Підсумкова контрольна робота по устаткуванню за завданням адміністрації

Додано: 19 грудня
Предмет: Технології, 10 клас
20 запитань
Запитання 1

До механічного устаткування відносять:


варіанти відповідей

кавоварки, ваги, блендери;

міксери, універсальні кухонні комбайни, сосисковарки;

 хліборізки, слайсери, тісторозкатувальні машини;

плити електричні, м’ясорубки, овочерізки.

Запитання 2

Універсальна кухонна машина складається з елементів:

варіанти відповідей

пасової передачі, контрольно-вимірювальних приладів;

універсального приводу та комплекту змінних виконавчих механізмів;

електродвигуна, редуктора, картера, перемикача швидкостей, варіатора швидкостей.

Запитання 3

Діелектричний килимок при роботі машини повинен знаходитись

варіанти відповідей

із правої сторони корпуса;

із лівої сторони корпуса;

біля пульта управління;

біля рухомих частин.

Запитання 4

Яка перша операція у правилах експлуатації машин?

варіанти відповідей

перевірити роботу машини на холостому ходу;

перевірити санітарно-технічний стан машини;

перевірити правильність складання машини;

включити машину.

Запитання 5

Яка основна перевага універсальних кухонних машин?

варіанти відповідей

складніть

універсальність

виготовлення европейськими країнами

низька ціна

Запитання 6

Чому не рекомендується завантажувати непромиту картоплю в картоплеочисну машину?

варіанти відповідей

 вийде з ладу розвантажувальний диск з лопатями;

уповільнюється процес очищення, швидко зношується абразивний матеріал;

заб’ється зливний патрубок;

збільшаться втрати маси картоплі.

Запитання 7

Завантаження картоплі в картоплеочищувальну машину періодичної дії здійснюється:

варіанти відповідей

до включення машини;

одночасно з включенням машини;

після включення машини і подачі води;

після включення машини, але до подачі води.

Запитання 8

В робочу камеру картоплеочищувальної машини вода подається для:

варіанти відповідей

промивання овочів;

змивання очисток і виведення їх з робочої камери;

промивання абразивної поверхні і робочого диска;

миття робочої камери.

Запитання 9

Для обробки овочів і картоплі застосовують такі машини

варіанти відповідей

картоплеочисні, збивальні, протиральні

протиральні, овочерізальні, блендери

картоплеочисні, збивальні, овочерізальні

овочерізальні, картоплеочисні, протиральні

Запитання 10

Назвіть призначення овочерізальної машини МРО 50-200

варіанти відповідей

 Для нарізання сирих овочів скибочками, брусочками, соломкою, кружальцями

Для протирання варених овочів

Для перемішування салатів, вінегретів

Для нарізання сирої картоплі

Запитання 11

Які машини і механізми використовують для обробки м'яса та риби?


варіанти відповідей

м'ясорубки, фаршмішалки

машина для миття і обсушування, для нарізування мяса

розпушувачі для м'яса, рибоочисний механізм

котлетоформувальні машини,взбивальні механізми

Запитання 12

Для подрібнювання м'яса, риби, печінки та інших продуктів,на підприємствах громадського харчування використовують

варіанти відповідей

тендерайзер

кутер

подрібнювач м'яса

мясорубку

Запитання 13

Яке призначення машин для розпушування м'яса

варіанти відповідей

для збереження форми готових напівфабрикатів

для надрізування поверхні порційних шматків м'яса з метою руйнування сполучної тканини

для рівномірного розподілення різних компонентів у загальній масі.

для приготування порційних напівфабрикатів з яловичини, свинини

Запитання 14

Як проводиться вивантаження фаршу з фаршемішалки:

варіанти відповідей

після зупинки двигуна;

при роботі двигуна;

перед роботою двигуна;

як фаршемішалка заповниться

Запитання 15

Послідовність складання ріжучих частин м'ясорубки:

варіанти відповідей

зажимне кільце, двосторонній ніж, підрізні грати, затискна гайка;

односторонній ніж, зажимне кільце, підрізні грати, затискна гайка, решітка з дрібними отворами;

підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка з великими отворами, зажимне кільце, затискна гайка;

зажимне кільце, підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка з великими отворами, затискна гайка;

Запитання 16

На що одягаються ріжучі органи м'ясорубки (на):

варіанти відповідей

шнек;

палець шнека;

хвостовик шнека;

хвостик шнека

Запитання 17

З метою техніки безпеки встановлюють

варіанти відповідей

обручка;

запобіжне кільце;

кільце

завзяте кільце

Запитання 18

Призначення фрез:

варіанти відповідей

для нанесення насічок на м'ясі;

для нарізування м'яса на порційний шматок;

для обробки м'яса

для пиляння нігтів

Запитання 19

За допомогою чого перемішується фарш в МС8-150?

варіанти відповідей

робочим валом;

лопатями;

штовхачем;

дерев'яним товкачем;

Запитання 20

Призначення шнека:

варіанти відповідей

для подачі продукту до ріжучих органів;

для обробки продукту;

для подрібнення продукту;

для розмішування продукту

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест