Організація обслуговування споживачів в ресторані

Додано: 9 жовтня 2022
Предмет:
Тест виконано: 120 разів
20 запитань
Запитання 1

Як подається меню відвідувачу?

варіанти відповідей

Офіціант пропонує в розгорнутому вигляді зліва правою рукою



Кладеться на стіл



Офіціант пропонує в закритому вигляді зліва лівою рукою



Офіціант пропонує в розгорнутому вигляді зліва лівою рукою


Запитання 2

Який час тримають зарезервований стіл, якщо замовник не прибув вчасно?


варіанти відповідей

15 хв.



30 хв.



1 годину



Табличка резервування знімається зразу 


Запитання 3


Коли виконується офіціантом досервування столу?

варіанти відповідей

Після виконання основного мінімального сервірування.



Після приймання замовлення.



Після узгодження замовлення повністю з відвідувачами.



Після претензій відвідувачів щодо якості обслуговування.


Запитання 4

В якій послідовності офіціант записує замовлення?

варіанти відповідей

Буфетна продукція, холодні страви і закуски, гарячі закуски, перші і другі страви, десерт

Гарячі напої, буфетна продукція, перші страви, холодні страви і закуски, гарячі закуски, другі страви,  десерт.

Холодні страви і закуски, гарячі закуски, перші і другі страви, десерт та буфетна продукція.

Буфетна продукція, перші страви, холодні страви і закуски, гарячі закуски, другі страви,  десерт.

Запитання 5

Як правильно переносити тацю?


варіанти відповідей

На правій руці на рівні ліктя


 На лівій руці на рівні плеча

На лівій руці на рівні ліктя

Запитання 6

 Де повинні знаходитися найбільш важкі предмети при перенесені таці?


варіанти відповідей

Ближче до офіціанта

В центрі підноса

Біля країв

Запитання 7

При якому способі подавання страв офіціант обслуговує з лівого боку правою рукою?


варіанти відповідей

 «В стіл»

З попереднім порціонуванням на підсобному столі

 «В обнесення»

Запитання 8

 Для якого сервісу характерно обслуговування за допомогою приставного столику?


варіанти відповідей

Російськи


 Французький

Англійський

Запитання 9

Салат-коктейль подають:

варіанти відповідей

в салатниках

в фужерах

на закусочних тарілках


Запитання 10

Жюльєн з птиці подають: 

варіанти відповідей

в кокотницях

в кокільницях

в салатниках   

Запитання 11

Якими приборами сервірують стіл під час подавання риби заливної?


варіанти відповідей

рибними

столовими


закусочними

Запитання 12

Яким прибором зручно скористатись для перекладання сьомги соленої?

варіанти відповідей

лопатка

столова або закусочна виделка

щіпці

Запитання 13

З якого боку офіціант приймає замовлення? 

варіанти відповідей

З лівого боку

 З правого боку


Обличчям до клієнта

Запитання 14

Схема роботи офіціанту після прийому замовлення? 

варіанти відповідей

Підбір посуду, передача замовлення на виробництво

 Передача замовлення на виробництво, підбір посуду

Отримання буфетної продукції, передача замовлення на виробництво

Запитання 15

 Желе, креми, муси  подають:



варіанти відповідей

на мілких столових тарілках


 на закусочних тарілках


 в скляних креманках

Запитання 16

Яка зі страв буде подана першою?


варіанти відповідей

 Картопля фрі

Асорті м'ясне

Оселедець з цибулею

Запитання 17

 Виберіть страву після якої споживачеві пропонують посуд з водою для рук?

варіанти відповідей

  тістечка

виноград

курчата табака

Запитання 18

При індивідуальному обслуговуванні споживачів у ресторані в першу чергу подають:

варіанти відповідей

 буфетну продукцію

холодні закуски

 супи

Запитання 19

 Каву – глясе подають:


варіанти відповідей

  в конічних стаканах

 в конічних стаканах

в кавових чашках

Запитання 20

 Прозорі супи  подають:

 


варіанти відповідей

 в бульйонних чашках

в глибоких десертних тарілках

в глибоких столових тарілках

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест