Овочі, гриби, обробка, продукти їх переробки

Додано: 29 вересня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 1836 разів
30 запитань
Запитання 1

Вкажіть речовини, яких багато в овочах?

варіанти відповідей

Вуглеводи

Білки

Екстрактивні речовини

Запитання 2

Вкажіть які з перерахованих речовин формують аромат овочів?

варіанти відповідей

Мінеральні речовини

Клітковина

Ефірні олії

Запитання 3

Який отруйний глікозид міститься в баклажанах?

варіанти відповідей

Соланін

Синігрін

Фазелін

Запитання 4

Яким способом обробляють білоголову капусту?

варіанти відповідей

Ручним

Механічним

Термічним

Запитання 5

Вкажіть до якої групи овочів відноситься ревінь?

варіанти відповідей

Плодові

Десертні

Вегетативні

Запитання 6

Вкажіть, які з перерахованих овочів відноситься до десертних?

варіанти відповідей

Ревінь, спаржа, артишок

Горох,квасоля,боби

Кріп, естрагон,майоран

Запитання 7

Вкажіть до якої групи овочів відноситься батат?

варіанти відповідей

Коренеплоди

Бульбоплоди

Томатні

Запитання 8

З якою метою калібрують овочі?

варіанти відповідей

Для видалення домішок

Для видалення пошкоджених домішок

Для зменшення кількості відходів при механічній обробці

Запитання 9

Сульфітують обчищену картоплю для того, щоб...

варіанти відповідей

Полегшити обчищання шкірочки

Запобігти її потемнінню

Продовжити час зберігання

Запитання 10

Щоб запобігти потемнінню обчищену картоплю зберігають?

варіанти відповідей

В підкисленій воді

В теплій воді

В холодній воді

Запитання 11

Картоплю нарізану соломкою використовують?

варіанти відповідей

Для припускання

Для смаження основним

Для смаження у фритюрі

Запитання 12

Картопля нарізана брусочками, має розміри?

варіанти відповідей

Товщина 0,7-1,0см; довжина 3-4 см;

Товщина 0,5-0,7 см; довжина 4-5 см;

Товщина 0,1-0,2см; довжина 3-4см

Запитання 13

Картоплю, нарізану середніми кубиками використовують для...

варіанти відповідей

Смаження основним способом

Смаження у фритюрі

Тушкування

Запитання 14

Картопля нарізана великими кубиками має розміри?

варіанти відповідей

2-2,5 см;

1-1,5 см

2,5-3см

Запитання 15

Вкажіть розміри моркви, нарізаної брусочками?

варіанти відповідей

товщина 0,5см; довжина 3,5-4,0 см;

Товщина 0,7 см; довжина 3-4 см

Товщина 1,0см; довжина 4-5 см

Запитання 16

Вкажіть форми нарізування буряка?

варіанти відповідей

Брусочки, часточки, кружальця

Соломка, скибочки, кубики

Соломка, квадратики, кружальця

Запитання 17

Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці?

варіанти відповідей

Білоголову

Цвітну

Червоноголову

Запитання 18

Капусту, пошкоджену гусінню занурюють у воду....

варіанти відповідей

Підсолену

Підкислену

Гарячу

Запитання 19

Вкажіть, які овочі нарізують шашками?

варіанти відповідей

Цибулю ріпчасту

Картоплю

Капусту білоголову

Запитання 20

Зелену цибулю нарізують великими шматками довжиною?

варіанти відповідей

5-3см

2-3см

8-10см

Запитання 21

Перець, підготовлений до фарширування перед використанням кладуть на 1-2 хв у ...

варіанти відповідей

Холодну підсолену воду

Підкислену воду

Киплячу підсолену воду

Запитання 22

Вкажіть, яка кислота утворюється у квашеній капусті?

варіанти відповідей

Оцтова

Молочна

Винна

Запитання 23

Овочі висушують до вмісту вологи....

варіанти відповідей

12-14

15-20

25-30

Запитання 24

Перед тепловою обробкою свіжозаморожені овочі....

варіанти відповідей

Розморожують

Не розморожують

Заливають теплою водою

Запитання 25

Гриби мають високий вміст...

варіанти відповідей

Білків

Жирів

Екстрактивних речовин

Запитання 26

Сироїжки залежно від будови шапочки відносяться до ...

варіанти відповідей

Пластинчастих грибів

Сумчастих грибів

Губчастих грибів

Запитання 27

Сушені гриби перед тепловою обробкою....

варіанти відповідей

Перебирають

Промивають

Замочують у холодній воді на 3-4 год

Запитання 28

Отруйні гриби визначають за такою ознакою

варіанти відповідей

Цибулина, покладена в гарячий відвар грибів не змінює кольору

Цибулина, покладена в гарячий відвар грибів чорніє

Цибулина, покладена в гарячий відвар грибів пожовтіє

Запитання 29

До зернобобових овочів відносяться....

варіанти відповідей

Боби, квасоля

Горох, кукурудза, боби

Квасоля, горох, боби, кукурудза

Запитання 30

Назвати представників гарбузових овочів...

варіанти відповідей

Огірки

Кабачки, патисони

Гарбузи

Кавуни, дині

Баклажани

Перець солодкий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест