Підсумкова контрольна робота з трудового навчання за II семестр 7 клас

Додано: 12 травня 2020
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 332 рази
20 запитань
Запитання 1

Як перевірити що праска нагрілася?

варіанти відповідей

торкнутися її пальцем

 про це сигналізує погасша лампочка-індикатор


бризнути на неї водою

торкнутися язиком

Запитання 2

Який ручний шов використовують для тимчасового з'єднання деталей швейного виробу?

варіанти відповідей

тамбурний

голкою назад

 

голкою вперед

Запитання 3

Для чого роблять надсічки на припусках на шви?

варіанти відповідей

для того, щоб після вивертання шов не топорщився

 для краси

  для видалення намітки

Запитання 4

Чому товари з екомаркуванням є кращими в своїй групі?

варіанти відповідей

 

вони дешевші

під час їх виготовлення не використовувалися токсичні речовини

 під час їх виготовлення не використовувалися шкідливі технології

Запитання 5

Чим є етикетка на споживчих товарах?

варіанти відповідей

частиною упаковки

носієм інформації про товар


  

оздобленням

Запитання 6

Що називають ескізом виробу?

варіанти відповідей

 будь-яке намальоване зображення виробу

 зображення, виконане "від руки" з дотриманням на око пропорцій між частинами предмета



зображення предмету, виконане за допомогою креслярських інструментів

Запитання 7

На що слід звертати увагу , роздивляюсь упаковку товару?

варіанти відповідей

  на її привабливість

на наявність повної інформації про товар



на цілісність

Запитання 8

Крупи це -

варіанти відповідей


зернова культура

 штучна культура

подрібнене зерно

Запитання 9

За технологією виготовлення рисової крупи поділяють на

варіанти відповідей

 ядриця, проділ

 шліфовані, подрібнені, неподрібнені

 шліфовані

плющені

Запитання 10

Ячна крупа - це

варіанти відповідей

ядро зерна ячменю

ядро зерна жита

 ядро кукурудзи

Запитання 11

Крупи засипають у

варіанти відповідей

теплу воду


киплячу підсолену воду


 холодну воду


киплячу солодку воду

Запитання 12

До складу каш входять білки, вуглеводи ....

варіанти відповідей


вітаміни

ферменти

родзинки

різні речовини

Запитання 13

Наливати тісто для млинців слід на

варіанти відповідей

 холодну сковорідку

 гарячу сковорідку

 добре розігріту сковорідку

 не має значення

Запитання 14

8 - 10 хвилин готують

варіанти відповідей

яйця, зварені рідко

 яйця, зварені круто

 яйця, зварені "в мішечок"

 яйця пашот

Запитання 15

Зварені яйця занурюють у холодну воду, щоб...

варіанти відповідей

 не потемнів жовток

 легше було чистити шкаралупу

 не втратили колір

 був щільний білок

Запитання 16

При варінні яєць додають сіль, щоб...

варіанти відповідей

 запобігти витіканню яйця при наявності тріщин на шкаралупі

 

 запобігти розтріскуванню шкаралупи


було смачніше

Запитання 17

Відлік часу варіння яєць ведуть

варіанти відповідей

з моменту занурення яєць

 з моменту закипання води після занурення яєць


не важливо


 з моменту закипання води

Запитання 18

Щоб уникнути травм на уроці, необхідно:


  

варіанти відповідей

Дотримуватись розкладу уроків

  Сидіти і нічого не робити

 Дотримуватись правил техніки безпеки

Запитання 19

Під час роботи не можна..


  

 


 

варіанти відповідей

Малювати ескіз

 Питати вчителя

 Покидати робоче місце

 Використовувати інструмент за призначенням

  Працювати на своєму робочому місці

  Працювати не на своєму робочому місці

  Відволікати товаришів від роботи

Працювати не справним інструментом

Запитання 20

Після закінчення роботи потрібно:


 

 

варіанти відповідей

 Прибрати своє робоче місце

Розпочати роботу заново

  Оцінити виконану роботу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест