ОФ 3.1.4 ПІДБІР СТОЛОВОГО ПОСУДУ ТА ПОДАВАННЯ СТРАВ

Додано: 26 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 477 разів
15 запитань
Запитання 1

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?

варіанти відповідей

За малюнком і кольором. 

За міцністю та якістю нанесення глазурі,

За формою, розмірами, призначенням.

За ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині

Запитання 2

Яке призначення кокільниці? 

варіанти відповідей

Приготування та подавання десертів.

Приготування та подавання гарячих закусок з риби,морепродуктів.

Приготування та подавання гарячих закусок з грибів, птиці, овочів, м'яса. 

Приготування та подавання солодких страв.

Запитання 3

Яке призначення баранчиків з овальною кришкою?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих страв із припущеної риби.

Для подавання гарячих соусів.

Для подавання борошняних кондитерських виробів, фруктів на бенкетах.

Для подавання спаржевої квасолі при гуртовому обслуговуванні.

Запитання 4

Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв. 

варіанти відповідей

Порційна сковорідка, баранчик з кришкою.

Горнятко керамічне.

Мілка столова тарілка. 

Глибока столова тарілка.

Запитання 5

Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?

варіанти відповідей

Діаметром.

Ємністю порції. 

Формою. 

Наявністю малюнка із зображенням фруктів і квітів на дні або бортику.

Запитання 6

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського.

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка. 

Десертна мілка. 

Закусочна тарілка.

Десертна глибока.

Запитання 7

Укажіть металевий посуд для подавання других гарячих страв.

варіанти відповідей

Мілка столова тарілка.

Кокотниця.

Кокільниця. 

Порційна сковорідка.

Запитання 8

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?    

варіанти відповідей

Із паперу, пластмаси, фольги

Із мельхіору та пластмаси.

Із картону та дерева. 

Із фаянсу, порцеляни.

Запитання 9

 На якій відстані від краю стола ставлять закусочну або мілку столову тарілку? 

варіанти відповідей

1 4 см.

2 0,5 см.

3 1 см. 

4 2 см.

Запитання 10

 У якому посуді подають хліб на стіл? 

варіанти відповідей

 У столовій мілкій тарілці.

У пиріжковій тарілці 

У закусочній тарілці.

У десертній тарілці.

Запитання 11

 Яке призначення пашотниці?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих припущених та тушкованих страв із м'яса, птиці,овочів, млинців.

Для подавання гарячих обчищених яєць, зварених "у мішечок", як гарнір до бульйону.

3 Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Для приготування та подавання гарячих закусок і других порційних страв із крупи, риби, м'яса, овочів.

Запитання 12

Підберіть посуд для подавання варення, джему,меду.

варіанти відповідей

Глибока десертна тарілка. 

Розетка.

Кокотниця. 

Пашотниця.

Запитання 13

Яким набором зручніше скористатися для перекладання риби під маринадом? 

варіанти відповідей

Виделкою закусочною. 

Виделкою та ложкою десертними. 

Ложкою столовою разом із виделкою столовою.

Ложкою та ножем закусочними.

Запитання 14

Якими наборами треба сервувати стіл, якщо у меню включено холодні закуски, гарячі м'ясні страви та десерт?

варіанти відповідей

Закусочними, столовими та десертними. 

Закусочними, рибними та фруктовими. 

Столовими та десертними.

Закусочними та десертними.

Запитання 15

Якими наборами потрібно засервувати стіл, якщо меню включає холодні овочеві закуски та фрукти?

варіанти відповідей

Закусочними та десертними.

Закусочними та столовими. 

Закусочними та рибними 

Закусочними та фруктовими

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест