Овочівництво КР №3

Додано: 19 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 4 рази
16 запитань
Запитання 1

На які групи поділяють зелені культури за способом використання?

варіанти відповідей

салатні

шпинатні

ароматичні

всі відповіді вірні 

Запитання 2

Яка норма висіву насіння кропу?

варіанти відповідей

8-12 кг/га

1-2 кг/га

3-4 кг/га

15-20 кг/га

Запитання 3

Культурні форми салату  включають такі види: 

варіанти відповідей

салат посівний; ендивій і ескаріол; салатний цикорій 

римський, спаржевий, вітлуф

головчастий, напівголовчастий, спаржевий

салат ендивій, салат ескаріол

Запитання 4

Однією з головних властивостей зелених культур є:

варіанти відповідей

теплолюбність

скоростиглість

висока урожайність

калорійність

Запитання 5

Яка з цих рослин не належить до групи зелених культур?

варіанти відповідей

крес-салат

шпинат

селера

базилік

Запитання 6

Товарну продукцію кропу на зелень починають збирати:  

варіанти відповідей

до початку утворення зонтиків 

у фазі цвітіння

після появи сходів

у фазі воскової стиглості

Запитання 7

Яка з цих культур не належить до багаторічних?

варіанти відповідей

пастернак

спаржа

щавель

артишок

Запитання 8

Яка повинна бути довжина черешків ревеню, на час збирання?

варіанти відповідей

понад 20см 

10см

 30см

40см

Запитання 9

Як розмножують хрін?

варіанти відповідей

листками

живцями

насінням

здерев’янілими пагонами

Запитання 10

Яку технологічну операцію проводять для отримання вибілених пагонів спаржі?

варіанти відповідей

підгортання ґрунту 

обмотування папером

боронування

внесення добрив

Запитання 11

  Які види грибів найбільше вирощують в Україні?

варіанти відповідей

печериці

гливи

шиїтаке

всі відповіді вірні 

Запитання 12

Які найсприятливіші умови для вегетативного розвитку грибів?

варіанти відповідей

живильне середовище

тепло

 волога

всі відповіді вірні 

Запитання 13

 Цикл розвитку печериці включає такі фази: 

варіанти відповідей

спора – міцелій – плодове тіло – спора 

міцелій – плодове тіло – спора

міцелій – плодове тіло

спора – міцелій – плодове тіло – збирання

Запитання 14

Субстратом для культивування печериці є 

варіанти відповідей

компост 

гній

торф

пісок

Запитання 15

Основний спосіб садіння багаторічних овочевих культур:

варіанти відповідей

рядковий

стрічковий

широкорядний

пунктирний

Запитання 16

Оптимальна температура в період плодоношення печериці:

варіанти відповідей

16–20°С 

20–25°С

30°С

10°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест