ОФ 3.1.4 ОТРИМАННЯ ТА ПІДГОТОВКА ПОСУДУ, ПРИБОРІВ ТА СТОЛОВОЇ БІЛИЗНИ ОТРИМАННЯ ТА ПІДГОТОВКА ПОСУДУ, ПРИБОРІВ ТА СТОЛОВОЇ БІЛИЗНИ

18 запитань
Запитання 1

. Бригадир офіціантів отримує в сервізній і кімнаті для білизни необхідні для сервіровки столовий посуд, прибори і столову білизну:

варіанти відповідей

за 4 години до відкриття ресторану; 

за 3 години до відкриття ресторану;

за 2 години до відкриття ресторану;

Запитання 2

Кількість скатертин , необхідних для накриття столів, визначають, виходячи: 

варіанти відповідей

з площі торгової зали; 

з кількості столів у залі;

 з кількості відвідувачів у зміну

Запитання 3

На кожне місце в залі офіціант отримує серветки в кількості: 

варіанти відповідей

1-2 штуки 

2-4 штуки

3-6 штук

Запитання 4

На кожного офіціанта видається рушників: 

варіанти відповідей

4-5 штук

3-4 штуки

2-3 штуки

Запитання 5

Видачу столового посуду, приборів і столової білизни здійснює бригадир або черговий офіціант:  

варіанти відповідей

під звіт у кількості, необхідній для обслуговування відвідувачів 

під розписку в журналі обліку

дві відповіді правильні

Запитання 6

Після закінчення робочого дня столовий посуд, прибори, столова білизна повертається, при цьому:  

варіанти відповідей

робиться відповідний запис в журналі обліку посуду, приборів, білизни 

перераховується посуд, прибори, білизна

складається для миття та прання

Запитання 7

Прибори повинні бути:  

варіанти відповідей

не деформованими, допускається різний малюнок на ручці

без подряпин, не деформовані, з однаковими малюнками на ручці

чисті, не деформовані, з одного матеріалу, але від різних виробників

Запитання 8

Тарілки заносять із сервізної до зали стойками по 4-8-12 штук:

варіанти відповідей

накривають їх рушником і ставлять на сервант або підсобний столик двома руками 

ставлять на ліву руку, покриту серветкою

ставлять на праву руку загорнутими в рушник

Запитання 9

Столові прибори приносять до торгової зали: 

варіанти відповідей

на підносі накритому серветкою і зверху накривають серветкою

загортають у рушник

переносять у лотку насипом

Запитання 10

Перед сервіровкою столовий посуд і прибори: 

варіанти відповідей

витирають серветкою 

полірують рушником

загортають в паперові серветки

Запитання 11

Відполіровані ножі кладуть: 

варіанти відповідей

на підноси, накриті серветкою

на підноси, накриті серветкою, або на тарілку з серветковим карманом

на лоток

Запитання 12

При поліруванні чарок та фужерів одним кінцем рушника їх слід тримати: 

варіанти відповідей

лівою рукою за основу чарки

правою рукою за ніжку чарки

лівою рукою за верхню частину чарки

Запитання 13

Якість поліровки чарок та фужерів перевіряємо:

варіанти відповідей

на світло

на огляд зовні

на мелодійність звуку

Запитання 14

При поліруванні тарілок, лівою рукою через рушник тримати тарілку ребром, а правою:

варіанти відповідей

протираємо середину, дно та навколо осі тарілки

протираємо навколо осі тарілки прокручуючи, середину і дно тарілки

протираємо дно, середину та навколо осі тарілку

Запитання 15

Поліруємо чарки, тримаючи через рушник: 

варіанти відповідей

правою рукою другим кінцем рушника протираємо ніжку, верх та у середині

правою рукою другим кінцем рушника вводимо у середину, повертаємо чарку, протираємо в середині, зверху, а потім ніжку

правою рукою другим кінцем рушника зволожуємо в середині, протираємо прокручуючи, потім ніжку і зверху чарки

Запитання 16

Сільнички наповнюють: 

варіанти відповідей

на половину об’єму 

до верху

на ¾ об’єму

Запитання 17

Щоб гірчиця не темніла зверху:

варіанти відповідей

зверху додають декілька крапель молока 

поливають зверху соняшниковою олією

збризкують кипяченою водою

Запитання 18

Перець в перечницю наповнюють:

варіанти відповідей

на половину об’єму (1/2)

на ¾ об’єму

на 1/3 об’єму

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест