Первинна обробка капустяних овочів

Додано: 3 січня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 293 рази
12 запитань
Запитання 1

Капустяні овочі багаті на:


варіанти відповідей

а) крохмаль;


б) вітаміни С, В1, В2, РР,Е та цукри;


в) ефірні олії.


Запитання 2

Кулінарні властивості білоголової капусти визначаються :


варіанти відповідей

а) тугістю та розміром головки;


б) кольором та розміром листя;


в)тугістю головки та довжиною внутрішнього качана.


Запитання 3

Червоноголову капусту використовують для:



варіанти відповідей

а) квашення;


б) перших страв;


в) салатів і маринування.

Запитання 4

Якщо капуста пошкоджена гусінню – її занурюють у:


варіанти відповідей

а) теплу підсолену воду;


б) холодну проточну воду;


в)обшпарюють;


г) холодну підсолену воду.

Запитання 5

Їстівною частиною брокколі та цвітної капусти є:


варіанти відповідей

а) листя;


б) стебла;


в) головка.


Запитання 6

Цибулеві овочі багаті на :


варіанти відповідей

а) ефірні масла, цукри, мінеральні речовини;


б) жири, вуглеводи;


в) рідину.


Запитання 7

Цибулю ріпчасту використовують для приготування :


варіанти відповідей

а) перших та других страв;


б) соусів та холодних закусок;


в) солодких страв.


Запитання 8

Для нарізування ріпчастої цибулі використовують такі форми нарізки:


варіанти відповідей

а) кільця, півкільця, часточки;


б) дрібні кубики, січуть;


в) середні та великі кубики;


г) шпалки , зірочки.

Запитання 9

Нарізаний або розтертий часник додають у страви:


варіанти відповідей

а) через 10 хв. після закипання;


б) у кінці варіння і доводять до закипання;


в) у кінці варіння і не кип'ятять.

Запитання 10

У цибулі-порей їстівним є:



варіанти відповідей

а) у молодої – листя й стебло, старої – стебло;


б)тільки стебло;


в) тільки листя.

Запитання 11

Цибулю нарізану часточками використовують для:


варіанти відповідей

а) смажених;


б) варених;


в) тушкованих страв.

Запитання 12

Ріпчасту цибулю можна нарізати:


варіанти відповідей

а) брусочками, скибочками;


б) кружальцями, шпалками;


в) кубиками,соломкою,кільцями, напівкільцями.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест