Організація роботи рибного цеху

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
26 запитань
Запитання 1

Як маркують обробні дошки у м'ясо-рибному цеху? 

варіанти відповідей

МС

РС

ОС

"МС", "МВ.", "РС."

Запитання 2

Які рибні відходи належать до харчових?

варіанти відповідей

Хвости, нутрощі, молоки, ікра, плавники

Луска, плавники, хвости, нутрощі

Плавники, хвости, нутрощі

Голови, кістки, визига, плавники

Запитання 3

Відходи після потрошіння риби сортують на

варіанти відповідей

Хехнічні і універсальні

Харчові і технічні

Харчові і універсальні

Харчові і не харчові

Запитання 4

Для зниження втрат соку і зменшення мікрофлори розроблена риба піддається

варіанти відповідей

Фіксації

Обсушуванню

Потрошінню

Розморожуванню

Запитання 5

Які рибні харчові відходи використовують для приготування бульйонів

варіанти відповідей

Молочко, ікра

Голови, кістки, визига, плавці

Голови, кістки, плавці, молочко

Голови, плавці, молочко, ікра

Запитання 6

Що таке «фіксація» риби?

варіанти відповідей

Занурення риби на 4-5 хв у 15%-ий розчин солі при температурі 4-6°С

Пластування риби на пласти

Розморожування риби;

Занурення риби н 2-3 год у ванни з розчином солі (7-10 г солі на 1 л води) при температурі 18°С

Запитання 7

Яка з операцій відсутня при обробці живої риби

варіанти відповідей

Промивання

Розморожування

Потрошіння

Приготування напівфабрикатів

Запитання 8

Робоче місце для приготування рибних напівфабрикатів укомплектовують розробними дошками з маркуванням

варіанти відповідей

МС

ОВ

РС

ОС

Запитання 9

У рибний цех надходять

варіанти відповідей

Риба морожена, солена, в'ялена та нерибні продукти моря

Риба варена ,охолоджена, морожена, та нерибні продукти моря

Риба жива, охолоджена, морожена, солена та нерибні продукти моря

Риба жива, напівфабрикати, та нерибні продукти моря

Запитання 10

Яким способом розморожують рибу

варіанти відповідей

У воді


У розчині кухонної солі

На повітрі

В електричному полі надвисокої частоти

Комбінованим

Запитання 11

Для розморожування в розчині кухонної солі рибу занурюють в

варіанти відповідей

100 %-ний розчин солі на 3 год

5 % -ний розчин солі на 2 –3 год

3-5 % -ний розчин солі на 2 –3 год

3 % -ний розчин солі на 1.5 год

Запитання 12

Чим цінна риба в харчуванні людини?

варіанти відповідей

Містить білки, жири, мінеральні речовини, воду, вітаміни А, С1, Е, В5, В9

Містить білки, жири, мінеральні речовини, воду, вітаміни А, В1, Е, В2, В12, РР,С, екстрактивні речовини.

Містить білки, жири, мінеральні речовини, воду, вітамін К

Містить білки, жири, мінеральні речовини, воду, кератин

Запитання 13

Як класифікується риба 

варіанти відповідей

За будовою черепа та за характером покриву шкіри

За місцем і способом життя, великим розміром або масою

За місцем і способом існування, за будовою скелета, за характером покриву шкіри

Вмістом жиру, видами, термічним станом

Місцем і способом існування, характером покриву шкіри, співвідношенням їстівних частин до неїстівних

Запитання 14

Специфічний запах морської риби зумовлений

варіанти відповідей

Амінами

Йодом

Глікогеном

Калієм

Запитання 15

Їстівні частини риби

варіанти відповідей

Кісткі, плавники, м’ясо, ікра

М’ясо, шкіра, печінка, кістки

Печінка, молочка, ікра, шкіра, м’ясо

М’ясо, шкіра, плавники, молочко

М’ясо, шкіра, печінка, ікра, кістки, молочко

Запитання 16

За термічним станом рибу поділяють на

варіанти відповідей

Солену, морожену

Копчену, морожену, живу

Живу, в'ялену, охолоджену 

Морожену, охолоджену, живу

Запитання 17

За будовою скелету розрізняють рибу

варіанти відповідей

З кістковим скелетом, без чітко вираженого скелету

З кістковим скелетом

З кістковим і хрящовим скелетом

З хрящовим скелетом

Запитання 18

Родини риб

варіанти відповідей

Тріскових, окуневих, осетрових

Лососевих, тріскових, окуневих, карасевих

Коропових, оселедцевих, лососевих

Осетрових, коропових, ставридчених

Запитання 19

. Температура охолодженої риби в товщі м’язів

варіанти відповідей

Від 3 до -1

Від 5 до -1

Від 0 до -5

Від 1 до -3

Запитання 20

За місцем і способом існування рибу поділяють на

варіанти відповідей

Прохідну, напівпрохідну

Прісноводну

Океанічну, озерну, морську, прісноводну

Океанічну, морську

Запитання 21

Чи змінюється харчова цінність замороженої риби під час зберігання

варіанти відповідей

Так

Ні

50/50

Мабуть

Запитання 22

За будовою скелету розрізняють рибу

варіанти відповідей

З кістковим і хрящовим скелетом

З кістковим скелетом

З хрящовим скелетом

З кістковим скелетом, без чітко вираженого скелету

Запитання 23

Рибу з якими ознаками не використовують для приготування страв

варіанти відповідей

Зябра мають велику кількість слизу, мутні очі

Здуте черевце, мутні очі, велика кількість слизу на зябрах, луска щільно прилягає до тіла

Здуте черевце, неприємний запах

Зябра червоного кольору та мають велику кількість слизу

Запитання 24

Строк зберігання живої риби в акваріумах з проточною водою

варіанти відповідей

1-2 неділі

1-2 доби

1-2 години

12 годин

Запитання 25

За характером покриву шкіри рибу поділяють на

варіанти відповідей

Лускату

Безлускату

З кістковими лусками «Жучками»

Запитання 26

За вмістом жиру рибу умовно поділяють

варіанти відповідей

Жирну(5-15%), маложирну (2-5%)

маложирна(2-5%), дуже жирна (15-33%)

Нежирна(до 2%), жирна (5-15%)

Нежирну (до 2%), особливо жирну (15-33%)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест