Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушку), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від:
Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.
Мучний виріб, який вживається з борщем:
Назва страви зображена на малюнку:
Виберіть яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?
Виберіть правильну послідовність приготування тіста для млинчиків.
Назвіть прилади та інструменти, які потрібні під час приготування борщу.
З чим найчастіше українці їдять сало?
Оберіть страви, які належать до обрядових...
Оберіть з перелічених страв ті, що вважають українськими національними стравами...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома