Організація складського постачання

Додано: 27 жовтня 2023
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Складське господарство у закладах харчування призначене …

варіанти відповідей

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною, предметами МТ оснащення, створення необхідних умов для їх зберігання

Створення необхідних умов для приймання, зберігання запасів сировини і предметів МТ оснащення

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною, предметами МТ оснащення. 

Забезпечення закладів ресторанного господарства сировиною, створення необхідних умов для їх зберігання. 

Запитання 2

Вимоги до складських приміщень: 

варіанти відповідей

Розміщуються єдиним блоком у підвальних приміщеннях, мають зручний зв’язок з виробничими цехами і торгівельною групою. 

Розміщуються єдиним блоком на першому поверсі, мають зручний зв’язок з виробничими цехами і торгівельною групою.

Розміщуються єдиним блоком у підвальних приміщеннях, мають зручний зв’язок з господарським подвір’ям, виробничими цехами. 

Розташовуватись в окремих приміщеннях, а також на перших, цокольних та підвальних поверхах. Вони повинні мати зручний зв’язок з виробничими приміщеннями.

Запитання 3

В неохолоджувальній коморі зберігаються такі продукти:

варіанти відповідей

Овочі, вино-горілчані вироби, інвентар.

Вино-горілчані вироби.

Овочі.

Інвентар.

Запитання 4

У закладах ресторанного господарства із середньою місткістю залу допускається сумісне зберігання: 

варіанти відповідей

М’ясних та рибних продуктів.

Молочних та гастрономічних продуктів.

Правильні відповіді 1) і 2).

Овочів, фруктів, напоїв.

Запитання 5

Комори сухих продуктів, тари, інвентарю належать до складських приміщень, які:

варіанти відповідей

Охолоджуються.

Заморожуються.

Не опалюються.

Опалюються.

Запитання 6

Освітлення охолоджувального блоку може бути:

варіанти відповідей

Штучним.

Природним.

Штучним і природним.

Комбінованим.

Запитання 7

Де розташовують комору для зберігання сипучих продуктів?

варіанти відповідей

Поруч із гарячим цехом.

У сухих прохолодних приміщеннях із природним освітленням та гарною вентиляцією.

Поруч із кондитерських цехом.

В охолоджуваних камерах.

Запитання 8

Укажіть вимоги до розташування складських при­міщень.

варіанти відповідей

Слід розташовувати поряд із холодним цехом закладу ресторанного господарства

Слід розташовувати поряд із торговельним залом зак­ладу.

Не слід розташовувати під мийними, санітарними вуз­лами.

Не слід розташовувати поруч із виробничими примі­щеннями.

Запитання 9

Якою повинна бути висота складських приміщень?

варіанти відповідей

Не менше 2,8 м.

Не менше 3,0 м.

Не менше 3,2 м.

Не менше 3,5 м.

Запитання 10

Як поділяються складські приміщення?

варіанти відповідей

 Індивідуальні та групові.

Просторові, замкнуті, комбіновані.

Великі, середні та маленькі

Неопалювальні (зовнішні), опалювальні (комори для сухих продуктів, тари, інвентарю, білизни, сервізна) і на охолоджувані.

Запитання 11

За джерелами утворення постачання закладів ресторанного господарства сировиною та продовольчими товарами може бути:

варіанти відповідей

Централізованим та децентралізованим.

Поточним та непоточним.

Технологічним та виробничим.

Одиничним та партіонним.

Запитання 12

Звітним документом для комірника і матеріально-відповідальної особи є:

варіанти відповідей

Накладна.

Сертифікат.

Облікова картка.

Заборний лист.

Запитання 13

Коли вивіз товарів забезпечує заклад ресторанного господарства – це спосіб доставки:

варіанти відповідей

Централізований.

Децентралізований.

Партіонний.

Змішаний.

Запитання 14

Назвіть основні функції складського господарства на підприємствах харчування різного типу.

варіанти відповідей

Прийняття товарно-матеріальних цінностей за кількістю та якістю, виконання товарних операцій і відпуск товарно-матеріальних цінностей, контроль за станом і рухом запасів, облік товарно-матеріальних цінностей.

Прийняття і облік товарно-матеріальних цінностей.

Відпуск товарно-матеріальних цінностей

Контроль та облік товарно-матеріальних цінностей.

Запитання 15

Товарні втрати, які поділяють на:

варіанти відповідей

Нормовані та ненормовані.

Нормовані, добові та ненормовані.

Добові, ненормовані.

Добові та нормовані.

Запитання 16

Нормовані втрати це:

варіанти відповідей

 Вивітрювання, розтрушування, розпилювання, розливання.

Усушування, вивітрювання, розтрушування, розпилювання, розливання.

Розтрушування, розпилювання, розливання.

Усушування, розпилювання, розливання.

Запитання 17

До ненормованих втрат належать …

варіанти відповідей

Розтрушування, розпилювання, розливання.

Розпилювання, розливання.

Бій, псування продуктів.

Вивітрювання, розтрушування, розпилювання.

Запитання 18

Які підйомно-транспортні механізми застосовують в складських приміщеннях?

варіанти відповідей

Вантажні візки, нахили, пандуси, підвісні колії, вантажні ліфти, підйомники.

Пандуси, підвісні колії, вантажні ліфти, підйомники

Вантажні ліфти, підйомники

Нахили, пандуси, вантажні ліфти, підйомники

Запитання 19

Тара призначена для: 

варіанти відповідей

Забезпечення збереження кількості та якості товарів, зручності у використанні. 

Забезпечення збереження кількості та якості товарів, захищення їх від зовнішніх впливів, втрат і псування.

Забезпечення збереження кількості та якості товарів, захищення їх від зовнішніх впливів, втрат і псування, проведення кулінарного оброблення.

Забезпечення збереження кількості та якості товарів, проведення кулінарного оброблення.

Запитання 20

За кратністю використання розрізняють тару:

варіанти відповідей

Разову, поворотну, багатооборотну.

Разову та багатооборотну.

Поворотну та разову.

Разову, поворотну та безповоротну.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест