Оволодіння основами гігієни та санітарних вимог виробництва.

Додано: 14 лютого 2023
Предмет:
Тест виконано: 59 разів
12 запитань
Запитання 1

Які гігієнічні вимоги до шкіри рук робітника ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Миття рук з милом - просушування їх паперовим або електрорушником

Виробничий манікюр (короткі нігті без лаку) - 2 рази на тиждень

Оброблення всіх порізів, ран та висипань

Дезінфекція рук 0,2% розчином хлорного вапна або 0,5% хлораміну

Запитання 2

Що категорично забороняється робітникам під час робити на підприємстві ГХ?

варіанти відповідей

Перериватися на обідню перерву

Носити ювелірні прикраси

Одягати на санодяг особистий верхній одяг

Застібати санодяг шпильками, голками, тощо

Запитання 3

Які обов’язки осіб що поступають на роботу в ресторанне господарство?

варіанти відповідей

Медичне обстеження для попередження поширення інфекційних захворювань через їжу

Вступний інструктаж з санітарного мінімуму та техніці безпеки

Наявність санітарної книжки

Заповнення анкетних даних родичів які проживають за кордоном

Запитання 4

Які обов'язки адміністрації підприємства?

варіанти відповідей

Ознайомити та забезпечити додержання санітарних правил кожним працюючим

Раз на рік надавати безкоштовну путівку до Турції

Проводити медобстеження працівників у терміни, встановлені органами охорони здоров’я

Забезпечити наявність аптечок для надання першої медичної допомоги та їх своєчасне поповнення

Запитання 5

Що таке особиста гігієна?

варіанти відповідей

галузь гігієни, яка розробляє питання збереження та зміцнення здоров’я людини шляхом миття рук та здорового харчування

галузь гігієни, яка розробляє питання збереження та зміцнення здоров’я людини шляхом дотримання раціонального гігієнічного режиму в побуті, особистому житті та трудовій діяльності

галузь гігієни, яка розробляє правила поведінки на підприємствах громадського харчування та зміцнення здоров’я людини.

Запитання 6

Що таке особиста гігієна працівника?

варіанти відповідей

Це дотримання працівниками гігієнічних правил у побуті та виробництві

Це дотримання загальних правил санітарії та гігієни

Це дотримання працівниками суворого розпорядку роботи підприємства

Запитання 7

Які основні 3 пункти для кип'ятіння молока?

варіанти відповідей

взяти відповідний посуд;

дотримуватися правил правильного вибору молока;

точно визначити свіжість молока.

взяти відповідний об'єм молока;

дотримуватися правил процедури;

точно визначитися з потребою це робити.

взяти відповідний посуд;

дотримуватися правил процедури;

точно дотримуватися часу термообробки.


Запитання 8

Що таке фритюр?

варіанти відповідей

метод приготування їжі, при якому їжа спочатку відварюється а потім смажиться.

метод приготування їжі, при якому їжа занурюється в гарячий жир, наприклад, у рослинну олію чи фритюрний жир. 

метод приготування їжі, при якому їжа занурюється в гарячий жир, наприклад, у рослинну олію чи фритюрний жир. А потім швидко охолоджується

Запитання 9

Через який проміжок часу безперервної роботи фритюрниці жир стає не придатним для подальшого використання?


варіанти відповідей

через 15 годин безперервної роботи фритюрниці.

через 20 годин безперервної роботи фритюрниці.

через 30 годин безперервної роботи фритюрниці.

через 40 годин безперервної роботи фритюрниці.

Запитання 10

До якої температури охолоджують вершки для приготування крему?

варіанти відповідей

до 2°С

до 5°С

до 0°С

до 1°С

Запитання 11

Які два види розтоплення масла ви знаєте?

варіанти відповідей

На водяній бані;

В жаровій шафі

В жаровій шафі;

На сковороді

На водяній бані;

В печі СВЧ

В печі СВЧ;

На сковороді

Запитання 12

Що таке обладнання, устаткування, спорядження?

варіанти відповідей

сукупність пристроїв, механізмів, приладів, інструментів тощо, які дають змогу дотримуватися технології приготування.

сукупність пристроїв, механізмів, приладів, інструментів тощо, необхідних для дотримання санітарії та гігієни..

сукупність пристроїв, механізмів, приладів, інструментів тощо, необхідних для якої-небудь діяльності.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест