Підсумкова контрольна робота 6 клас

Додано: 24 травня 2020
Предмет: Всесвітня історія, 6 клас
Тест виконано: 26 разів
30 запитань
Запитання 1

В період існування антів та склавинів припадає заснування відомого міста полянським князем. Назвати місто засноване в V ст.

варіанти відповідей

Переяслав

Львів

Київ

Краків

Запитання 2

Про кого розповідається в документі?

" Славилися як вправні воїни, які воювали з готами, Візантією,аварами. Відомі імена вождів Бож, Мукосія, Ардагаста, Пирогоста."

варіанти відповідей

Анти

Склавини

Венеди

Гуни

Запитання 3

У якому році анти зазнали поразки від аварів на чолі з Апсихом?

варіанти відповідей

370 рік

482 рік

602 рік

612 рік

Запитання 4

Неукріплені поселення давніх слов'ян- це

варіанти відповідей

Міста

Городища

Села

Замки

Запитання 5

Яка релігія була поширена в давніх слов'ян?

варіанти відповідей

Язичництво

Християнство

Іслам

Іудаїзм

Запитання 6

Характерними для давніх слов’ян були ремесла:

варіанти відповідей

гончарство, ковальство, ткацтво    

суднобудування, ковальство, шовківництво

Запитання 7

До якої гілки слов'ян належать білоруси,українці,росіяни?

варіанти відповідей

північної

  

південної

 

 східної

 

 західної

Запитання 8

Як називалася битва війська Аттіли з об’єднаними силами римлян і германців у 451 р.?

варіанти відповідей

на Каталаунських полях

Марафонська

при Каннах

на річці Гранік

Запитання 9

В якому році Римська імперія остаточно розділилася на дві частини — Західну та Східну? 

варіанти відповідей

295 р. 

395 р. до н. е.

395 р. 

390 р. 

Запитання 10

У якому році вестготи на чолі з Аларіхом захопив Рим?

варіанти відповідей

410 р.

410 р. до н. е.

451р.

395р.

Запитання 11

Назвіть рік Падіння Західної Римської імперії.

варіанти відповідей

395 р.

455 р.

476 р.

451 р.

Запитання 12

Назвіть останнього римського імператора. 

варіанти відповідей

Ромул Августул

Юлій Цезар

Ромул

Октавіан Август

Запитання 13

Перший імператор Риму

варіанти відповідей

Октавіан Август

Юлій Цезар

Нерон

Траян

Запитання 14

В якому році столицю Римської імперії було перенесено до Константинополя:

варіанти відповідей

476 р.

330 р.

455 р.

313 р.

Запитання 15

Який вождь варварів дістав від римлян прізвисько "Бич Божий"

варіанти відповідей

Аттіла

Германаріх

Аларіх

Одоакр

Запитання 16

7. З якою подією історії пов'язана поява поняття "вандалізм"


варіанти відповідей

А) Переселення племен вандалів у межі Римської імперії

Б) Безглузде знищення вандалами культурних цінностей у Римі після його захоплення

В) Захоплення вандалами Карфагена і створення свого королівства

 Г) Навала гунів на Римська імперію

Запитання 17

8. В якій римській провінції зародилося християнство


варіанти відповідей

А) Єгипет

Б) Сирія

В) Палестина

Г) Галлія

Запитання 18

13. Яке визначення відповідає поняттю " Велике переселення народів"?


варіанти відповідей

А) рух племен і народів Європи у II - IV ст. у різних напрямках

Б) велика міграція варварських племен на просторах Європи, що відбувалася у IV- VI ст.

В) переселення племен варварів на нові землі, що тривало у V - VIII ст.

 Г) вторгнення варварських племен за межі Римської імперії, яке і призвело у кінці IV ст. до її загибелі.

Запитання 19

14. Яка частина Римської імперії згодом отримає назву Візантійської імперії?

варіанти відповідей

А) Західна

Б) Східна

В) Північна

  Г) Південна

Запитання 20

15. Із данного переліку оберіть головні причини Великого переселення народів( три правильні відповіді):

варіанти відповідей

1 пошуки золота

2 зростання населення 

3 нестача вільної землі на батьківщині 

4 прагнення освоїти нові, незаселені землі

5 навала гунів 

6 прагнення знищити Римську імперію

Запитання 21

18. Формування праслов'янських спільнот відбувалося впродовж ......

варіанти відповідей

А) ІІІ-ІІ тис.до н.е.

Б) ІІ-І тис.до н.е.

В) І-ІІІ тис.

Г) І-ІІІ ст. 

Запитання 22

19. У працях римських авторів Плінія Старшого, Тацита слов'яни згадуються під назвою-



варіанти відповідей

А) Готи

Б) Гуни

В) Венеди 

Г) Поляни

Запитання 23

20. Які землі на думку сучасних вчених є прабатьківщиною слов'ян

варіанти відповідей

А)  від Дунаю до Дону

Б)  від Вісли до Дніпра

В)  від Одера до Дунаю

 Г)  від Дніпра до Дону

Запитання 24

21.Відповідність

1. Падіння Західної Римської імперії;

2. Пограбування Риму вандалами;

3. Перенесення столиці Римської імперії до Константинополя

4. Визнання християнської релігії Константином.

А. 313 р.;

Б. 330 р.;

В. 455 р.;

Г. 476 р.



варіанти відповідей

 1.А, 2.Б, 3.В, 4.Г

 1.В, 2.Г. 3.А, 4.Б

  1.Б, 2.А, 3.Г, 4.В

  1.Г, 2.В, 3.Б, 4.А

Запитання 25

22. Яке плем'я варварів і в якому році протягом 14 дінв грабувало місто Рим?


варіанти відповідей

 А) вестготи, 410 р.

Б) гунни, 451 р.

В) вандали, 455 р.

Г) германці, 476 р.

Запитання 26

12.Визначте зайве у переліку слів.

варіанти відповідей

А Колізей

Б Великий цирк

В Парфенон

Г Пантеон

Запитання 27

Як називалися племена, які були найбільшою (300-350 млн осіб) в Європі спільнотою споріднених народів, що населяє значні території Центральної, Східної, Південної Європи. 

варіанти відповідей

готи

слов'яни

гуни

вандали

Запитання 28

Скільки виділяють гілок слов'янства ?

варіанти відповідей

дві

три

чотири

одну

Запитання 29

Виберіть гілки слов'янства

варіанти відповідей

північнослов'янська

східнослов'янська

західнослов'янська

південнослов'янська

Запитання 30

Назвіть дві великі слов'янські спільноти, що жили в V ст. на території сучасної України .

варіанти відповідей

анти

склавини

слов'яни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест