубцями вгору), десертні набори (над тарілкою), ложки. 

Ножі справа (лезом від тарілки), виделки зліва (зубцями донизу), десертні набори (над тарілкою), ложки.  

Ножі зліва (лезом до тарілки), виделки справа (зубцями доверху), десертні набори (над тарілкою), ложки.

Запитання 9

Від яких чинників залежить сервування столу в ресторані?

варіанти відповідей

Від пори року.  

Від меню та традицій кухні 

Від культури споживання відвідувачів.

Від кількості відвідувачів у закладі ресторанного господарства

Запитання 10

На бенкеті за столом жінка повинна сідати . . . . 

варіанти відповідей

ліворуч від чоловіка

навпроти чоловіка

праворуч від чоловіка

на правому куті від чоловіка

Запитання 11

Укажіть вид бенкету, що організовується без розміщення за столом. 

варіанти відповідей

Бенкет-чай. 

Бенкет-десерт, коктейль. 

Бенкет за столом

" А ЛЯ карт" 

Запитання 12

. Яка норма обслуговування гостей офіціантами на бенкетіприйомі із повним обслуговуванням офіціантами? 

варіанти відповідей

З офіціанта на 20 гостей. 

З офіціанта на 12 - 16 гостей. 

З офіціанта на 25 гостей.  

З офіціанта на 35 - 40 гостей. 

Запитання 13

Укажіть час влаштування бенкету-прийому - чай,кава.  

варіанти відповідей

З 11:00 до 14:00 год. 

 З 14:00 до 16:00 год. 

 16:00до 18:00 год.

З 20:00 до 24:00 год.

Запитання 14

Які картки указують місце гостя за столом із розсаджуванням. 

варіанти відповідей

Візитні

Фуршетні.

Кувертні

Бенкетні

Запитання 15

Який прийом влаштовують тільки жінки і для жінок? 

варіанти відповідей

Бокал шампанського. 

Прийом-сніданок.

Бокал вина. 

Прийом - чай, кава. 

Запитання 16

Які страви подають на діловому (робочому) сніданку? 

варіанти відповідей

 Одну холодну закуску, одну гарячу закуску та одну гарячу другу страву.  

Одну холодну закуску, десерт. 

 Гарячу другу страву, борошняні кондитерські вироби

Омлет, солодку страву. 

Запитання 17

На якому бенкеті застосовується кувертна картка?  

варіанти відповідей

Бенкет-коктейлі.

Бенкет-чай.

Бенкет-десерті. 

Бенкет-фуршет

Запитання 18

Куди кладуть індивідуальне меню при сервуванні стола для бенкету-прийому із повним обслуговуванням офіціантами? 

варіанти відповідей

На мілку підставну тарілку. 

На закусочну тарілку.

 Праворуч від пиріжкової тарілки. 

За пиріжковою тарілкою гостя (вгорі). 

Запитання 19

Який бенкет вважається офіційним?  

варіанти відповідей

Коли запрошені гості є виключно офіційними особами. 

Коли на бенкет запрошені тільки чоловіки.  

Коли на бенкет запрошені тільки жінки.

Коли на бенкет запрошуються гості старше 45 років. 

Запитання 20

На якому бенкеті усі страви та напої подають гостям офіціанти в обнос? 

варіанти відповідей

На бенкеті з частковим обслуговуванням офіціантами.  

На бенкеті з повним обслуговуванням офіціантами.  

На комбінованому бенкеті

На бенкеті-буфеті. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест