опорно-рухова система

Додано: 15 грудня 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 122 рази
16 запитань
Запитання 1

Яку тканину зображено?

варіанти відповідей

нервову

епітеліальну

сполучну

м’язову

Запитання 2

Вкажи правильну послідовність проходження їжі через органи травлення.

варіанти відповідей

ротова порожнина → шлунок → стравохід → кишківник → глотка

ротова порожнина → глотка → стравохід → шлунок → кишківник


стравохід → шлунок → ротова порожнина → кишківник → глотка

Запитання 3

У якому органі травної системи поживні речовини всмоктуються в кров?

варіанти відповідей

глотка

ротова порожнина

кишківник

Запитання 4

Назвіть м'яз, який належить до м'язів нижньої кінцівки:

варіанти відповідей

дельтоподібний

діафрагма

кравецький

біцепс

Запитання 5

Ріст кісток в товщину відбувається за рахунок:

варіанти відповідей

клітин окістя

органічних речовин

хондроцитів

мінеральних солей

хрящової тканини

Запитання 6

З чого складається зуб?

варіанти відповідей

Коронка

ясна

карієс

Шийка

Корінь

Запитання 7

 В ротовій порожнині здійснюється...(2 вірні)

варіанти відповідей

розщеплення білків

всмоктування їжі 

захоплення і механічна обробка їжі

емульгація жирів

перший етап розщеплення білків

перший етап розщеплення жирів

перший етап розщеплення вуглеводів

Запитання 8

Перетворення їжі на поживні речовини в організмі людини називається:

варіанти відповідей

живлення

травлення

харчування

смакування

Запитання 9

Яку роботу виконують зуби?

варіанти відповідей

подрібнюють їжу

перетравлюють їжу

Запитання 10

Яких правил харчування потрібно дотримуватися?

варіанти відповідей

правильний режим харчування

 не обмежувати себе ні в чому

Запитання 11

Травлення в шлунку відбувається в

варіанти відповідей

нейтральному середовищі

лужному середовищі

кислому середовищі

Запитання 12

Які функції виконує жовч в 12-палій кишці?

варіанти відповідей

розщеплює жири

активує ферменти шлункового соку

  емульгує жири

активує ферменти підшлункового соку

Запитання 13

Обери всі ферментні системи тонкого кишечника

варіанти відповідей

амілаза

ліпаза

пепсин

трипсин

Запитання 14

Емульгування жирів під дією жовчі відбувається в

варіанти відповідей

ротовій порожнині

товстому кишечнику

шлунку

дванадцятипалій кишці

Запитання 15

Оберіть відділи тонкого кишечника

варіанти відповідей

дванадцятипала кишка

пряма

порожниста

сліпа

Запитання 16

Виберіть ознаки, що характеризують цей орган

варіанти відповідей

травна залоза, що продукує жовч

орган, що виробляє хлоридну кислоту

орган, що продукує слину

одна з функцій - знешкодження чужорідних речовин

орган, що виробляє сірчану кислоту

одна з функцій - розщеплення білків до проміжних сполук

містить гепатоцити, що виробляють травні ферменти

м`язова стінка складається з непосмугованої м`язової тканини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест