Оперні театри світу

Додано: 10 квітня 2020
Предмет: Мистецтво, 5 клас
Тест виконано: 6 разів
6 запитань
Запитання 1

Цей оперний театр відкрився 25 травня1869 року оперою В. А. Моцарта«Дон Жуан". Саме тут вперше прозвучали опери Глюка, Моцарта, Бетховена, з нею назавжди пов язані імена видатних музикантів та виконавців - Малера, Г.фон Караяна, Г. Малера, Р.Штрауса…

Один раз на рік театр перетворюється на бальну залу, де під звуки вічного вальсу кружляють пари... Оберіть правильну відповідь

варіанти відповідей

Королівський театр Ла Монне, Брюссель;

Віденська державна опера, Відень;

Англійська національна опера, Лондон

Римський оперний театр

Запитання 2

Ла Ска́ла (італ.Teatro alla Scala або La Scala) — оперний театр Італії, один з провідних оперних театрів світу.Будинок театру побудований на місці церкви Санта Марія у 1776—1778 роках архітектором Джузеппе П'єрмаріні. Перша вистава (опера Антоніо Сальєрі «Визнана Європа») відбулася в 1778 році.

Починаючи від XIX століття «Ла Скала» стає міжнародним центром оперного мистецтва. Під час Другої світової війни театр зруйнований та відновлений у первісному виді інженером Л. Секкі; знову відкрили в 1946 році. Остання велика реставрація проводилась в 2001—2004 роках.В театрі «Ла Скала» співали й видатні українські співачки та співаки — Соломія Крушельницька, Євгенія Зарицька, Марія Стефюк, Вікторія Лук’янець, Лев Сибіряков. В якому місті розташованій театр?

варіанти відповідей

Рим

Неаполь

Венеція

Мілан

Запитання 3

Королівський театр Ковент-Гарден — театр в Лондоні, споруджений в 1858 і реконструйований у 1990-ті. Зал Королівської опери вміщає 2268 глядачів. Ширина просценіуму 12,2 м, висота 14,8 м.

Сучасна будівля театру є третьою, перший театр був відкритий в 1732 році спектаклем за п'єсою Вільяма Конгріва «Шлях Світу», а починаючи з 1734 тут ставились опери та ораторії Г. Ф. Генделя.У 1808 році театр знищений пожежею і на його місті у 1809 збудовано нове за проектом Роберта Смерка. До 1846 в театрі чергувались драматичні та оперні спектаклі. 1847 року театр був реконструйований і перейменований у Королівську італійську оперу, урочисто відкриту постановкою опери Д.Россіні «Семіраміда».

У 1856 театр удруге згорів. Третій театр Ковент-Гарден був побудований в 1857—1858 роках за проектом Едуарда Мідлтона Баррі й відкрився 15 травня 1858 постановкою опери Мейєрбера «Гугеноти». У виру Першої світової війни театр був реквізований і використовувався як склад. Під час Другої світової війни в будинку театру був танцзал. У повоєнні роки на базі театру була створена постійні оперна, а також балетна трупи. Таким чином театр став домашньою сценою Королівської опери та Королівського балету.

Що чи хто Ковент-Гарден?

варіанти відповідей

квартал Лондона- Ковент-Гарден

канал Лондону

лорд Ковент-Гарден

вулиця Ковент-Гарден

Запитання 4

Марії́нський теа́тр (рос. Марии́нский театр) — театр опери та балету в Санкт-Петербурзі, один з найвідоміших російських театрів.

Веде свою історію від заснованого в 1783 за наказом імператриці Катерини II Великого театру. Театр спочатку розташовувався на тому місці, де тепер розміщена Санкт-Петербурзька консерваторія, відкрився 2 жовтня 1860 року оперою Михайла Глінки «Життя за царя».

У радянські роки (з 1934 по 1992) театр офіційно називався Ленінградський державний академічний театр опери й балету ім. С. М. Кірова.

На чью честь названий театр?

варіанти відповідей

Марії Склодовської-Кюрі

Марії-Антуанетти

дружини Олександра ІІ імператриці Марії Олександрівни

Запитання 5

Метропо́літен-о́пера (англ. Metropolitan opera) — провідний театр в США, один з центрів світової музичної культури. Відкритий у Нью-Йорку 1883 року на кошти акціонерного товариства «Метрополітен гаус-компані» (архітектор Дж.-К.Кейді). Першою виставою театру стала опера «Фауст» Шарля Гуно, що відбулася 22 жовтня того ж року.

Метрополітен-опера — єдиний в США постійний оперний театр. Хор, оркестр і допоміжні колективи стабільні. Солістів і диригентів запрошують на сезони або на певні вистави. З 1910 опери виконуються мовою оригіналу. З 1966 працює в новому приміщенні в Лінкольнівському центрі виконавської майстерності. В театрі виступали українські співаки Бела Руденко, Анатолій Солов'яненко, Інна Бурська, Андрій Добрянський, Іванна Мигаль, Людмила Монастирська та інші. Художником театру був Владислав Клех.

Оберіть вірне зображення

варіанти відповідей
Запитання 6

Сіднейський оперний театр (англ. Sydney Opera House) — одна з найвідоміших і найлегше впізнаваних будівель світу, що є символом Сіднея і однією з головних визначних пам'яток Австралії. Оперний театр визнаний одним з найвідоміших зразків сучасної архітектури у світі і з 1973 року є поряд з мостом «Вішалка» візитною карткою Сіднея.

Будівля знаходиться у Сіднейській гавані на мисі Беннелонг Пойнт і займає площу 2,2 га. Вона включає 900 приміщень, зокрема Концертний зал, Оперний Театр, Драматичний і Камерний Театри, 4 ресторани і Зал Прийомів. Дах будівлі, побудованої у формі чотирьох черепашок, покриває більше мільйона плиток, які при різному освітленні створюють різноманітну колірну гамму.

Оберіть вірне зображення

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест