організація приготування гарячих страв

Додано: 11 квітня
Предмет: Технології, 10 клас
20 запитань
Запитання 1

де готують гарячі страви із риби?

варіанти відповідей

гарячий цех соусне відділення

гарячий цех супове відділення

холодний цех

рибний цех

Запитання 2

яке основне обладнання гарячого цеху?

варіанти відповідей

фритюрниця

електрична плита

м'сорубка

холодильник

Запитання 3

який посуд використовують для варіння риби цілою?

варіанти відповідей

каструля

круглий казан

овальний казан

сотейний

Запитання 4

температура подавання страв із риби повинна бути не нижче

варіанти відповідей

65*С

45*С

95*С

12*С

Запитання 5

що буде з рибою, якщо її готувати в алюмінієвому посуді

варіанти відповідей

буде мати синій колір

буде мати неприємний смак

нічого не відбудеться

Запитання 6

За якої температури варять рибу? 

варіанти відповідей

  85–90 °С.

130–140 °С. 

40–50 °С.

 150–200 °С. 

Запитання 7

Аби визначити готовність відвареної риби, її проколюють куховарською голкою

варіанти відповідей

 у середній частині – має виділятися червоний сік;

 у найтовщій частині – має виділятися рожевий сік;

у найтовщій частині – має виділятися прозорий сік;

  у найтовщій частині – має виділятися сік коричневого кольору.

Запитання 8

Як подають раків? 

варіанти відповідей

 На порційній пательні.

На мілкій столовій тарілці, збризнувши соком лимона

 На овальному блюді із зеленню петрушки.

  Усі відповіді є правильними.

Запитання 9

За якої температури запікають рибу в жаровій шафі?


варіанти відповідей

150–180 °С.

200–210 °С. 

 250–280 °С.

  180–200 °С.

Запитання 10

Яким має бути співвідношення жиру та риби для смаження її у фритюрі?


варіанти відповідей

 1:1. 

 2:1

3:1.

 4:1.

Запитання 11

Скільки часу відварюють кальмари?   

варіанти відповідей

3–5 хв

  10–15 хв. 

15–20 хв

До 30 хв.

Запитання 12

яка маса відпуску рибної страви?

варіанти відповідей

75 грамів

100 грамів

125 грамів

всі відповіді правильні

Запитання 13

в якому посуді не подають гарячі рибні страви?

варіанти відповідей

мілка столова тарілка

закусочна тарілка

металевий баранчик

порційна сковорода

Запитання 14

яку форму має мілка столова тарілка для подачі страв з морепродуктів?

варіанти відповідей

кругла

овальна

прямокутна

всі відповіді вірні

Запитання 15

рибу варять...

варіанти відповідей

цілими тушками

ланками

філе

порційними шматками

всі відповіді вірні

Запитання 16

Сма́ження — це


варіанти відповідей

нагрівання продуктів із великою або малою кількістю жиру (або взагалі без жиру), за температури 120—180°С, унаслідок якої утворюється скоринка.

нагрівання продуктів із великою або малою кількістю жиру (або взагалі без жиру), за температури 150—200°С, унаслідок якої утворюється скоринка.

нагрівання продуктів із великою або малою кількістю жиру (або взагалі без жиру), за температури 120—180°С, унаслідок якої не утворюється скоринка.

нагрівання продуктів із великою або малою кількістю жиру (або взагалі без жиру), за температури 100°С, унаслідок якої утворюється скоринка.

Запитання 17

які існують способи смаження риби?

варіанти відповідей

на листах

сковородах

на мангалах

в електрогрилях

всі відповіді вірні

Запитання 18

який гарнір не підходить для страв із риби?

варіанти відповідей

варена або смажена картопля

картопляне пюре

макаронні вироби

розсипчасті каші

тушковані овочі

Запитання 19

який інвентар не використовують для приготування страв із риби?

варіанти відповідей

черпаки

кухарські голки

качалки

кухарські лопатки

шумівки

Запитання 20

Щоб смажена риба не кришилася, перед смаженням рибу слід ... .

варіанти відповідей

витримати 10–15 хвилин у 3%-вому розчині оцту;

 посолити за 10–15 хвилин;

 витримати 20–30 хвилин у холодній воді;

скропити лимонною кислотою.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест