Отруйні гриби. Їстівні та неїстівні гриби.

Додано: 6 травня 2020
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 128 разів
10 запитань
Запитання 1

Макроскопічні гриби,які не потрапляють до групи небезпечних отруйних грибів поділяють :

варіанти відповідей

умовно отруйні

смертельно отруйні

їстівні

дуже отруйні

  неїстівні

Запитання 2

Їстивні гриби3-ї категорії потребують...

варіанти відповідей

не потребують термічної обробки

потребують спеціальних методів приготування

вживаються в їжу після будь - якої термічної обробки

Запитання 3

Говорушки,мокрухи,моховики належать до:

варіанти відповідей

3-ї категорії

1-ї категорії

2-ї категорії

4-ї категорії

Запитання 4

Якщо ви знайшли такі гриби,як Боровик королівський яєчний,решіточник,мухомор Цезаря,потрібно...

варіанти відповідей

негайно їх знищити

 зірвати і приготувати смачну страву

сфотографувати і надіслати координати місцезнаходження в наукові установи України

просто пройдіть мимо

Запитання 5

Гриби - трутовики, жовчий гриб належать до

варіанти відповідей

 їстівних

 небезпечних

 рідкісних

неїстівних

Запитання 6

Гриби вирощені в умовах промислового виробництва,мають переваги перед природними грибами:

варіанти відповідей

 вживаються в сирому вигляді

  гарантовано їстівні

  немають жодних переваг

Запитання 7

Масово штучно вирощуються в Україні

варіанти відповідей

 вовнянка ,опеньок осінній

  підосичник ,підберезовик

  печериця двоспорова, глива звичайна

Запитання 8

Гриби 1-ї категорії мають...

варіанти відповідей

високі смакові якості та вживаються в їжу в сирому вигляді

яскраві особливості ,через які їх важко переплутати з отруйними


  немає ніяких особливостей

Запитання 9

Маловідомими їстивними грибами 4-ї категорії є:

варіанти відповідей

сітконоска, корбан, решіточник

  сироїжка синя, парасолька велика

  хрящ- молочник білий, білий трюфель

  порхівка велетенська, трутовик - лускатий

Запитання 10

До їстівних грибів належать:

варіанти відповідей

рижик

мукор

мухомор

бліда поганка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест