Перша допомога при харчових отруєннях

Додано: 14 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 1810 разів
7 запитань
Запитання 1

Харчові отруєння (англ. food poisoning) — це


варіанти відповідей

а) хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини.

б) будь-яке захворювання інфекційної або токсичної природи, викликане або імовірно викликане вживанням їжі або води.

в) це група інфекційних і інвазивних хвороб тварин, котрими хворіють і люди

г) розлади здоров'я людей, тварин, рослин у вигляді хвороби, які спричинюють збудники — віруси, різноманітні бактерії, найпростіші, паразитичні гриби, гельмінти, продукти їхньої життєдіяльності (екзотоксини, ендотоксини), патогенні білки — пріони, здатні передаватися від заражених організмів здоровим і схильні до масового поширення

Запитання 2

Найбільш поширеними ознаками харчового отружння є:

варіанти відповідей

а) підвищення температури тіла, блювота

б) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, висипання на шкірі

в) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, з'являються озноб, тахікардія (прискорене серцебиття); знижується артеріальний тиск; може виникнути непритомний стан, іноді відзначаються судоми м'язів. 


Запитання 3

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

термін зберігання

інформація про склад продукту

маса продукту

Запитання 4

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

отруйні гриби та ягоди


з пошкодженою упаковкою

куплені на стихійних ринках


які неправильно зберігали чи обробляли

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 5

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

дата виготовлення


адреса виробника

країна-виробник

Запитання 6

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

 в грамах


в калоріях

 в кілограмах

Запитання 7

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

 харчові отруєння

інфекційні захворювання

 хімічні отруєння

 неінфекційні захворювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест