Організація виробництва в ЗРГ

Додано: 14 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 337 разів
12 запитань
Запитання 1

Як класифікують ЗРГ по асортименту кулінарної продукції і видам послуг?

варіанти відповідей

Універсальні, спеціалізовані, вузькоспеціалізовані

Постійнодіючі - стаціонарні

Сезонні, пересувні ( автокафе, автобуфети, їдальні-вагони

Запитання 2

Як класифікують ЗРГ за формою організації виробництва в залежності від виду основної продукції

варіанти відповідей

Доготівельні – підприємства, що працюють на н/ф високого ступеня готовності, та на готових стравах і виробах

1.    Доготівельні – підприємства, що працюють на н/ф високого ступеня готовності, та на готових стравах і виробах.

2.    Підприємства з закінченим циклом – працюють на сировині

3.    Заготівельні – підприємства 

1.   Постійно діючу – стаціонарну.

2.   Сезонні – працюють тільки в певні пори року (їдальні при санаторіях).

3.   Пересувну ( автокафе, автобуфети, їдальні-вагони).

Запитання 3

Назвіть типи закладів ресторанного господарства


варіанти відповідей

Магазини, торгові центри

Магазини (відділи) кулінарії,  Їдальня, ресторан, кафе, бар, буфет, Фабрики н/ф та кулінарних виробів 

Запитання 4

Назвіть основні напрямки організації постачання ЗРГ:

варіанти відповідей

Правильна організація процесу приймання та відпуску товарів матеріально відповідальним особам;


-      відповідна якість продуктів та кількість;

-      скорочення маршрутів постачання;

-      пошук нових, більш економічно вигідних постачальників продуктів та матеріально-технічних цінностей.


Своєчасне заключення договорів з постачальниками та автотранспортними організаціями.


Запитання 5

Договір постачання   це

варіанти відповідей

письмове узгодження, по якому постачальник зобов’язується у встановлений термін доставити певну кількість товарів в необхідному асортименті і певної якості, а покупець – прийняти замовлені товари і своєчасно розрахуватися за них

Приймання товарів за якістю та органолептичними показниками (за виглядом, кольором, запахом, смаком). 

Запитання 6

Способи постачання продуктів бувають

варіанти відповідей

Централізований та децентралізований

Лінійний (маятниковий), кільцевий

Запитання 7

Який термін перевірки якості для швидкопсувних та нешвидкопсувних товарів


варіанти відповідей

для швидкопсувних товарів - 36 год., для нешвидкопсувних - 12 днів.

для швидкопсувних товарів - 48 год., для нешвидкопсувних - 5 днів.

для швидкопсувних товарів - 24 год., для нешвидкопсувних - 10 днів.

Запитання 8

Яу сировину забороняється приймати:


варіанти відповідей

·        м'ясо всіх видів сільськогосподарських тварин без клейма та ветеринарного свідоцтва;

·        сільськогосподарської птиці та яєць без ветеринарного свідоцтва, а також з неблагополучних по сальмонельозу господарств;

·        консерви з порушенням герметичності, бомбажем;

·        овочі і плоди з ознаками гниття;

- гриби солоні, мариновані, сушені без документа про якість;

- продукцію рослинництва без якісного посвідчення.

 


 - гриби солоні, мариновані, сушені без документа про якість;

- продукцію рослинництва без якісного посвідчення.

- консерви з порушенням герметичності, бомбажем;

Запитання 9

Які існують способи зберігання й укладання сировини та продуктів

варіанти відповідей

Насипний, стелажний

Стелажний, штабельний, ящиковий, насипний, підвісний

Ящиковий, стелажний, підвісний

Запитання 10

Не підлягає поверненню тара:

варіанти відповідей

 Дерев’яні ящики з-під овочевих консервів

Склопосуд

Картонні ящики

Інвентарна тара

Запитання 11

Яка документація використовується при складанні виробничої програми?

варіанти відповідей

Збірник рецептур, калькуляційні картки

Збірники рецептур, технологічні картки

Збірники рецептур, асортиментний мінімум

Технологічні картки, калькуляційні картки

Запитання 12

Технологічна лінія – це:


варіанти відповідей

 Дільниця виробництва, оснащена необхідним обладнанням

Приміщення, оснащене обладнанням, в якому виконуються роботи.

Зона, яка оснащена необхідним обладнанням, для виконання роботи.

Частина виробничої площі, де працівник виконує окремі операції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест