Основи християнської етики Урок узагальнення розділу

Додано: 1 квітня 2020
Предмет: Етика, 7 клас
Тест виконано: 122 рази
12 запитань
Запитання 1

Хто ця постать? Він народився в місті Патарі провінції Лікії в Малій Азії у третьому столітті. Є прикладом щедрості та безкорисливості. Святитель, якого називають Чудотворцем і дуже шанують у християнстві.

варіанти відповідей

Григорій Богослов

Святитель Миколай Мірликійський

Василій Великий

Іоанн Златоуст

Запитання 2

Хто ця постать? Його ім'я з грецької означає "вінок". Первомученик, архидиякон. Страчений близько 35 року нашої ери. Коли його побивали камінням, він молився. Дав приклад прощення і любові до ворогів. Його пам'ять шанують третього дня по Різдву Христовому.

варіанти відповідей

Архидиякон Стефан

Апостол Павло

Апостол Петро

Апостол Андрій Первозванний

Запитання 3

Хто ця постать? Його ім'я походить від грецького "методо" - простежувати. Перекладач Святого Письма з грецької на слов'янську мову. Старший брат просвітителя Кирила.

варіанти відповідей

Мефодій

Василій

Григорій

Іоанн

Запитання 4

Хто ця постать? Його ім'я з грецької означає "людина". Походить з міста Віфсаїди, був учнем Іоанна Хрестителя. Молодший брат апостола Петра. Згідно свідчення літописця Нестора, побував на наших землях з апстольською місією.

варіанти відповідей

Апостол Павло

Апостол Андрій Первозванний

Апостол Яків

Апостол Варфоломій

Запитання 5

Хто ці постаті? Великі вчителі в історії християнства. Вони багато витерпіли за віру, завдячували Богу своїми знаннями. День пам'яті їх є спільним і відзначають його взимку.

варіанти відповідей

Григорій Богослов, Іоанн Златоуст

Василій Великий, Іоанн Златоуст

Григорій Богослов, Василій Великий

Іоанн Златоуст, Василій Великий, Григорій Богослов

Запитання 6

Хто ця постать? Він жив у часи переслідування перших християн жорстоким імператором Діоклетіаном. Рано втратив батька, власних високих успіхів у службі досяг завдяки хоробрості та мужності.Ставши християнином, рішуче відстоював власні переконання, витримав чимало тортур. Зображується на білому коні зі списом.

варіанти відповідей

Першомученик Стефан

Велокомученик Георгій Побідоносець

Мученик Вонефатій

Елладій Печерський

Запитання 7

Хто ця постать? Один з трьох найближчих учнів Христа, що був названий "каменем віри". Коли Христа арештовували та забирали до синедріону, він відтяв вухо одному з воїнів. Під час власної страти заявив, що недостойний бути розп'ятим, як Ісус.

варіанти відповідей

Апостол Яків

Апостол Фома

Апостол Іоанн

Апостол Петро

Запитання 8

Хто ця постать? Освічений іудей, що мав статус римського громадянина, був ревним гонителем перших християн. Коли Ісус повернув йому духовний зір,став апостолом, хоч до числа дванадцяти і не належав. Зробив великий вклад у поширення християнського вчення. Його називають "Апостолом язичників" та "Тринадцятим Апостолом".

варіанти відповідей

Фома

Іуда

Яків

Павло

Запитання 9

Хто ця постать? Він народився 347 року в Антіохії. Відомий як неперевершений церковний оратор.Про свою популярність в народі говорив:"Не потрібні мені ні оплески, ні похвала...Одного бажаю: аби, слухаючи безмовно, виконували мовлене.Це для мене оплески, це для мене похвала."Він помер 407 року у вигнанні в страшних фізичних муках, але сильний духом, зі словами на устах: "Слава Господу за все!"

варіанти відповідей

Кирило

Мефодій

Іоанн Златоуст

Василій

Запитання 10

Хто ця постать? Його називають Предтечею, найбільшим та останнім із пророків. Головним його закликом до народу було покаяння. Жив та проповідував на березі річки Іордан. Не боявся говорити правду самому царю Іроду. Помер мученицькою смертю - йому відсікли голову.

варіанти відповідей

Пророк Ілля

Пророк Даніїл

Іоанн Хреститель

Пророк Ісая

Запитання 11

Хто ця постать? Він тричі зрікся Христа. Коли заспівав ранішній півень, він згадав пророчі слова Учителя та щиро розкаявся. Отримав прощення від самого Ісуса.

варіанти відповідей

Яків Зеведєєв

Іуда Іскаріот

Симон-Петро

Савл-Павло

Запитання 12

Хто є автором слів: "Рідна мова - то серце народу: гине мова - гине народ"

варіанти відповідей

Іван Огієнко

Всеволод Нестайко

Михайло Старицький

Тарас Шевченко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест