Операція "Володар"

Додано: 16 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
9 запитань
Запитання 1

Протягом літніх місяців 1943 генерал Морган і штаб працювали над планом. Еле ще раніше, Ейзенхауер і Монтгомері не доходили згоди з Морганом в одному важливому пункті. Вони хотіли могутнього наступу на широкому фронті. Крім того, було важливо захопити доки .... раніше, ніж планували. Вони прагнули першої висадки 5 дивізій, а не трьох. Тільки-но була визначена кількість експедиційних військ, можна було братися до інтенсивних навчань.

варіанти відповідей

Шербура

Анціо

Рив'єра

Запитання 2

.... займали пд.-сх. частину Англії, а .... пд.-зх.

варіанти відповідей

Британці, американці

Американці, британці

Запитання 3

Уся ця діяльність не лишилися не поміченою для ворога. Ми не заперечували і докладали навмисних зусиль, щоб її помітили в ..., бо хотіли, щоб німцям здавалося, що ми підемо в наступ саме там.

варіанти відповідей

Па-де-Кале

Сматс

Дьєп

Запитання 4

Дійшли згоди, що до ворожого берега треба підійти місячної ночі. Був необхідним короткий період денного світла перед визначеною годиною. Якщо висаджуватися під час припливу, підводні перешкоди заважатимуть підплисти, а якщо під час відпливу, військам доведеться довго йти во відкритому для обстрілу березі. Час припливів різнився на .. хв між сх. і зх. берегами. Кожен сектор повинен був мати свою годину висадки. Усі бажані умови існували лише протягом 3 днів кожного місячного місяця. Перший триденний період після 31 травня був 5, 6, 7 червня. Отак обрали 5 червня.

варіанти відповідей

40

30

60

Запитання 5

Ворог знав, що планується висадка, а ми мали приховати місце і час атаки. Наш головний маневр полягав, ніби ми висадимось прямо через .... протоку.

варіанти відповідей

Дуврську

Ла-Манш

Запитання 6

Концентрація військ для наступу – .... солдатів, 20 000 машин і багато тисяч тонн запасів, які треба було доставити за 2 дні.

варіанти відповідей

176 000

180 000

200 000

Запитання 7

У понеділок .. травня ми провели останню нараду в Лондоні у штаб-квартирі Монтгомері в школі Св. Павла. Були присутні король, Сматс і начальники. Нараду відкрив Ейзенхауер, а ранкове засідання закінчилося зверненням короля.

варіанти відповідей

15

23

13

Запитання 8

Однак почала непокоїти негода. Вона стала мінливою. Прогнози на 5 червня були похмурими. Пополудні .. червня я з Бевіном і Сматсом поїхав у ..... і побачив велику кількість військ, що сідали на кораблі, щоб плисти в Нормандію. Ми оглядали кораблі і побачили успіху Ейзенхауеру. Ми повернулися до потяга для дуже пізньої вечері. Під час неї сказали, що погода погіршується і операцію слід перенести на 24 години.

варіанти відповідей

3

4

Портсмут

Дьєп

Запитання 9

Ми пішли спати десь о ....ночі. Я сказав, щоб мене не будили, коли отримають результати. Прогноз на 5 червня був ще гіршим. Усі конвої в морі розвернулися. Час тягнувся повільно, аж поки о 21:15 вечора 4 червня почалася ще 1 нарада. Але метеорологи сказали, що погода поліпшиться вранці 6 червня. А далі прогнозували повернення негоди. Ми вирішили починати.

варіанти відповідей

Пів на другу

Пів на третю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест