Завдання для річного оцінювання з технології за курс 10 класу

Додано: 18 березня 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 102 рази
30 запитань
Запитання 1

Самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів та одержання прибутку - це:

варіанти відповідей

бізнес

підприємництво

благодійництво

виробництво

Запитання 2

Продукт праці, виготовлений з метою обміну або продажу, але не для особистого споживання - це:

варіанти відповідей

виріб

товар

послуга

подарунок

Запитання 3

 Грошовий вираз витрат на виробництво та реалізацію продукції - це:

варіанти відповідей

ціна

вартість

собівартість

дохід

Запитання 4

Всі грошові кошти, отримані в результаті реалізації товарів або послуг за певний період часу - це:

варіанти відповідей

дохід

прибуток

собівартість

ціна

Запитання 5

Суспільно необхідна праця, яку потрібно затратити на виготовлення продукту, послуги чи цінності -це:

варіанти відповідей

ціна

вартість

дохід

собівартість

Запитання 6

У чому цінність бізнес-плану?

варіанти відповідей

надає можливість визначити життєздатність підприємства в умовах конкуренції

містить орієнтири, згідно з якими підприємець буде діяти на етапі становлення та розвитку підприємства і прогнозує розвиток виробництва

сприяє пошуку потенційних інвесторів

усі відповіді правильні

Запитання 7

Якими ознаками характеризується підприємництво:

варіанти відповідей

це самостійна діяльність «за свій рахунок»

це ініціативна діяльність

це систематична, офіційно зареєстрована діяльність

усі відповіді правильні

Запитання 8

Чи може бізнес-план допомогти:

варіанти відповідей

залучити кошти

організувати виробництво

реалізувати товари

усі відповіді правильні

Запитання 9

Здатність до самостійних, неординарних, нетипових дій господарюючих суб’єктів - це:

варіанти відповідей

підприємництво

 бізнес

підприємливість

торгівля

Запитання 10

До підприємницької інфраструктури відносяться:

варіанти відповідей

 банки, біржі

страхові та інвестиційні компанії

 венчурні фонди

усі відповіді правильні

Запитання 11

Дизайнерським методом проектування предметного середовища є



варіанти відповідей

Макетування

Художнє конструювання 


Композиція


Запитання 12

Завданням дизайну є



варіанти відповідей

Створення оригінальних композицій


Формування гармонійного предметного середовища, що найповніше задовольняє потреби людини, як утилітарні, так і естетичні



Надання технічної естетичності предметному середовищу 


Запитання 13

Що таке дизайн?



варіанти відповідей

новий метод проектування виробів промислового виробництва, впровадження якого повинно забезпечувати високу якість продукції

властивість тіл викликати те чи інше зорове відчуття згідно зі спектральним складом відбитого або випромінюваного ним світла

це творча діяльність, метою якої є визначення певних якостей промислового виробу

чіткий порядок у розташуванні, поєднанні елементів частин відповідної структури виробів



Запитання 14

Властивість тіл викликати те чи інше зорове відчуття згідно зі спектральним складом відбитого або випромінюваного ним світла називається



варіанти відповідей

Насиченість


Тон 

Колір

Гармонія


Запитання 15

Як називається річ, що модифікується під час розробки й проектування, або вже існуючий виріб, який змінюють для надання йому нового вигляду?



варіанти відповідей

об'єкт дизайну

ескіз

макет

проєкт

Запитання 16

Вкажіть стиль інтер'єру, де використовують велику кількість кераміки, фресок та статуй:



варіанти відповідей

античний

бароко

ампір

модерн

Запитання 17

Як називається стиль у різних сферах життєдіяльності, що притаманний певному регіону (а іноді й окремому населеному пункту) і є відтворенням національних традицій?



варіанти відповідей

класичний

авангард

етнічний

сучасний

Запитання 18

Вкажіть стиль, який не відноситься до класичних стилів інтер'єру:



варіанти відповідей

класицизм

авангард

рококо

модерн

Запитання 19

Критерії оцінювання предмета інтер'єру



варіанти відповідей

Збільшення витрат на виготовлення

Практичність використання

Зовнішній вигляд

Зручність обслуговування





Запитання 20

Вкажіть правильний порядок етапів творчого проєкту: 1.конструкторський, 2. технологічний, 3 завершальний, 4 організаційно-підготовчий



варіанти відповідей

4,2,1,3

4,1,2,3

4,3,1,2

1,4,2,3

Запитання 21

Бланшування - це



варіанти відповідей

короткочасна термічна обробка.

легке обсмажування в невеликій кількості жиру

довготривала термічна обробка

спосіб нарізки сирих овочів, фруктів





Запитання 22

До первинної обробки продуктів належать: (оберіть всі можливі варіанти)



варіанти відповідей

варіння, пасерування

очищення, нарізування

відбивання, панірування

перемішування, формування



сортування, миття

бланшування, тушкування

смаження, запікання

Запитання 23

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:



варіанти відповідей

розігріті

солодкі

холодні, гарячі  

гарячі

Запитання 24

Пасерування-це



варіанти відповідей

Варіння

Осмаження на слабкому вогні


Запікання

Запитання 25

Шинкування - це



варіанти відповідей

заморожування

спосіб нарізування тільки сирих овочів і фруктів, зелені, коріння, грибів — тобто продуктів рослинного походження. 





нагрівання

Запитання 26

Які страви збуджують апетит та слюновиділення для подальшого споживання їжі?



варіанти відповідей

 другі страви

салати та закуски

 перші страви

напої

Запитання 27

Перші страви української кухні поділяють на :



варіанти відповідей

Заправні

Пюреобразні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

Прозорі

Солодкі

Молочні

Холодні

 Заправні

Холодні

Пюреобразні

Запитання 28

Що є основним компонентом КУЛЕША?



варіанти відповідей

Картопля

Пшоно

Макарони

капуста

Запитання 29

Пастеризоване молоко - це молоко яке нагрівають протягом декількох секунд до температури...


варіанти відповідей

50-60 °С

80-85°С


100°С


Запитання 30

Вершкове масло - це...


варіанти відповідей

Високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. 


Високожирний харчовий продук, що виготовляється з молока


Харчовий продук, що виготовляється з кефіру





Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест