Організація харчування у подорожах

Додано: 29 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 24 рази
11 запитань
Запитання 1

Яких вимог до харчування слід дотримуватися у поході? (2 відповіді)

варіанти відповідей

споживати тільки сиру воду

можна вживати лісові ягоди та всі види грибів

не залишати продукти на інший раз у відкритих консервних банках

не вживати варених ковбас, неперевірених м'ясних і молочних продуктів, консервів із здутих банок 

Запитання 2

Норма кілокалорій становлять щоденно на кожну людину

варіанти відповідей

1000-1500 ккал

2000-2500 ккал

3000-3500 ккал

Запитання 3

Під час виборів продуктів для походу орієнтуються на

варіанти відповідей

оптимальну кількість жирів, білків, вуглеводів, вітамінів та мінеральних солей

довгий термін зберігання

швидкість приготування з них різних страв

мінімальну вагу

Запитання 4

Під час походу потреби організму у воді досягають

варіанти відповідей

до 1-2 літрів на добу

до 10 літрів на добу

до 3-5 літрів на добу

Запитання 5

Надмірне пиття не вгамовує спрагу, а навпаки, провокує її посилення

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 6

Необхідне спорядження для приготування їжі в поході

варіанти відповідей

сірники

казан

черпак

м'ясорубка

мультиварка

ніж

Запитання 7

На псування продуктів у поході вливають

варіанти відповідей

температура

волога

чергові

Запитання 8

Розпорядок дня у нескладному поході звичайно передбачає триразове харчування. На обід відводять.....

варіанти відповідей

50% денного раціону, на сніданок — 25 % , на вечерю — 25%

40% денного раціону, на сніданок — 35 % , на вечерю — 25%

35% денного раціону, на сніданок — 45 % , на вечерю — 20%

Запитання 9

Під час дворазового гарячого харчування, наприклад, на гірських маршрутах, на сніданок рекомендується планувати....

варіанти відповідей

40% добової норми калорій, на вечерю — до 35% , решта — 25 % — на харчування на великому і малому привалах

50% добової норми калорій, на вечерю — до 25% , решта — 25 % — на харчування на великому і малому привалах

35% добової норми калорій, на вечерю — до 35% , решта — 30 % — на харчування на великому і малому привалах

Запитання 10

На зимових маршрутах інколи доцільно ...

варіанти відповідей

робити калорійні сніданок і вечерю

обід має бути легким, бажано з гарячим чаєм

довгі перерви між вживанням їжі недопустимі

пити багато води

Запитання 11

Що з перерахованого входить до складу харчового раціону на добу у нескладній мандрівці на одну людину?

варіанти відповідей

хліб (чорний, білий) або сухарі

крупи і макаронні вироби

молоко (згущене, сухе)

супові концентрати

шоколадні цукерки та печиво

цукор, цукерки з кислим наповнювачем

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест