педіатрія акушерки

Додано: 25 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 97 разів
60 запитань
Запитання 1

  У дитини 5-ти років протягом 2-х тижнів спостерігається кашель, який посилюється вночі і не піддається симптоматичному лі­куванню. Поступово кашель набув нападоподібного характеру з репризами. Лікарем діагностовано кашлюк. Яке обстеження доцільно провести для підтвердження діа­гнозу?

варіанти відповідей

Загальний аналіз сечі

Бактеріологічне обстеження слизу з носової частини глотки

Рентгенологічне обстеження

Взяти змиви з носоглотки на вірусологі­чне дослідження

Аналіз крові на біохімічне дослідження

Запитання 2

  На прийомі в дитячій поліклініці мати з дитиною 3-х місяців. Дитина на грудно­му вигодовуванні, розвиток фізіологічний, здорова. В пологовому будинку щеплен­ня проти туберкульозу не проведене. Які заходи необхідні для проведення протиту­беркульозної вакцинації?

варіанти відповідей

Взяти кров для загального аналізу

Біохімічний аналіз крові

Провести туберкулінову пробу

Провести вакцинацію БЦЖ

Флюорографія ОГК

Запитання 3

 У дівчинки молодшої групи дитячого садочку діагностовано вітряну віспу. На який термін необхідно ізолювати конта­ктних дітей?

варіанти відповідей

21 день

17 днів

7 днів

 5 днів

10 днів

Запитання 4

   До акушерки ФАПу звернулася мати з дівчинкою 8-ми років зі скаргами на по­гіршення загального стану дитини, відмову від їжі, одноразове блювання, часті випо­рожнення. Об’єктивно: підвищення темпе­ратури тіла до 38,5°С'; біль у животі, зі слів матері, випорожнення рідкі, з домішками слизу, з прожилками крові. При пальпа­ції живота: сигмоподібна кишка болюча і спазмована. Який лікарський засіб слід ви­користати для лікування дитини?


варіанти відповідей

Лактобактерии

 Еуфілін

Пеніцилін

Ніфуроксазид

Димедрол

Запитання 5

     У інфекційне відділення надійшла ди­тина 7-ми років з діагнозом кір. Який па- тогномонічний симптом характерний для кору?

варіанти відповідей

Трикутник Філатова

 ’’Географічний язик”

Плями Бєльського-Філатова-Копліка

Симптом Мурсона

 ’’Малиновий язик”

Запитання 6

     У дитини, народженої з внутрішньоче­репною пологовою травмою, різко погір­шився стан, дитина стала неспокійна, з’я­вились зригування та блювання, виникли судоми. Який препарат необхідно ввести дитині в першу чергу?


варіанти відповідей

Адреналін

Реланіум

Ефедрин

Кордіамін

Преднізолон

Запитання 7

  Мама з дитиною 12-ти місяців зверну­лася на ФАП для проведення специфічної профілактики проти кору, паротиту, кра­снухи. Вона поцікавилась, у якому віці її дитині будуть повторно вводити вакцину від зазначених хвороб:

варіанти відповідей

У 14 років

У 3 роки

У 6 років

У 10 років

У 2 роки

Запитання 8

 У дитини 4-х років з’явились лихоман­ка до 39°С', пронос, повторне блювання, головний біль, сонливість, анорексія. Кіль­кість дефекацій 15 разів на добу, випоро­жнення зі слизом, прожилками крові. Ви­ражені тенезми і біль у животі, сигмоподі­бна кишка пальпується у вигляді тонкого тяжа. Яке захворювання можна припусти­ти?


варіанти відповідей

Токсична диспепсія

Дизентерія

 Ешерихіоз

 Холера

Сальмонельоз

Запитання 9

 Народилась доношена дитина. Акушер­ка проводить антропометрію. Чому дорів­нює малий косий розмір голівки?

варіанти відповідей

11 см

12 см

13 см

9,5 см

10 см

Запитання 10

      До акушерки ФАПу звернулася мати дитини віком 6-ти років, у якої спостері­гається підвищення температури тіла до 38,6°С, вологий кашель. Тиждень тому ди­тина перехворіла на грип. Об’єктивно: за­гальний стан середньої тяжкості, шкіра бліда. Перкуторно: вкорочення перкутор­ного звуку. Аускультативно: дихання осла­блене, крепітація в нижніх відділах грудної клітки справа. Вкажіть захворювання, для якого найбільш характерні дані симптоми:

варіанти відповідей

Хронічний бронхіт

Гострий бронхіт

Плеврит

Бронхіальна астма

Пневмонія

Запитання 11

  Відбулися перші термінові стрімкі по­логи на дому. Народився живий доношений хлопчик масою 3220 г, довжиною 50 см, без дихання. ЧСС- 40/хв. Ціаноз шкіри. Рухи дитини відсутні. Атонія м’язів. Яка невід­кладна допомога?


варіанти відповідей

ШВЛ, закритий масаж серця, внутрі­шньовенно адреналін

ШВЛ, внутрішньовенно глюкозу, адрена­лін, гідрокарбонат натрію

Закритий масаж серця, внутрішньовенно адреналін, глюкоза

ШВЛ, закритий масаж серця, внутрі­шньовенно глюкозу

Закритий масаж серця, внутрішньовенно гідрокарбонат натрію

Запитання 12

   Виклик до дитини 5-ти років, яка хво­ріє на природжену ваду серця. При огляді: стан дитини тяжкий, виражена задишка, дихання клекотливе, ціаноз шкіри. При ау­скультації в легенях на фоні жорсткого ди­хання значна кількість вологих хрипів з обох боків. Вкажіть препарат, який необхі­дно ввести в першу чергу:

варіанти відповідей

Анальгін

Піпольфен

Розчин корглікону

Преднізолон

Глюконат кальцію

Запитання 13

   Акушерка проводить плановий огляд дівчинки 6-ти місяців. У дитини майже зни­кла підшкірна жирова клітковина на живо­ті, кінцівках, маса тіла знизилась на 24%. На що вказують ці симптоми?

варіанти відповідей

Хронічний гастрит

Гіпотрофія II ступеня

Простий гастроентерит

Гіпотрофія III ступеня

Гіпотрофія І ступеня

Запитання 14

   Дитина народилася від першої вагітно­сті з вагою 2900 г. При народженні виявле­ні множинні вади розвитку: мікроцефалія, катаракта, глухота, вроджена вада серця. Матері 18 років. В перші три тижні вагі­тності перенесла гостре інфекційне захво­рювання. Яке інфекційне захворювання матері стало найбільш імовірною причи­ною даної патології новонародженої дити­ни?

варіанти відповідей

Скарлатина

Краснуха

Вітряна віспа

Менінгококова інфекція

Кір

Запитання 15

   Діагностичним критерієм ’’важкої асфіксії при народженні” є оцінка стану новонародженого за шкалою Апґар упро­довж перших 5 хвилин життя:

варіанти відповідей

Менше 6 балів

Менше 8 балів

Менше 4 балів

Менше 5 балів

 Менше 7 балів

Запитання 16

     В інфекційне відділення надійшов хло­пчик 5-ти років з явищами ангіни, інтокси­кації. Стан важкий, шкіра червона, вкрита дрібноточковою висипкою, яка переважає в складках. Які залишкові зміни будуть спостерігатися у дитини в періоді рекон­валесценції?

варіанти відповідей

Блідий носогубний трикутник

Лущення долонь та підошв

Пігментація шкіри

Палаючий зів

Плями на слизовій щік

Запитання 17

 У дитини 2-х років субфебрильна тем­пература, катаральні явища, інтоксикація. Хворіє тиждень, кашель гавкаючий, го­лос поступово втратив гучність, дихання з участю допоміжних м’язів. Відомо, що щеплення проводились з грубим порушен­ням термінів. Якого збудника виявлять при спеціальному обстеженні дитини?

варіанти відповідей

Стрептокок

Менінгокок

Бацилу Лефлера

Бацилу Коха

Коклюшну паличку

Запитання 18

  Дитину 2-х років за праву щоку вкуси­ла комаха. На місці укусу з’явилося почер­воніння, почали набрякати губи, повіки. Дихання стало утруднене, голос хриплим. Температура тіла підвищилася до 38°С. Та­кий стан діагностують у разі:


варіанти відповідей

Анафілактичного шоку

Набряку Квінке

Кропив’янки

Сінної гарячки

Молочному струпі

Запитання 19

У дитини 5-ти років спостерігається набряк мигдаликів, незначне білувате на­шарування, збільшення регіональних лім­фовузлів. Лікар запідозрив дифтерію та призначив з метою підтвердження діагно­зу бактеріологічне дослідження мазку. З яких ділянок необхідно провести мазок?


варіанти відповідей

З-під язика

Задня стінка глотки

Зів та ніс 

Зів

Носогорло

Запитання 20

 Мати дитини 3-х років скаржиться на кашель, який поступово підсилював­ся впродовж 2-х тижнів. Об'єктивно: стан здоров'я дитини середньої важкості, тем­пература тіла - 37,6°С, шкіра бліда. Ча­стий нападоподібний кашель, закінчується виділенням склоподібного харкотиння та глибоким свистячим вдихом. Вкажіть най­більш імовірний діагноз:


варіанти відповідей

Туберкульоз внутрішньогрудних лімфа­тичних залоз

Гостра респіраторна вірусна інфекція

Кашлюк

Кір

Пневмонія

Запитання 21

  Дитину вкусила комаха у підборіддя. На місці укусу шкіра почервоніла, швид­ко почав поширюватись набряк обличчя, шиї. Якій патології відповідає такий стан?

варіанти відповідей

 Спазмофілія

Набряк Квінке

Алергічний діатез

Больовий шок

 Кропив'янка

Запитання 22

 При огляді новонародженої дитини ві­ком 1 доба, акушерка пологового будин­ку виявила рухливе утворення на голів­ці, що не виходить за межі однієї кістки, при пальпації флюктує. Який патологі­чний стан запідозрить акушерка?


варіанти відповідей

Гемангіома

Пологова пухлина

Кефалогематома

Внутрішньочерепна травма

Перелом кістки черепа

Запитання 23

   Вкажіть інтервали між вакцинаціями проти поліомієліту:


варіанти відповідей

10 днів

2 місяці

1 тиждень

1 місяць

З місяці

Запитання 24

  Дитині 5 років. При огляді на доло­нях спостерігається пластинчате лущення. Яке захворювання слід діагностувати?


варіанти відповідей

Вітряна віспа

Кір

Скарлатина

Паротитна інфекція

Краснуха

Запитання 25

  У дитини віком 7 місяців підвищи­лась температура тіла до 39°С, двічі бу­ло блювання та тричі рідкі випорожнен­ня зеленувато-сірого кольору з великою кількістю слизу. Об'єктивно: стан дитини тяжкий. Шкіра суха бліда. Велике тім'я­чко запале. Живіт здутий, болючий при пальпації. Для якої кишкової інфекції ха­рактерні дані симптоми?


варіанти відповідей

Шигельоз

Поліомієліт

Ешерихіоз

Сальмонельоз

 Черевний тиф 


Запитання 26

Дівчинка 14-ти років скаржиться на бо­лі в животі, нудоту, блювання. Об'єктивно: жовтушність шкірних покривів, збільшен­ня печінки, ахолічні випорожнення, сеча кольору "пива? Ваш діагноз:


варіанти відповідей

Гострий холецистит

Вірусний гепатит

Гострий гастрит

Жовчнокам'яна хвороба

Інфекційний мононуклеоз

Запитання 27

   До акушерки звернулась мати з 1,5- річною дитиною, зі скаргами на незви­чайні зміни в кінцівках, неспокій дити­ни. Об'єктивно: дитина неспокійна, пла­че. Нижні кінцівки зігнуті в колінних та кульшових суглобах, стопи в стані різко­го плантарного згинання, пальці кистей рук тонічно напружені, рука нагадує "ру­ку акушера". Про яке захворювання треба думати?


варіанти відповідей

Латентна форма спазмофілії

Рахіт, період розпалу

Спазмофілія, карпопедальний спазм

Спазмофілія, ларингоспазм

Спазмофілія, еклампсія


Запитання 28

   Акушерку ФАПу викликали до ди­тини 1,5 років, яка хворіє другу добу. У дитини гавкаючий кашель, голос захри­плий, дихання чутне на відстані, утрудне­ний вдих, блідість шкіри, пероральний ціа­ноз. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Обструктивний бронхіт

Вогнищева пневмонія

Плеврит

Стенозуючий ларинготрахеїт

Гострий бронхіт

Запитання 29

 Хлопчик 12-ти років скаржиться на біль у хребті та суглобах, загальну слаб­кість. В загальному аналізі крові: бластні клітини. Про яке захворювання можна ду­мати?


варіанти відповідей

Туберкульоз

Геморагічний васкуліт

Гострий лейкоз

Системний червоний вовчак

Ревматоїдний артрит

Запитання 30

  Формула Зайцевої використовується для розрахунку:


варіанти відповідей

Зросту дитини

Ваги дитини

Добового об'єму молока

Артеріального тиску

Добового діурезу

Запитання 31

За 5 днiв життя недоношена дитина втратила 10% маси, патологiчних змiн немає. Вкажiть причини такого стану:


варіанти відповідей

Статевий криз

Транзиторний катар кишок

Фiзiологiчна жовтяниця

Фiзiологiчна втрата маси тiла

Фiзiологiчна еритема

Запитання 32

Дитинi 3 роки. Скарги матерi на пiдвищення температури тiла до 38oC, вiдсутнiсть апетиту, нудоту, бiль в животi, частi болiснi сечовипускання, сеча каламутна. Лiкарем призначена проба сечi заНечипоренком. Сутнiсть даної проби полягає в:


варіанти відповідей

Визначення ацетону в сечi

Визначення кiлькостi лейкоцитiв та еритроцитiв в 1 мл сечi

Визначення кальцiю сечi

Визначення цукру в сечi

Визначення кiлькостi сечi за добу

Запитання 33

Пiд час патронажу дитини, яка народилась 5 днiв тому, Ви помiтили легкий акроцiаноз губ i кiнцiвок, що посилюється пiд час смоктання грудей. Уматерi дитини у першi мiсяцi вагiтностi дiагностовано токсоплазмоз. Яка хвороба може бути у дитини?


варіанти відповідей

Пневмонiя

Природжена вада серця

Спазмофiлiя

Рахiт

Асфiксiя 

Запитання 34

Пiсля огляду здорової новонародженої дитини першого дня життя лiкар призначив проведення щеплення проти гепатиту В. Якi ще щеплення проводять новонародженим у пологовому будинку?


варіанти відповідей

Проти кору, краснухи на 3-й день

Проти полiомiєлiту на 3-й день

БЦЖ на 3-й день

Проти дифтерiї на 2-й день

Проти епiдемiчного паротиту в 1-й день 

Запитання 35

Удитини 10-ти рокiв, що захворiла нагострий гломерулонефрит, наявнi проблеми: зменшення кiлькостi видiленої сечi за добу, пiдвищення артерiального тиску, набряки на обличчi. В гострий перiод дiєта №7 повинна бути:


варіанти відповідей

1,5 г солi на добу

1-2 г солi на добу

3-5 г солi на добу

5 г солi на добу 

Безсольова

Запитання 36

До акушерки ФАПу звернулась мати з дитиною 3-х рокiв, яка захворiла 2 днi тому, температура - 37,8oC. На шкiрi спини, сiдниць плямисто-папульозна висипка, збiльшенi задньошийнi та потиличнi лiмфатичнi вузли. На яке захворювання вказують такi симптоми?


варіанти відповідей

Кiр

Скарлатина

Краснуха

Вiтряна вiспа

Атопiчний дерматит 

Запитання 37

Доношена вагiтнiсть. Маса тiла вагiтної - 62 кг. Поздовжнє положення плода, голiвка плоду притиснута до входу в малий таз. Окружнiсть живота - 100 см. Висота дна матки - 35 см. Яка орiєнтовна маса плода?


варіанти відповідей

4 кг

3 кг 500 г

2 кг 500 г

3 кг

4 кг 500 г 


Запитання 38

До ФАПу звернулася мати дитини вiком 6 рокiв зi скаргами на нездужання, пiдвищену температуру тiла до 39oC, блювання, частi зеленого кольору випорожнення, надмiрнi та пiнистi, смердючi, з домiшками слизу, кровi. При пальпацiї живота: бiль у надчеревнiй дiлянцi. Вкажiть захворювання, для якого найбiльш характернi данi симптоми:


варіанти відповідей

Дизентерiя

Холера

Сальмонельоз

Проста диспепсiя

Токсична диспепсiя 

Запитання 39

Уновонародженої дитини to тiла - 39oC, повторне блювання, ригiднiсть м’язiв потилицi, позитивнi симптоми Брудзiнського та Кернiга, геморагiчний висип з елементами зiркоподiбної форми на тiлi. Визначте дiагноз:


варіанти відповідей

Гемофiлiя

Менiнгококцемiя

Туберкульозний менiнгiт

Геморагiчний васкулiт

Лейкоз

Запитання 40

Дитинi 3 роки. Хворiє 3-й день. Стан середньої тяжкостi. Температура тiла - 38,2oC. На шкiрi обличчя та верхнiй половинi тулуба дрiбноцяткова розеольозна висипка, свiтлобоязнь, кон’юктивiт. Що з дитиною?


варіанти відповідей

Ексудативно-катаральний дiатез 

Скарлатина

Краснуха

Вiтряна вiспа

Кiр

Запитання 41

У дитини 2-х років на фоні ГРВІ, акушерка ФАПу відмітила неспокій, ''гавкаючий'' кашель, захриплість голосу, задишка, блідість шкіри. Яке ускладнення розвинулося у дитини?


варіанти відповідей

Пневмонія 

Гострий назофарингіт

Гострий стенозуючий ларинготрахеїт

Тонзиліт

Обструктивний бронхіт

Запитання 42

Дитині 2 дні. Мати скаржиться на виражену задишку, відмову від грудей, ціаноз кінцівок. Об'єктивно: виражений ціаноз і акроціаноз. Межі серця розширені, вислуховується грубий систолічний шум. Який попередній діагноз?


варіанти відповідей

Міокардит

Природжена вада серця

Вогнищева пневмонія

Перикардит

Ревмокардит 

Запитання 43

Дитині три роки. На шкірі обличчя, шиї численні щільні вузлики тілесного кольору з восковим відтінком. У центрі вузликів пупкоподібне заглиблення, при натисканні пінцетом виділяється сироподібна маса білого кольору. Який найбільш імовірний діагноз:


варіанти відповідей

Контагіозний молюск

Плоскі бородавки

Звичайні бородавки

Гострокінцеві бородавки

Ниткоподібні бородавки 

Запитання 44

До акушерки ФАПу звернулася мати з дитиною 6-ти років, у якої переважно вночі спостерігається нападоподібний спазматичний кашель, який виникає після відчуття лоскотання в горлі та тиснення за грудниною. Кашель завершується відходженням густого, в'язкого, склоподібного харкотиння, блюванням, мимовільним сечовиділенням. Вкажіть термін ізоляції дитини при даному захворюванні:


варіанти відповідей

21 день

17 днів

25 днів

16 днів

20 днів 

Запитання 45

Мати дитини 3-х років скаржиться на кашель, який поступово підсилювався впродовж 2-х тижнів. Об'єктивно: стан здоров'я дитини середньої важкості, температура тіла - 37,6oC, шкіра бліда. Частий нападоподібний кашель, закінчується виділенням склоподібного харкотиння та глибоким свистячим вдихом. Вкажіть найбільш імовірний діагноз:


варіанти відповідей

Гостра респіраторна вірусна інфекція

Кір

Кашлюк

Пневмонія

Туберкульоз внутрішньогрудних лімфатичних залоз

Запитання 46

У дитини 7-ми років через 10 днів після перенесеної ангіни сеча набула вигляду ''м'ясних помиїв'', з'явився головний біль, млявість, пастозність повік. АТ- 130/90 мм рт.ст. Виділено 500 мл сечі за добу. У сечі: еритроцити - на все поле зору, білок - 0,98 г/л, циліндри. Про яке захворювання можна подумати?


варіанти відповідей

Хронічний нефрит 

Гострий гломерулонефрит

Хронічний пієлонефрит

Гострий цистит

Гострий пієлонефрит

Запитання 47

Дитина 13-ти років скаржиться на швидку стомлюваність, дратівливість, зміну почерку. Місяць тому перехворіла на ангіну. Об'єктивно: шкіра бліда, спостерігаються мимовільні скорочення м'язів обличчя, мигдалики гіпертрофовані. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Неревматичний кардит

Ревматоїдний поліартрит

Системний червоний вовчак

Інфекційний ендокардит 


Мала хорея

Запитання 48

При проведенні патронажу до новонародженої дитини, акушерка відмітила серозні виділення з пупкової ранки. Шкіра навколо пупка не змінена. Загальний стан дитини не порушений. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Сепсис

Катаральний омфаліт

Флегмонозний омфаліт

Попрілості

Пупкова грижа 

Запитання 49

Дитині 4 тижні. Акушерка помітила, що через годину після ранкового годування з'явилося блювання ''фонтаном''. Для якого стану характерні дані ознаки?


варіанти відповідей

Кишковий токсикоз

Парентеральна диспепсія

Пілоростеноз 

Пілороспазм

Проста диспепсія

Запитання 50

У дитини віком 7 місяців підвищилась температура тіла до 39oC, двічі було блювання та тричі рідкі випорожнення зеленувато-сірого кольору з великою кількістю слизу. Об'єктивно: стан дитини тяжкий. Шкіра суха бліда. Велике тім'ячко запале. Живіт здутий, болючий при пальпації. Для якої кишкової інфекції характерні дані симптоми?


варіанти відповідей

Поліомієліт

Шигельоз

Ешерихіоз

Сальмонельоз

Черевний тиф 

Запитання 51

Виклик до дитини, яка перебуває на диспансерному обліку з приводу бронхіальної астми. Об'єктивно: стан дитини середньої тяжкості, вимушене положення - сидяче, експіраторна задишка, сухий кашель. Після інгаляції сальбутамолом стан не покращився. Виберіть препарат для надання невідкладної допомоги:


варіанти відповідей

Лазолван

Димедрол

Супрастин

Піпольфен 

Еуфілін

Запитання 52

До акушерки ФАПу звернулась мати з дівчинкою п'яти років. Дитина висуває скарги на відчуття жару та нестачу повітря, запаморочення, шум у вухах. Об'єктивно: виражена блідість шкіри, холодний липкий піт на тілі. Дівчинку вжалила бджола. Який стан розвинувся у дитини?


варіанти відповідей

Анафілактичний шок

Гіпоглікемічна кома

Гіперглікемічна кома

Набряк Квінке

Ацетонемічний синдром 

Запитання 53

При обстеженні на дому дитини 2,5 місяців акушерка звернула увагу на те, що дитина здригається при помірно сильних звуках, має підвищену пітливість, помірне облисіння волосяної частини потилиці. Якому захворюванню відповідають ці ознаки?


варіанти відповідей

Обструктивний бронхіт

Спазмофілія

Анемія

Рахіт 

Пневмонія

Запитання 54

До акушерки ФАПу звернулась мати з дитиною 3-х років, яка захворіла 2 дні тому, температура - 37,8oC. На шкірі спини, сідниць плямисто-папульозна висипка, збільшені задньошийні та потиличні лімфатичні вузли. На яке захворювання вказують такі симптоми?


варіанти відповідей

Скарлатина

Краснуха

Вітряна віспа

Атопічний дерматит

Кір 

Запитання 55

До акушерки ФАПу звернулась мати з дитиною 7-ми років. Захворювання розпочалось 3 дні тому з болю в горлі, температура - 37,8-38,3oC, головний біль, з'явилась дрібноцяткова висипка, рясна, яскраво-червона, переважно в складках шкіри, блідий носогубний трикутник, язик обкладений білим нальотом. Який найбільш імовірний діагноз?


варіанти відповідей

Менінгококцемія

Краснуха

Скарлатина

Кір

Вітряна віспа 

Запитання 56

У дитини 2-х років погіршення апетиту. При огляді шкіра та слизові оболонки бліді. В загальному аналізі крові еритроцитів- 2,7·1012/л, гемоглобін- 85г/л. Яке захворювання найбільш імовірно?


варіанти відповідей

Гострий лейкоз

Анемія

Тромбоцитопенічна пурпура

Гемофілія

Геморагічний васкуліт

Запитання 57

У дівчинки 5-ти років скарги на зниження апетиту, слабкість, млявість. Об'єктивно: шкіра бліда, набряки на обличчі, АТ- 130/80 мм рт.ст., сеча кольору ''м'ясних помиїв''. Який метод лабораторної діагностики повинна провести акушерка для визначення видільної та концентраційної функції нирок?


варіанти відповідей

Аналіз сечі за Аддіс-Каковським

Загальний аналіз сечі

Аналіз сечі за Амбурже

Аналіз сечі за Нечипоренком

Аналіз сечі за Зимницьким 

Запитання 58

У 5-річної дитини важкий стан, шкіра бліда з крововиливами. Наявне системне ураження лімфатичних вузлів, збільшення печінки і селезінки. Скарги на біль у кістках і суглобах. У крові: різна кількість незрілих клітин у лейкоцитарній формулі. Який попередній діагноз?


варіанти відповідей

Колапс

Анемія

Гострий лейкоз

Гемофілія

Тромбоцитопенічна пурпура 


Запитання 59

У дитини 5-ти років температура 39,5oC, головний біль, катаральні явища в носоглотці, з'явилися судоми. Які першочергові дії?


варіанти відповідей

Ввести розчин адреналіну

Введення літичної суміші

Ввести розчин глюкози внутрішньовенно

Ввести гормони

Ввести серцеві засоби 

Запитання 60

Дитина 5-ти років лікується з приводу ГРВІ 5 днів, але інтенсивність кашлю наростає до нападоподібного, особливо вночі. Яке захворювання можна запідозрити?


варіанти відповідей

Обструктивний бронхіт

Кашлюк, початковий період

Кір, катаральний період

Плеврит

Гострий ларинготрахеїт 


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест