ОФ 3.1.2 СТОЛОВІ ПРИБОРИ, ТА СТОЛОВА БІЛИЗНА

Додано: 25 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 88 разів
26 запитань
Запитання 1

Розмір стандартного столового ножа дорівнює діаметру: 

варіанти відповідей

закусочної тарілки

 

столової мілкої тарілки


 десертної глибокої тарілки

Запитання 2

Рибні прибори (ніж та виделка) використовують у сервіровці при подаванні: 

варіанти відповідей

рибних канапок


 салатів із риби


других гарячих страв із риби

Запитання 3

Прибор для фруктів відрізняється від десертного: 

варіанти відповідей

більшим розміром та виделкою з трьома зубцями

 

меншим розміром та виделкою з двома зубцями


таким же розміром та виделкою з трьома зубцями

Запитання 4

Виделка для розкладання лимонів має:  

варіанти відповідей

чотири гострі зубці

 

два гострі зубці


 три гострі зубці

Запитання 5

Ніж-виделка для нарізання і розкладання сиру має:

варіанти відповідей

 пряму форму і зубцями на кінці

серповидну форму і зубцями на кінці

овальну форму і зубцями збоку

Запитання 6

Для перекладання кускового цукру та кондитерських виробів використовуємо:  

варіанти відповідей

лопатку десертну


ложку десертну


щипці спеціальні

Запитання 7

При відсутності спеціальних щипців для подавання других страв, офіціант може користуватися такою парою: 

варіанти відповідей

двома столовими ложками

виделкою столовою та столовою ложкою


розкладальною лопаткою та столовим ножем

Запитання 8

Закусочна виделка при накладанні на закусочну тарілку: 

варіанти відповідей

дорівнює розміру тарілки

 

трошки більша


 трошки менша

Запитання 9

При подаванні супу в бульйонній чашці разом з супом подається: 

варіанти відповідей

ложка столова

 

ложка десертна

ложка чайна

Запитання 10

Столову білизну - скатертини, серветки, ручники та рушники виготовляють: 

варіанти відповідей

із бавовняної тканини

 

із віскозного волокна


 із штучного шовку

Запитання 11

Скатертинове полотно (шириною більше 150 см) використовують для пошиву скатертини для банкету – фуршет довжиною: 

варіанти відповідей

1-3 м

 

2,5-3 м


 3-12 м

Запитання 12

Спідниця із штучного білого та кольорового шовку, іншого матеріалу використовується для драпіровки столів при організації:

варіанти відповідей

банкетів-фуршетів

комплексних обідів у ресторані


ланчів, бізнес – обідів, картингів

Запитання 13

Серветки з бавовняної тканини (25х25 см) зволожені призначені: 

варіанти відповідей

для витирання рук після вживання жирних страв

для сервірування обідніх столів

 

при організації «Шведського столу»

Запитання 14

Підноси при обслуговуванні: 

варіанти відповідей

прикрашають декором


покривають бавовняною білою столовою серветкою


застилають рушником

Запитання 15

Для вишуканих форм складання серветок використовують столові серветки розміром: 

варіанти відповідей

40х40 см

 

46х46 см


50х50 см

Запитання 16

Кольорові серветки розміром 35х35 см, 30х30 см називають: 

варіанти відповідей

столовими, рибними


чайними, десертними


фуршетними, спеціальними

Запитання 17

При подаванні страв офіціант використовує:  

варіанти відповідей

рушник

ручник


серветку

Запитання 18

Рушник повинен бути гладеньким: 

варіанти відповідей

білим


кольоровим


в клітинку

Запитання 19

Рушник виготовлений із льону або бавовни має розмір: 

варіанти відповідей

20х70 см; 20х75 см


30х75 см; 30х80 см

40х70 см; 35х80 см

Запитання 20

Білий рушник призначений: 

варіанти відповідей

для покращення зовнішнього вигляду офіціанта

 

для збереження рук від опіків при подаванні гарячих страв і захисту манжетів одягу від забруднення

 

для полірування посуду та змітання крихт зі столу

Запитання 21

Не рекомендується рушник класти: 

варіанти відповідей

у кишеню або на плече


на ліву руку


на підсобний стіл

Запитання 22

Рушник для офіціантів виготовляється: 

варіанти відповідей

з м’якої бавовняної тканими, яка легко вбирає вологу

з шовковистої тканини, яка не залишає волоконця при поліруванні посуду


 з віскозного волокна, що робить рушник м’яким, швидко вбирає вологу

Запитання 23

Розмір рушника: 

варіанти відповідей

довжина 2-2,5 м і ширина 50 см

 

довжина 0,9-1 м і ширина 20 см 


довжина 1-2 метра і ширина 40 см

Запитання 24

Для сервірування банкетного столу столову білизну слід:

варіанти відповідей

добре випрасувати, в міру підкрохмалити


 добре випрасувати, сильно підкрохмалити

 

добре випрасувати, ледь підкрохмалити

Запитання 25

Столову білизну маркують з внутрішньої сторони:

варіанти відповідей

олівцем або гуашшю


маркером підприємства, тушшю

 

фарбою, яка не змивається, або вишивкою кольоровими нитками

Запитання 26

Рушником:  

варіанти відповідей

сервірують обідній стіл, витирають обідній стіл

  

витирають посуд та руки

 

використовують при подаванні різних страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест