Підсумкова контрольна робота за 2022-2023н.р. з предмету: "Технологія приготування їжі"

Додано: 12 червня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 5 разів
20 запитань
Запитання 1

Поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готов­ності, порціоновані, оформлені і готові для споживання – це…?

варіанти відповідей

Кулінарний виріб

Готова кулінарна продукція

Страва

Запитання 2

Які речовини мають бактерицидні властивості?

варіанти відповідей

 Глікозиди

Фітонциди

Бетаціани

Запитання 3

Технологічний процес обробки овочів складаються з таких послідовних операцій…?

варіанти відповідей

Сортування, калібрування, миття, обчищання, промивання, нарізування

Миття, сортування, калібрування, обчищання, промивання, нарізування

Калібрування, миття, сортування, обчищання, промивання, нарізування

Запитання 4

Яка висота ребра середніх кубиків картоплі

варіанти відповідей

1,0 – 2,0

1,0 – 1,5

1,5 – 2,0

Запитання 5

За термічним станом рибу поділяють на…

варіанти відповідей

Живу, охолоджену, морожену

Живу, свіжоморожену

Живу, свіжоморожену, копчену

Запитання 6

До найбільших ракоподібних відносять…

варіанти відповідей

Раки, кальмари

Омари, устриці

Омари, лангусти

Запитання 7

Яку частину м’яса використовують для смаження великим шматком, натуральними порційними та дрібними шматочками

варіанти відповідей

Грудинка

Корейка

Вирізка

Запитання 8

Як називають процес нагрівання продукту до температури 100С у рідкому середовищі

варіанти відповідей

 Припускання

Варіння

Бланшування

Запитання 9

Залежно від способу приготування борошняну пасеровку поділяють на …

варіанти відповідей

Густу і рідку

Суху і рідку

Суху і жирову

Запитання 10

З якого зерна виготовляють перлову крупу

варіанти відповідей

Пшениці

 Ячменю

Пшона

Запитання 11

До якого виду макаронних виробів відносять вермішель

варіанти відповідей

Трубчасті 

Стрічкоподібні

Ниткоподібні 

Запитання 12

Як називають зелений пігмент овочів і плодів

варіанти відповідей

Хлорофіл 

Каротиноїд

Антоціан

Запитання 13

Артишоки – це

варіанти відповідей

Плоди

Овочі

Капустяні овочі

Запитання 14

В якому вигляді в соуси додають томатну пасту

варіанти відповідей

Розведеною водою

Спасерованою

 У вигляді пюре

Запитання 15

Для якої страви найбільше підходить кислий сир

варіанти відповідей

Пудинг 

Запіканка

Сирники

Запитання 16

Що відбудеться якщо при паніруванні напівфабрикатів з котлетної маси паніровка потрапить в середину

варіанти відповідей

На поверхні утворяться тріщини

Паніровка відстане

Нічого 

Запитання 17

Яка крупа входить до страви Банош

варіанти відповідей

Кукурудзяна

Пшоно

Пшенична

Ячна

Запитання 18

При переробці якого зерна отримують крупу КУС-КУС

варіанти відповідей

Пшениця

Рис

Ячмінь

Запитання 19

Яку отримують крупу з пропареної, просушеної і роздробленої пшениці 

варіанти відповідей

Артек

Пшенична

Булгур

Кус- кус

Запитання 20

До складу якого соусу входять чорнослив та родзинки

варіанти відповідей

соус червоний кисло- солодкий

соус томатний з овочами

соус грибний кисло - солодкий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест