Основи кулінарної характеристики страв.

Додано: 10 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 124 рази
26 запитань
Запитання 1

М'ясні гарячі страви джерело вітамінів групи

варіанти відповідей

А та В

В1 В2

А1 В1

всі перерахованні варіанти

Запитання 2

Подають гарячі м'ясні страви у

варіанти відповідей

охолоджених столових мілких тарілках

підігрітих столових мілких тарілках

охолоджених столових глибоких тарілках

підігрітих столових глибоких тарілках

Запитання 3

Якщо ви хочете, щоб м'ясо, яке ви хочете приготувати, було більш соковите і ароматне, то тоді вам варто попередньо його

варіанти відповідей

заморозити

залишити в спокої на кілька годин

замаринувати на кілька годин

Запитання 4

Для того щоб страви з печінки були смачними, треба попередньо потримати печінку в

варіанти відповідей

молоці 

мінеральній воді

меленій цибулі

всі перерахованні варіанти

Запитання 5

М'ясо нарізують 

варіанти відповідей

увздовж волокон

упоперек волокон

немає значення як нарізати

Запитання 6

Для тушкування використовують рибу середньої жирності і жирну:

варіанти відповідей

коропа, ляща

сазана, сома

камбалу, морського окуня

всі вище перерахованні варіанти

Запитання 7

Для приготування других страв використовують

варіанти відповідей

сільськогосподарську птицю (кури, качки, гуси, індики),

пернату дичину і кроликів.

всі варіанти

Запитання 8

Бутерброди з різними видами наповнювачів можна складати шарами. Ця страва називається 

варіанти відповідей

Рулет із лаваша

Тартинки

Бутербродний торт

Запитання 9

Бутерброди бувають

варіанти відповідей

відкриті

закриті

відкриті та закриті, закусочні

Запитання 10

Подають гарячі бутерброди на

варіанти відповідей

тарілках

підігрітих тарілках

на тарілках охолоджених покритих серветкою

Запитання 11

Беруть бутерброд

варіанти відповідей

тільки щипцями

тільки рукою

щипцями або рукою

Запитання 12

Для приготування салатів використовують

варіанти відповідей

сиріі варені овочі

квашені і мариновані овочі

сирі, варені, квашені і мариновані овочі, гриби, бобові, сирі і консервовані фрукти, цитрусові плоди.

всі варіанти

Запитання 13

 Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом

варіанти відповідей

15 хв.

30 хв.

45 хв.

Запитання 14

 Заправлені салати з сирих овочів підлягають реалізації протягом

варіанти відповідей

15 хв.

30 хв.

45 хв.

Запитання 15

Норми виходу салатів залежно від їх виду становлять,

варіанти відповідей

г: 50, 100, 150 і 200 на порцію.

100 і 200 на порцію.

200 на порцію.

Запитання 16

Холодні закуски з сирих овочів є основним джерелом вітамінів

варіанти відповідей

А та В

С та А

С та В

Запитання 17

Особливу роль відіграють холодні страви і закуски в меню бенкетів, де їх буває

варіанти відповідей

від 5 до 10 видів

від 10 до 15 видів

понад 15 видів

Запитання 18

Температура подавання холодних страв І закусок має бути не вищою

варіанти відповідей

за 10°С

за 12°С

за 16°С

Запитання 19

Температура подавання гарячих страв І закусок має бути

варіанти відповідей

-35-45°С.

-40-55°С.

-55-60°С.

Запитання 20

холодні страви і закуски готують у міру їх реалізації і зберігають нарізаними або цілими не більш як

варіанти відповідей

6 годин

10 годин

12 годин

Запитання 21

температура подавання холодних страв і закусок мас бути

варіанти відповідей

8- 10°С

10- 12°С

16- 18°С

Запитання 22

Посуд для відпускання холодних страв і закусок

варіанти відповідей

підігрівають

охолоджують

підігрівають або охолоджують залежно від страви

Запитання 23

Температурні умови зберігання готової їжі регламентовані санітарними правилами, згідно з якими температура холодних закусок і холодних солодких страв для споживачів має становити

варіанти відповідей

10... 12 °С

12... 14 °С

14... 16 °С

Запитання 24

Термін реалізації їжі після вторинної теплової обробки не повинен перевищувати

варіанти відповідей

1 год

2 год

4 - 5 годин

Запитання 25

Кондитерські вироби із кремом зберігають у холодильних камерах і шафах при температурі не вище

варіанти відповідей

4 °С

6 °С

8 °С

Запитання 26

Для приготування солодких страв використовують різноманітну сировину:

варіанти відповідей

плоди, ягоди

молоко, вершки, яйця

горіхи, цукор

всі варіанти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест