ОздоровчІ системи 8 клас

Додано: 5 грудня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 289 разів
12 запитань
Запитання 1

1.До складових оздоровчих систем відносять:


варіанти відповідей

А. фізичні вправи і комплекси гімнастики

 

Б. раціональне харчування

 

В. психологічні практики

 

Г. моральні постулати

Д. життєві цінності

Запитання 2

2.Кондитерські вироби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:


варіанти відповідей

А. швидкі вуглеводи

 Б. повільні вуглеводи 

В. білки

Г. жири

Д. мікроелементи

Запитання 3

3.Про який принцип здорового харчування йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат.


варіанти відповідей

А.різноманітність

 

 

Б.помірність

 

В.збалансованість

 

Г.адекватність

Запитання 4

4.Серед наведених прикладів оберіть "корисні" вуглеводи:


варіанти відповідей

А. шоколад

Б. білий хліб 

В. бобові

 Г. тістечка

Д. крупи 

Е. цільнозерновий хліб

Запитання 5

5.Щоб надати харчової привабливості продуктам, використовують


варіанти відповідей

А. підсолоджувачі

Б. ароматизатори

В. стабілізатори кольору 

Г. загусники

Запитання 6

6. Які можуть бути наслідки надмірного вживання їжі з харчовими добавками?


варіанти відповідей

А. алергії

Б. захворювання травної системи

 

В. захворювання печінки і нирок

 

 

Г. провокування раку

 

Д. притуплення почуття смаку

 

Е. всі перераховані варіанти

 

Запитання 7

7. Сучасні оздоровчі системи враховують ..

варіанти відповідей

А. індивідуальні особливості людини

Б. стать

В. вагу

Г. вік

Запитання 8

8.Оздоровчі системи, що з'явилися в результаті застосування теоретичних наукових знань


варіанти відповідей

А. Традиційні

Б. Народні

В. Науково обгрунтовані

Г. Сучасні

Запитання 9

9.Позначте загальнІ (спільнІ) компоненти усіх оздоровчих систем

варіанти відповідей

А. Правильний режим праці та відпочинку

 

Б. Ходіння босоніж по снігу

В. Щоденна рухова активність

Г. Раціональне харчування

Д. Вживання в їжу лише продуктів рослинного походження

Е. Оптимізм і вміння володіти емоціями

 

Запитання 10

10.Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:


варіанти відповідей

А. дотримуватись правил зберігання продуктів

Б. для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

В. купувати хліб та зберігати його в поліетилені

Г. використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

Д. дотримуватись правил термічної обробки продуктів

Е. кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 11

11.Що є причиною сальмонельозу?


варіанти відповідей

А. вживання сирих продуктів, заражених збудником( яєць, молока, риби, м'яса)

 

Б. вживання сирих продуктів, заражених збудником: консервів

 

В. брудні руки

Г. вживання немитих сирих овочів та фруктів

Запитання 12

12.Домедична допомога при харчових отруєннях має таку послідовність:


варіанти відповідей

А. Викликати "швідку", промити хворому шлунок; дати сорбенти; покласти хворого у ліжко на лівий бік; відновити солевий баланс організму

 

Б. Викликати "швідку"; дати сорбенти; промити хворому шлунок; покласти хворого у ліжко; відновити солевий баланс організму

 

В. Викликати "швідку"; дати сорбенти; промити хворому шлунок; покласти хворого у ліжко на спину; відновити солевий баланс організму

 

Г. Промити хворому шлунок покласти хворого у ліжко; відновити солевий баланс організму; викликати "швідку"

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест