Організація харчування у відділенні

Додано: 17 листопада 2021
Предмет: , 1 клас
Тест виконано: 319 разів
20 запитань
Запитання 1


1. Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю. Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі:         

варіанти відповідей

№10 

№1 

№5 

 №9 

№11

Запитання 2

М/с проводить санітарну обробку пацієнта з педикульозом. Що вона використає з цією метою? 

варіанти відповідей

Оксид водню 

Перманганат калію 

Карбофос 

Борну кислоту 

Гідрокарбонат натрію

Запитання 3

До фізичних методів дезінфекції не відноситься: 

варіанти відповідей

Використання УФ-променів   

Кип'ятіння 

Використання пиловсмоктувача 

 Пастеризація 

Використання високої температури

Запитання 4

Хворому на хронічний коліт, із схильністю до закрепів, призначили дієту №3. який із зазначених продуктів є протипоказаним в даному випадку?             


варіанти відповідей

Бобові 

Висівковий хліб

Пісне м' ясо 

Річкова риба 

Квашена капуста 

Запитання 5

М/с здійснює медсестр.процес.На якому етапі проходить збір необхідної інформації про пац?          

варіанти відповідей

ІІІ етапі 

 ІІ етапі 

 І етапі 

ІV етапі 

V етапі  

Запитання 6

М/с здійснює догляд за пацієнтом і проводить незалежні медсестринські втручання. Незалежні медсестринські втручання це:              

варіанти відповідей

Виконання підшкірної ін’єкції

Введення антибіотиків  

Підготовка пацієнта до операції

 Зміна натільної білизни 

Проведення очисної клізми  

Запитання 7

Медична сестра проводить передсте-рилізаційну обробку багаторазового медінструментарию і виявляє залишки миючого засобу. Яку пробу вона проводить? 

варіанти відповідей

Судан 3 

Азопирамову

 Амідопиринову  

Бензидинові  

Фенолфталеінову  

Запитання 8

М/с під час дезінфекції шприців та голок 3\% розчином хлораміну випадково направила струмінь розчину собі в обличчя. Декілька крапель потрапило в очі. Яку першу допомогу потрібно надати в даному випадку?    

варіанти відповідей

Промити очі 3\% розчином пероксиду водню 

Промити очі кип’яченою водою

Промити очі струменем води, закапати 30\% розчином альбуциду 

Накласти наочну щілину асептичну пов’язку 

Заспокоїти, забезпечити доступ свіжого повітря  

Запитання 9

У пацієнта Н., 48 років, виявлено туберкульоз легень. Його госпіталізували в туберкульозний стаціонар. Який дієтичний стіл йому призначить лікар?       

варіанти відповідей

13 

11 

 10 

  12  

 5  

Запитання 10

Ви працюєте старшою м/с терапевтичного відділення і помітили,що нова буфетниця не знає,як правильно обробляти обідні столи. Ви зауважили,що згідно нак. №408 поверхні обідніх столів:     

варіанти відповідей

Тричі на день після прийому їжі миють теплою водою 

Тричі на день після прийому їжі обробляють 3\% хлораміном 

Після сніданку та обіду миють гарячою водою з милом,після вечері обробл.1\% р-м хлораміну

Дезінфікують вранці 3% хлораміном,а після обіду та вечері витирають вологою ганчіркою.

Тричі на день обробляють 1% хлораміном,а через 15 хв , змивають теплою водою.

Запитання 11

Коригуючий принцип лікувального харчування базується на: 

варіанти відповідей

Зменшенні [ збільшенні] в харчовому раціоні того чи іншого продукту 

Кількісному обмеженні їжі 

Введенні в організм продуктів, в яких він має недостачу

Виключенні з раціону грубої, важкоперетравлюваної їжі 

Спеціальній кулінарній обробці продуктів  

Запитання 12

Пацієнт, якому призначена дієта № 5, цікавиться у Вас метою цієї дієти. Як Ви відповісте      

варіанти відповідей

Хімічне щадіння печінки в умовах повноцінного харчування,покращення жовчовиділення 

 Підтримання загальних сил організму і підвищення його опірності  

Нормалізація обміну речовин, покращення кровообігу 

Забезпечення фізіологічно повноцінного харчування 

Покращення виведення із організму продуктів обміну речовин  

Запитання 13

Після госпіталізації хворого в інфекційне відділення лікарні,медсестра повинна провести дезінфекцію квартири. Який це вид дезінфекції? 

варіанти відповідей

Профілактична дезінфекція 

Вогнищева заключна дезінфекція 

Вогнищева поточна дезінфекція 

Дератизація 

Дезінсекція

Запитання 14

В терапевтичне відділення поступив хворий Г., з діагнозом цукровий діабет. Палатна м/с проводить опитування хворого. Який етап медсестринського процесу вона здійснює?  

варіанти відповідей

Перший 

Другий 

Третій 

Четвертий 

П’ятий  

Запитання 15

Пацієнт С.,63 років, знаодиться на лікуванні в гастроентерологічному відділенні з діагнозом: хроні гастрит з  секреторною недостатністю. Дотримання якої дієти повинна контролювати палатна м/с?         

варіанти відповідей

Стіл № 3 

Стіл № 1 

Стіл № 2 

Стіл № 4 

 Стіл № 5  

Запитання 16

Перед початком роботи м/с процедурного кабінету готує 3% р-н хлораміну для проведення знезараження інструментарію. Скільки хлораміну вона повинна взяти для приготування 4 л 3% р-ну?       

варіанти відповідей

120 г 

60 г 

   3 г  

40 г

30 г  

Запитання 17

М/с ЦСВ отримала бікси з хірургічного відділення з гумовими рукавичками для стерилізації. Який метод використовується для стерилізації рукавичок і режим стерилізації?   

варіанти відповідей

Паровий метод: 120 С -1,1 атм. - 45 хв. 

Паровий метод: 132 С - 2 атм. - 20 хв. 

Повітряний метод: 180 С - 45 хв. 

Повітряний метод: 120 С - 60 хв.

Хімічний метод: 6% перекис водню - 6 год  

Запитання 18

Пац.з діагнозом:ожиріння ІІ ст., яке не пов’язане із затвор.серцево-судинної та ендокринної систем,призначено дієтичне лікування. Дотримання якої дієти буде контролювати м/с?     

варіанти відповідей

№ 11 

№ 8  

№ 10   

№ 7

№ 5  

Запитання 19

Пац,яка лік.з приводу хронічного гастриту, призначена дієта №1.В чому вона полягає? 

варіанти відповідей

Нормалізація обміну пуринів 

Нормалізація секретної та моторної функції кишечнику

Обмеження механічного і хімічного подразнення слизової оболонки травного каналу

Зменшення набряків 

Покращення кровообігу  

Запитання 20

У хв.60 р,масою тіла 105 кг ,відміч.повна нерухомість (стан коми),нетримання сечі,калу.Як оцінити по балам шкали Нортон ризик виникнення пролежнів:           

варіанти відповідей

15 балів 

8 балів 

10 балів 

12 балів

5 балів  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест