Підсумкова контрольна робота з предмету "Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції" професія плодоовочівник.

Додано: 6 листопада 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 52 рази
12 запитань
Запитання 1

При якому способі консервування продукти переробки витримуються при температурі +1000С і вище протягом деякого часу.

варіанти відповідей

пастеризація

стерилізація

квашення

маринування

Запитання 2

Сортування продукції за розмірами це -

варіанти відповідей

калібрування

інспектування

бланшування

очищення

Запитання 3

На миття 1 тони плодоовочевої продукції витрачається близько ???? тон води?

варіанти відповідей

1 тона

3 тони

5 тон

10 тон

Запитання 4

Яким з перерахованих способів не можливо очистити соки

варіанти відповідей

відстоювання

пресування

фільтрація

центрифугування

Запитання 5

Яка тара є найкращою для виготовлення та зберігання маринованої продукції

варіанти відповідей

дерев′яна

полімерна

металева

скляна

Запитання 6

Способ консервування, при якому сировину зокрема заливають розчином і якому присутня оцтова або інша харчова кислота це -

варіанти відповідей

маринування

мочіння

пастеризація

квашення

Запитання 7

При якому способі сушіння плоди швидко заморожують, а потім видаляють воду за допомогою теплоти

варіанти відповідей

конвективний

сублімаційний

повітряно - сонячний

інфрачервоний

Запитання 8

Шокове заморожування проводиться при температурі

варіанти відповідей

- 5-100С

- 10-15

- 18-200С

- 30-400С

Запитання 9

Готовий продукт консервування цукром має вигляд желеподібної маси з цілими або розвареними продуктами це-

варіанти відповідей

повидло

варення

джем

компот

Запитання 10

Який з консервантів не відноситься до натуральних

варіанти відповідей

оцтова кислота

сорбінова кислота

сіль

цукор

Запитання 11

Сушені продукти тривалий час зберігаються завдяки

варіанти відповідей

використанню консервантів

шоковому заморожуванню

пастеризації

видаленню вологи

Запитання 12

Який з перерахованих способів консервування суттєво відрізняється від інших

варіанти відповідей

маринування

мочіння

соління

квашення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест