Перші страви.

Додано: 23 квітня
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
12 запитань
Запитання 1

Перші страви поділяються на заправні, пюреобразні, солодкі, молочні, холодні. Який вид першої страви пропущено?

варіанти відповідей

прозорий

солоний

зелений

густий

Запитання 2

До заправних перших страв відносяться (обрати усі вірні відповіді)

варіанти відповідей

борщ, щі, капусняк

розсольник, салянка

картопляний, овочевий, круп'яний

овочевий, фруктовий, холодний

Запитання 3

За характером рідкої основи перші страви поділяються на _____ групи

варіанти відповідей

2

3

4

5

Запитання 4

Відвари для перших страв бувають (обрати зайве)

варіанти відповідей

бульон

овочеві

круп'яні

макаронних виробів

Запитання 5

Температура подавання гарячих перших страв

варіанти відповідей

45

50

75

65

Запитання 6

Температура подавання холодних перших страв

варіанти відповідей

20

14

30

36

Запитання 7

Які перші страви можуть заправляти пасерованими овочами

варіанти відповідей

холодні

прозорі

заправні

молочні

Запитання 8

Основний продукт для капусняка

варіанти відповідей

квашена капуста

свіжа капуста

тушкована капуста

броколі

Запитання 9

Основні складові борщу

варіанти відповідей

морква, цибуля

морква, буряк

буряк, томатна паста (пюре)

капуста, картопля

Запитання 10

Обов'язкова складова розсольника

варіанти відповідей

свіжі огірки

солоні огірки

крупа

томати

Запитання 11

Основний компонент кулішу

варіанти відповідей

перловка

гречка

пшоно

рис

Запитання 12

Основа прозорих перших страв

варіанти відповідей

міцний бульон

овочевий відвар

квас або сироватка

відвар з макаронних виробів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест