Організація вир. та обсл. К. р. за ІІ семестр 26 гр

Додано: 4 квітня 2022
Предмет:
Тест виконано: 471 раз
12 запитань
Запитання 1

1. Яку з перерахованих функцій не виконують заклади ресторанного господарства:

варіанти відповідей

виробництво кулінарної продукції; 

реалізація кулінарної продукції; 

організація споживання їжі;

утилізація відходів кулінарної продукції?

Запитання 2

2. За характером організації виробництва підприємства ресторанного господарства поділяються на: 

варіанти відповідей

універсальні і спеціалізовані; 

заготівельні, доготівельні, з повним виробничим циклом, роздавальні ; 

постійно діючі і сезонні.  

Запитання 3

3. Найбільш комфортабельне підприємство харчування, в якому організація харчування поєднується з улаштуванням дозвілля споживачів: 


варіанти відповідей

їдальня; 

закусочна;  

ресторан;       

Запитання 4

4. На класи підрозділяються


варіанти відповідей

їдальні, ресторани;  

бари, ресторани  

доготовельні та заготовеьні підприємства

Запитання 5

5. На які категорії поділяються ресторани?


варіанти відповідей

тільки на вищу, першу; 

люкс, вищу, першу; 

на категорії не поділяються 

Запитання 6

6. Бари – це підприємства, які обслуговують відвідувачів: 


варіанти відповідей

за фуршетними столами;

напоями та стравами за столиком;

напоями за барною стійкою та столиками.  

Запитання 7

7. У якому приміщенні зберігають і нарізають хліб?


варіанти відповідей

У кавовому буфеті.

В основному буфеті.

У буфеті-хліборізці.

Запитання 8

8.В ресторанах вищої категорії меню друкують:


варіанти відповідей

на українській мові; французькій та німецькій мові;     

на англійській ; французькій та німецькій мові

на англійській та російській мові

Запитання 9

9. В меню передбачають страви в розмірі півпорції:

варіанти відповідей

коли ресторан відвідують діти;    

коли в ресторані не вистачає продуктів;

коли ресторан відвідують люди похилого віку

Запитання 10

10. При складанні меню влітку:


варіанти відповідей

готують низькокалорійні страви

враховують сезонність їжі     

готують страви які багаті на жири та білки

Запитання 11

11. Фірмові другі страви записують:


варіанти відповідей

в розділі другі гарячі страви;

на початку меню; 

в кінці меню

Запитання 12

12. При складанні меню враховують:


варіанти відповідей

смакові якості їжі, зовнішнє оформлення, смакову гармонію; 

калорійність їжі;

вартість їжі;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест