Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проект "Українські національні страви" (обслуговуюча праця)

Додано: 19 березня
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
11 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушку), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

Зрази

Вареники

Запитання 2

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від:

варіанти відповідей

кількості людей в родині

природно-географічних умов 

Запитання 3

Святкові страви готувалися рецептами повсякденної кухні, але при цьому мали вищу калорійність завдяки м’ясним, рибним, жировим компонентам.

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 4

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

Пампушки

Галушки

Оладки

Пиріжки

Запитання 5

Назва страви зображена на малюнку:


 

варіанти відповідей

Оладки

 Млинці

Книші

Пампушки

Запитання 6

Виберіть яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?

варіанти відповідей

Цукор, харчову соду, сіль, сік, борошно, олію. 

Яйця, крохмаль, цукор, харчову соду, сіль.

Яйця, сік, борошно, крупу, олію

Яйця, сіль, цукор, молоко, борошно, олія

Запитання 7

Виберіть правильну послідовність приготування тіста для млинчиків.

 

варіанти відповідей

1).Вливають цівкою решту молока перемішують.

2) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

   однорідної маси.

3) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока половина норми.

4) Сіль, цукор, сирі яйця змішують.

1) Сіль, цукор, сирі яйця змішують.

2) Отриману суміш змішують з частиною холодного молока - половина норми.

3) Всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення 

однорідної маси.

.4) Вливають цівкою решту молока, перемішують.

Запитання 8

Назвіть прилади та інструменти, які потрібні під час приготування борщу.

варіанти відповідей

Каструля, ніж, сковорідка, дощечка, тертка, ложка, черпак, плита

Електрична плита, столова ложка, вінчик, миска, сковорода дошки, ножі, каструлі, сотейник

Запитання 9

З чим найчастіше українці їдять сало?

варіанти відповідей

Хліб, часник, солоні овочі

Хліб, сіль, огірок

Суп, хліб, часник

Всі відповіді вірні

Запитання 10

Оберіть страви, які належать до обрядових... 

варіанти відповідей

 Коровай, калач

Вареники, зрази

Коливо, калита

Галушки, гарбузова каша

 Шишки, жайворонки(сороки)

Борщ, суп, млинці

Запитання 11

Оберіть з перелічених страв ті, що вважають українськими національними стравами... 

варіанти відповідей

піца

борщ

 паста

вареники

галушки

суші

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест