Основи цивільного захисту

Додано: 30 листопада 2022
Предмет: Захист України, 11 клас
Тест виконано: 130 разів
12 запитань
Запитання 1

До захисних споруд цивільного захисту належать:

варіанти відповідей

Сховища, протирадіаційні укриття, під'їзди будинків.

Швидкоспоруджувані споруди цивільного захисту, протирадіаційні укриття, сховища.

Швидкоспоруджувані споруди цивільного захисту, підвали, протирадіаційні укриття

Сховища, підвали будинків, канави.

Запитання 2

Сховище цивільної оборони- це...

варіанти відповідей

герметична споруда для захисту людей, у якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на людей небезпечних факторів, які виникають унаслідок надзвичайної ситуації, воєнних бойових дій та терористичних актів.

-негерметична споруда для захисту людей, у якій створюються умови, що виключають вплив на людей іонізуючого опромінення в разі радіоактивного забруднення місцевості.

-захисна споруда, що зводиться зі спеціальних конструкцій за короткий час для захисту людей від дії засобів ураження в особливий період. 

Запитання 3

У якому з варіантів зображено протигаз ЗВП - 01У

варіанти відповідей
Запитання 4

Що повинно міститися в тривожній валізі?

варіанти відповідей

Гроші, цінності, теплі речі, продукти харчування, вода на 5 днів

Документи, цінності, продукти харчування, особисті речі, вода на з дні, запас палива

Документи, теплий одяг, особисті речі, предмети гігієни, гроші, цінності, продукти харчування, вода на 3 дні

Запитання 5

Моніторинг навколишнього середовища - це

варіанти відповідей

Аналіз природних ресурсів методом спостереження

Система повторних цілеспрямованих спостережень і контролю за параметрами навколишнього середовища у динаміці

Одноразове дослідження навколишнього середовища у певному регіоні

Запитання 6

Евакуація - це

варіанти відповідей

Організоване виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, техніки, тварин, а також матеріальних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.

Організоване виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров'ю, а також перевезення промислових підприємств, які мають важливе значення для економіки.

Організоване виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров'ю, а також матеріальних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.

Запитання 7

Протирадіаційне укриття - це

варіанти відповідей

Негерметична споруда для захисту людей, у якій створюються умови, що виключають вплив на людей іонізуючого опромінення в разі радіоактивного забруднення місцевості.

Герметична захисна споруда, яка забезпечує захист від радіаційного та інших видів уражень.

Інженерна споруда герметичного плану, у якій створюються умови, що виключають вплив на людей іонізуючого опромінення в разі радіоактивного забруднення місцевості.

Запитання 8

Найпростіші укриття -це

варіанти відповідей

Будь-які приміщення, під'їзди будинків, гаражі, які можуть захистити людей від від дії засобів ураження в особливий період.

Інженерні споруди, під'їзди будинків, що знижують комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Фортифікаційні споруди, цокольні або підвальні приміщення, що знижують комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Запитання 9

Дії під час артилерійського обстрілу:

варіанти відповідей

Не панікувати, лягти на землю, закривши голову руками, по можливості сховатись в якомусь заглибленні, перечекати обстріл.

Не панікувати, перебіжками бігти до будь-яких споруд, або техніки, перечекати обстріл.

Не панікувати, оцінити ситуацію, після кожного вибуху змінювати своє місцезнаходження.

Запитання 10

Надзвичайна ситуація - це

варіанти відповідей

Порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об`єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією.

Порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об`єкті або території, спричинене введенням особливого періоду на певній території, що призвело (може призвести) до загибелі людей та / або значних матеріальних втрат

Порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об`єкті або території, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та / або значних матеріальних втрат

Запитання 11

Екстремальна ситуація - це


варіанти відповідей

Ситуація, яка порушує нормальні умови життя та становить загрозу життю, здоров'ю та благополуччю людини.

Ситуація, яка виникла раптово та загрожує життю, здоров'ю, благополуччю людини або суб'єктивно сприймається нею як загроза

Порушення нормальних умов життя, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом чи іншою небезпечною подією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та / або значних матеріальних втрат.

Запитання 12

Психологічний стрес - це


варіанти відповідей

Неспецифічна реакція організму, яка забезпечує його захист від від загрозливих впливів шляхом мобілізації насамперед фізичних ресурсів організму.

Стан надмірної активації вищих психічних функцій (свідомість, сприйняття, увага і мислення) і , дезорганізації поведінки, що розвивається в результаті загрози або реального впливу екстремальних факторів.

Внутрішній стан, що обумовлений загрозою реального або передбачуваного лиха, що розвивається в результаті загрози або реального впливу екстремальних факторів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест