Оздоблювальні напівфабрикати

Додано: 2 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 116 разів
12 запитань
Запитання 1

Для приготування сиропу для просочування цукор і воду беруть у співвідношенні:

варіанти відповідей

2:1

1:1

3:1

1:2

Запитання 2

Тираж використовують для глазурування поверхні пряників, а також фруктів,якими оздоблюють поверхню тортів, тістечок.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

Який сироп готують таким способом: цукор з'єднують з водою у співвідношенні 10: 4,4 , доводять до кипіння, знімають піну, додають кислоту і уварюють 25-30 хвилин до температури 107 -108°С. Сироп має бути прозорим, в'язким, тягучим, жовтуватого кольору, солодким на смак.

варіанти відповідей

Тиражний

Для просочування

Кавовий

Інвертний

Запитання 4

До якої температури охолоджують помадний сироп перед збиванням?

варіанти відповідей

35-40°С

80-85°С

15-20°С

2-4°С

Запитання 5

Яким має бути співвідношення цукру і води для приготування помади білої основної?

варіанти відповідей

1:1

1:2

3:1

5:1

Запитання 6

Якої температури має бути масло для приготування масляних кремів?

варіанти відповідей

-5°С

10-12°С

40-45°С

0°С

Запитання 7

Який крем можна приготувати за таким набором інгредієнтів: масло вершкове, цукор- пудра, згущене молоко, коньяк ( вино).

варіанти відповідей

Масляний основний на цукровій пудрі

Масляний основний на згущеному молоці

Масляно- горіховий

Масляний " новий"

Запитання 8

Для приготування кремів вершкових і сметани можна використовувати вершки 10% і сметану 15 % жирності.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

Для приготування вершкових і сметанних кремів вершки та сметану охолоджують до температури ...

варіанти відповідей

до 15°С

до 10 °С

до 2°С

-2°С

Запитання 10

Який вид оздоблювальних напівфабрикатів зображено?

варіанти відповідей

Мармурове желе

Мозаїчне желе

Багатошарове желе

Запитання 11

Яка причина виникнення такого недоліку: желе не застигає

варіанти відповідей

Недостатня кількість або відсутність патоки

Підвищена кількість кислоти, недостатня кількість або погана якість желюючих речовин

Значне переохолодження желе

Запитання 12

Напівфабрикати, які широко використовують для оздоблення поверхні і бокової сторони тортів та тістечок

варіанти відповідей

Ванільний цукор

Борошно

Цукрова пудра

Посипки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест