Організація обслуговування в ЗРГ

Додано: 19 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
20 запитань
Запитання 1

Кокотниця використовується для подачі:


варіанти відповідей

жульєну з куриці

риби-кокіль;


устриць запечених

овочів гриль.

Запитання 2

Яке призначення ручника?


варіанти відповідей

для змітання крихт зі столу;

для витирання рук, для подачі страв;

для збереження манжети від забруднення, для подачі страв;

сервірування столу, полірування приборів;

Запитання 3

Ближче до закусочної тарілки кладуть:

варіанти відповідей

рибні прибори

закусочні прибори

фруктові прибори

столові прибори

Запитання 4

Призначення декантування вина.


варіанти відповідей

доведення до кімнатної температури;

збагачення киснем, відокремлення осаду;


охолодження вина;

налив в келих відвідувача.

Запитання 5

Фламбування, це:

варіанти відповідей

поділ страви на частини і відділення м'якоті від кістою


доготовлення страви на таганчику.

доведення вина до кімнатної температури;

поливання палаючим коньяком

Запитання 6

Келих для води ставлять:

варіанти відповідей

за закусочним ножем

за столовим ножем

за столовою виделкою

за закусочною виделкою

Запитання 7

В якій послідовності подають другі страви?

варіанти відповідей

рибні страви, м'ясні та страви з птиці, субпродукти, дичини, овочеві, борошняні, яєчні страви;


овочеві, рибні страви, субпродукти, мучні, яєчні страви, м'ясні, і страви з птиці та дичини;


рибні страви, з птиці, дичини, м'ясні, овочеві, мучні, яєчні страви.

м'ясні страви, птиця, дичина, страви з субпродуктів, рибні, овочеві страви, мучні, яєчні страви

Запитання 8

Подача страв «в обніс» - це:

варіанти відповідей

розміщення всіх замовлених страв (декілька порцій в одному посуді) на

обідньому столі разом з приборами для перекладання страв

подача порційних страв на тарілках кожному відвідувачу

порціонування страви на столику « геридон» на очах у гостей.

перекладання замовленої страви з блюда на тарілку гостя за допомогою спеціальних приборів

Запитання 9

У гостя впав на підлогу прибор, як правильно замінити його на новий прибор?


варіанти відповідей

спочатку подати чистий прибор, потім прибрати брудний прибор

спочатку прибрати брудний прибор, потім подати чистий прибор

підняти прибор, протерти ручником та подати гостю

відвідувач сам піднімає з підлоги прибор, а тим часом офіціант приносить чистий прибор

Запитання 10

Кокотниця призначена для подачі:


варіанти відповідей

гарячих страв

холодних закусок

супів

гарячих закусок

Запитання 11

Розмір закусочної тарілки:

варіанти відповідей

200 мм;


240 мм;

150 мм;

175 мм.

Запитання 12

Для подачі білих вин використовують:


варіанти відповідей

мадерну чарку

лафітну чарку

лікерну чарку

рейнвейну чарку

Запитання 13

Желе, муси, самбуки подають у

варіанти відповідей

порційних сковорідках

креманках

баранчику

закусочних тарілках

Запитання 14

При подачі риби запеченої стіл сервірують:

варіанти відповідей

закусочними приборами


рибними приборами

столовими приборами

десертними приборами

Запитання 15

При подачі курчат табака слід додатково подати:


варіанти відповідей

сухі полотняні серветки

паперові серветки

вологі полотняні серветки

рушник

Запитання 16

При подачі бутербродів стіл сервірують

варіанти відповідей

закусочними приборами

столовими приборами

прибори не подають

десертними приборами

Запитання 17

Якими приборами сервірують стіл і вживають при наявності в замовленні (м’ясного, рибного, овочевого асорті).


варіанти відповідей

столовими приборами

рибними приборами

будь-якими приборами

закусочними приборами

Запитання 18

Які приміщення служать для обслуговування відвідувачів у підприємствах ресторанного господарства:


варіанти відповідей

торговий зал

літня тераса, фойє - аванзал, торговий та банкетний зали, закритий буфет;

центральний, банкетні зали, сервізна

центральний, банкетні зали, сервізна

банкетний зал, сервізна, мийна столового посуду

Запитання 19

Меню це?


варіанти відповідей

відповідний документ

сертифікат

перелік закусок, блюд, напоїв, борошняних кондитерських виробів, наявних в продажі на цей день з вказівкою ціни

товарний чек

Запитання 20

Як поділяється процес обслуговування?


варіанти відповідей

на самообслуговування і обслуговування офіціантами

на обслуговування офіціантами і барменами

на стадії, ступені, операції та прийоми

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест