підсумкова атестація з предмету "Організація виробництва"

Додано: 27 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 145 разів
23 запитання
Запитання 1

При організації робочого місця інструмент та інвентар розміщують:


варіанти відповідей

справа від працівника

зліва від працівника

на відстані витягнутої руки перед працівником

перед собою

Запитання 2

До заготівельних цехів відносять..


варіанти відповідей

гарячий, холодний

овочевий, рибний, м'ясний

мийна кухонного посуду, хліборізка

кулінарний, кондитерський, борошняний

Запитання 3

Меню комплексних обідів передбачає…


варіанти відповідей

швидке обслуговування відвідувачів, які мають обмежений час для приймання страв

складається з урахуванням віку дітей на основі фізіологічних норм харчування

складається у дієтичнихї дальнях з урахуванням шести основних дієт

становить набір із трьох або чотирьох страв, що чергуються за днями тижня

Запитання 4

До виробничих приміщень відносять:

              


варіанти відповідей

 аванзала

гардеробна

вестибюль

цех

Запитання 5

Гарячий цех повинен бути зв’язано з такими видами приміщень на підприємстві харчування:



варіанти відповідей

роздачею

мийною кухонного посуд

мийною столового посуду

всі варіанти вірні

Запитання 6

Першим етапом оперативного планування роботи закладу ресторанного господарства є:

              


варіанти відповідей

Оформлення замовлення на отримання сировини зі складу

 Розробка нарядів-замовлень виробничим цехам

складання планового меню на тиждень, декаду

Розрахунок кількості сировини, необхідної для виконання виробничої програми

Запитання 7

Робота кухарів в гарячому цеху розпочинається з:

             


варіанти відповідей

вивчення меню

приготування страв

організації робочих місць

підрахунку потрібної кількості продуктів, сировини

Запитання 8

В гарячому цеху виконується виробництво:

             


варіанти відповідей

рибних напівфабрикатів

перших, других страв, соусів

овочевих напівфабрикатів

м’ясних напівфабрикатів

Запитання 9

Заклади ресторанного господарства які поділяються на класи:

             


варіанти відповідей

кафе

 їдальні

ресторани бари

 закусочні

Запитання 10

Страви з круп та макаронних виробів готують в цеху:



варіанти відповідей

холодному цеху

соусному відділенні

суповому віділенні

гарячому цеху

Запитання 11

Карбовочний ніж використовують для….



варіанти відповідей

нарізання м'яса

нарізання хліба

фігурної різки овочів

обчищання овочів

Запитання 12

Для порціонування перших страв для відпуску використовують:



варіанти відповідей

мірні ложки ємністю- 50,75,100г

мірні ложки -0,5, 0,25г

мірні ложки-10,20,30г

мірні ложки -150,200г

Запитання 13

Який інструмент використовують для видалення відходів при обробці птиці?



варіанти відповідей

шпигу вальний ніж

серповидний ніж

обвальний ніж

середній ніж кухарської трійки

Запитання 14

Столові прибори поділяють на:

   

варіанти відповідей

закусочні і десертні

рибні і столові

основні і допоміжні

Запитання 15

До столових приборів належать:

   

варіанти відповідей

ніж, тарілка, каструля

ніж, виделка, ложка

сковорідка, каструля, чайник

Запитання 16

Сотейники використовують для:

   

варіанти відповідей

пасерування, припускання

пасерування, припускання, смаження

пасерування, припускання, запікання

Запитання 17

. Гарячий цех умовно поділяють на:

  

варіанти відповідей

роздача, соусне відділення

супове і соусне відділення

Запитання 18

Холодний цех призначений для:

   

варіанти відповідей

приготування гарячих та холодних страв

приготування холодних, солодких страв, закусок

для приготування м’ясних, рибних і холодних страв

Запитання 19

Ніж для нарізання сирих овочів маркують:

  

варіанти відповідей

МВ

ОВ

ОС

Запитання 20

Для обробки сирого м’яса використовують ніж:

   

варіанти відповідей

МС

ОС

МВ

Запитання 21

Для нарізання салату з відварних овочів використовують ніж з маркуванням:

   

варіанти відповідей

ОВ

ОС

гастрономічний

Запитання 22

На дошці з маркуванням ОС нарізають:

  

варіанти відповідей

овочі смажені

варену картоплю

овочі сирі

Запитання 23

Бутерброди готують в:

   

варіанти відповідей

холодному цеху

гарячому цеху

м’ясному цеху

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест