Перевірочна контрольна робота Особливості зарубіжного сервісу, ГРС-32, 2024

Додано: 3 березня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

Які обов’язки сомельє?

варіанти відповідей

Складання меню та прейскуранту, відповідальність за якість міцних напоїв. 

Складання винної карти та підтримка відповідно до неї запасу вин у ресторані, обслуговування гостей напоями.

Підбір посуду для подавання вина споживачам. 

 Усі відповіді правильні.

Запитання 2

Які напої краще включати до аперитиву? 

варіанти відповідей

Коньяк, арманьяк. 

Настоянки, лікери, бальзами. 

Соки плодові та овочеві, білі та рожеві вина, шампанське сухе, херес, пиво. 

Чай, каву, віскі, десертні вина.

Запитання 3

 Які напої краще включати до диджестиву? 

варіанти відповідей

Шампанське сухе, вино херес. 

Морс, фруктовий сік. 

Білі вина, пиво. 

Коньяк, лікер.

Запитання 4

Які дипломатичні прийоми належать до денних? 

варіанти відповідей

Чай, коктейль. 

Фуршет, обід. 

Обід-буфет, вечеря. 

Діловий сніданок, "бокал шампанського", "бокал вина".

Запитання 5

Які дипломатичні прийоми належать до вечірніх? 

варіанти відповідей

Чай, коктейль, фуршет. 

Сніданок, діловий сніданок. 

"Бокал шампанського", "бокал вина". 

Усі відповіді правильні.

Запитання 6

До складу меню континентального сніданку включають: 

варіанти відповідей

яєчню з шинкою чи беконом, рибні страви, овочеві страви, какао, чай, каву, кондитерські вироби; 

страви із зернових, м’ясні страви, чай, борошняні кондитерські вироби; 

омлет, томати, бекон, сосиски, чай, каву, хліб із маслом; 

чай, каву, гарячий шоколад, гаряче (холодне) молоко, цукор, вершки, лимон, два види повидла, джем чи мед, вироби із листкового тіста, хлібобулочні вироби, вершкове масло, свіжоприготовлений апельсиновий сік.

Запитання 7

Класичний або короткий англійський сніданок передбачає: 

варіанти відповідей

чай або каву (чи гарячий шоколад) із цукром, булочні вироби, тости, вершкове масло, джем, мед, варення;

чай або каву, яєчню з шинкою чи беконом, рибні страви, м’ясні соусні страви; 

чай або каву, страви із зернових, гриби в томатному соусі, рибу-гриль, соки; 

чай або каву, страви із бобових, кисломолочний сир, морси.

Запитання 8

Усі замовлення на обслуговування в номерах готелю диспетчер чи черговий офіціант реєструють у: 

варіанти відповідей

договорі між туристичною фірмою та туристом; 

листі-замовленні на обслуговування в номерах готелю; 

спеціальній книзі (журналі) обліку (або використовують комп’ютерну мережу). 

Усі відповіді правильні.

Запитання 9

Дати характеристику формату закладів ресторанного господарства Free flow.

варіанти відповідей

У перекладі з англійської означає "ресторанний дворик". Відмітна особливість – це організація великої кількості точок харчування в одному місці. Такий формат гарантує менші витрати на організацію бізнесу і великий потік людей. У цьому форматі можуть бути як підприємства стріт фуду, так і підприємства фаст фуду рівнозначно. 

У перекладі з англійської означає "вільний доступ". Вперше такий формат був застосований в Німеччині. Основна ідея – це вільне переміщення гостей по торговельній залі з можливістю самостійного вибору приготування страв у їх присутності. Відмітна особливість – це великий асортимент, помірні ціни, велика пропускна здатність. Приготування страв перетворюється на захоплююче кулінарне шоу.

Це формат, що знаходиться посередині між fast food і casual dining і є швидко зростаючим сегментом у ресторанному господарстві. У закладі організується харчування та дозвілля відвідувачів. 

Усі відповіді правильні.

Запитання 10

Вказати правильний варіант характеристики формату закладу ресторанного господарства Fine Dining (елітні ресторани).

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства для всієї родини. Демократичний ресторан з дитячими кімнатами та майданчиками, з дитячим меню, аніматорами. У закладі часто проводять родинні бенкети і торжества.

Ресторани преміум класу з цікавим інтер’єром, створеним кращими дизайнерами, професійним персоналом, відмінною кухнею, величезним асортиментом напоїв. Ресторани розташовані в історичних районах міста. Ресторан має авторську кухню, винну карту з колекційними винами. У ресторані застосовуються театралізовані методи подавання страв. 

Клубний ресторан може бути як демократичним, так і елітним. Для якісного обслуговування споживачів застосовують напівфабрикати власного приготування, випікають свої борошняні кондитерські вироби, постійно оновлюють асортимент. У закладі є дитяче меню, надаються додаткові послуги. 

Усі відповіді правильні.

Запитання 11

Який формат закладу ресторанного господарства задовольняє потреби споживача поїсти і провести час?

варіанти відповідей

Fast Casual

Steet good

Буфет

Усі відповіді правильні

Запитання 12

Вказати найпоширеніші концепції у форматі casual diming

варіанти відповідей

Їдальня, кафетерій, буфет. 

Булочна-кондитерська; кав’ярня; пивний ресторан; національний ресторан; ресторан, що працює на монопродукті.

Дитяче кафе, студентська їдальня, шкільна їдальня, кафетерій.

Чайний салон, лаунж-бар, їдальня при промисловому підприємстві, дієтична їдальня.

Запитання 13

Відповідно до визначення у Законі України «Про туризм», туризм – це: 

варіанти відповідей

виїзд особи на постійне місце проживання в професійно – ділових цілях для здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування; 

виїзд особи на тимчасове місце проживання в оздоровчих цілях для здійснення оплачуваної діяльності; 

тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання в оздоровчих, пізнавальних, професійно – ділових чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування;

тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання для здійснення оплачуваної діяльності. 

Запитання 14

У розвитку суспільства значну роль відіграють функції туризму: 

варіанти відповідей

рекреаційна, виховна, соціокультурна, екологічна, політична;

безпечна, національна, регіональна, міжнародна; 

природна, сучасна, народна, демографічна; 

внутрішня, зовнішня, об’єктивні, суб’єктивні. 

Запитання 15

Організаційними формами туризму є: 

варіанти відповідей

міжнародний і внутрішній;

національний і закордонний; 

молодіжний і сімейний; 

сільський і спортивний. 

Запитання 16

Структура процесу обслуговування бенкету-прийому є незмінною і складається з таких етапів: 

варіанти відповідей

розбивання процесу обслуговування на сектори → синхронне обслуговування гостей офіціантами в секторах у кілька етапів; 

подавання аперитиву → обслуговування в бенкетному залі → обслуговування у вітальні (кавовій чи чайній залі); 

організація аперитиву → розподіл процесу обслуговування на певні частини – сектори; організація обслуговування в секторах, обслуговування у вітальні (кавовій чи чайній залі). 

Усі відповіді правильні.

Запитання 17

Флейринг - це мистецтво, в рамках якого викорис­товуються ....

варіанти відповідей

методи переконуючого продажу (сугестія);

елементи жонглювання, фокуси, вогненне шоу, ак­робатичні трюки;

перші дві відповіді правильні.

Усі відповіді правильні.

Запитання 18

Що входить в основні обов'язки баристо?


варіанти відповідей

Вирішувати конфліктні ситуації в барі.

Готувати, оформляти та подавати коктейлі.

Готувати та подавати каву.

Допомагати бармену.

Запитання 19

Який вид сніданку найчастіше використовується при організації харчування в номерах готелів?

варіанти відповідей

Континентальний.

Американський.

Сніданок із шампанським. 

Експрес-сніданок.

Запитання 20

Як попередньо сервірують чайний стіл? 

варіанти відповідей

Закусочними тарілками, закусочними приборами, кокотними виделками, серветками. 

Столовими тарілками, столовими приборами, виделками для фондю та для тістечок, серветками. 

Десертними (якщо буде подано страви) та пиріжковими тарілками (для тістечок та інших борошняних кондитерських виробів), десертними приборами (ніж, ложка, виделка), фруктовими ножами, серветками. 

Усі відповіді правильні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест