Основи переробки продукції рослинництва.

Додано: 20 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 60 разів
10 запитань
Запитання 1

Що називається виходом борошна?


варіанти відповідей

А. Кількість борошна, виробленого із зерна в результаті помелу і виражене у відсотках до маси переробленого зерна.

Б. Кількість борошна, виробленого із зерна в результаті помелу і виражене у  кілограмах до маси переробленого зерна.

В. Процес переробки зерна в борошно.

Г. Процес подрібнення зерна.

Запитання 2

Які органічні розчинники використовують за екстракційного способу виробництва олії?          

варіанти відповідей

А. Бензин, пропан.

Б. Бутан-пропан, бензин.

В. Бензин, соляна кислота.

Г. Бензин, октан.

Запитання 3

Назвіть види олійних культур:

варіанти відповідей

А. Гречка, кукурудза, просо.

Б. Соя, рис, овес.

В. Соняшник, картопля, горох.

Г. Ріпак, соняшник, гірчиця.

Запитання 4

Які є способи дії робочих органів на зерно при виробництві круп?


варіанти відповідей

А. Стискання, удари, шліфування. 

Б. Розмелювання, стискання, шліфування.

В. Плющення, розмелювання, шліфування.

Г. Шліфування, плющення, стискання.

Запитання 5

Вміст і якість клейковини в зерні пшениці впливає на:

варіанти відповідей

А. Вихід борошна.

Б. Вихід хліба.

В. Якість хліба.

Г. Довговічність зерна.

Запитання 6

Що називається виходом хліба?


варіанти відповідей

А. Відношення маси хліба до борошна, взятого для випікання.

Б. Маса борошна, взята для випікання хліба.

В. Маса хліба в кг, одержана із 100 кг борошна.

Г. Маса хліба в кг, одержана із 100 кг борошна і всієї додаткової сировини, внесеної в рецепт на цю кількість борошна. 

Запитання 7

За якої температури інтенсивно дозріває борошно?

                                               

варіанти відповідей

А. 0 – +10 0С

Б. +35– 40 0С

В. +5–10 0С

Г. +20–25 0С  

Запитання 8

Що називається коефіцієнтом розварюваності круп?


варіанти відповідей

А. Відношення об’єму каші до тривалості варіння круп.

Б. Тривалість варіння каші.

В. Відношення об’єму крупи, взятої для варіння до об’єму каші.

Г. Відношення об’єму каші до об’єму крупи, взятої для варіння.

Запитання 9

Що таке опара?

варіанти відповідей

А. Тісто, в якому використано частину компонентів.

Б. Тісто, в якому використано всі компоненти одночасно.

В. Рідке тісто без дріжджів.

Г. Відношення об’єму каші до об’єму крупи, взятої для варіння.

Запитання 10

Яка температура випікання хліба?

варіанти відповідей

А. 150−2100С

Б. 210−2800С 

В. 100−1500С

Г. 250−3000С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест