Підсумкова семестрова робота з основ здоров'я .8 клас ред.

Додано: 29 листопада 2024
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

1.При виявленні вибухонебезпечних предметів категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ

варіанти відповідей

А. повідомляти оперативні служби про знаходження предмета

  Б. попереджати про знахідку інших осіб

 В. підходити, торкатися предмета та пересувати його

 Г. намагатися самостійно знешкодити предмет

 Д. заливати його рідинами, засипати ґрунтом або намагатися чимось його накривати

Запитання 2

2. Укажіть,чого НЕ можна робити під час надання домедичної допомоги.


варіанти відповідей

А. перевірити, чи є дихання, чи працює серце

  Б. перемістити потерпілого на інше місце, якщо йому не загрожує вогонь,обвал будівлі,якщо йому не потрібно робити штучне дихання і надавати домедичну допомогу

 В. залишати на спині непритомного потерпілого,особливо в разі блювоти

  Г. давати пігулки і воду непритомному потерпілому

Запитання 3

3. У разі виявлення боєприпасів та підозрілих предметів

варіанти відповідей

 А. Позначити (обгородити) їх місцезнаходження (не можна брати в руки або торкатися до них).

  Б. Сповістити оперативно-рятувальну службу за номером “101”,"112", поліцію за номером "102", місцеві органи влади.

 В. Очікувати на прибуття представників влади, відійшовши назад своїми слідами на безпечну відстань 

  Г. На місці виявлення предмета по мобільному викликати оперативно-рятувальну службу

 Д. Перенести на безпечне місце, подалі від людей

  Е. Намагатися знешкодити його

Запитання 4

4.Які ознаки попереджають про те, що перед вами небезпечна територія


варіанти відповідей

 А. Знак «Обережно, міни!»

  Б. Купка каміння, дроти, уламки снарядів

  В. Мітки на деревах

 Г. Натягнуті нитки, дроти, шнурки у траві чи між дерев

Запитання 5

5. Надзвичайні ситуації природного походження


варіанти відповідей

 А. погіршення стану водних ресурсів, атмосфери

Б. викрадення або спроба викрадення чи знищення суден

  В. масове ураження сільськогосподарських рослин хворобами чи шкідниками

Г. інфекційна захворюваність людей , сільськогосподарських тварин

  Д. природні пожежі

 Е. аварії на очисних спорудах

Запитання 6

6. У чому полягає перша допомога при невеликих за площею термічних і електричних опіках першого або другого ступенів?

варіанти відповідей

 А. Поливати уражені ділянки тіла струменем холодної води 

  Б. Змазати обпечені ділянки шкіри маззю, жиром, маслом або вазеліном.

 В. Присипати обпечені ділянки шкіри питною содою або крохмалем.

  Г. Накласти на обпечені ділянки шкіри стерильну пов'язку, використовуючи бинт або марлю

Запитання 7

7.Як розпізнати артеріальну кровотечу?


варіанти відповідей

 А. кров темно-червоного кольору, б'є фонтаном і пульсує

  Б. кров яскраво-червоного кольору, б'є фонтаном та пульсує

  В. кров яскраво-червоного кольору, тече з незначною швидкістю

  Г. кров темно-червоного кольору, збирається краплями

Запитання 8

8.Оздоровчі системи, що з'явилися в результаті застосування теоретичних наукових знань


варіанти відповідей

 А. Традиційні

  Б. Народні

 В. Науково обгрунтовані

  Г. Сучасні

Запитання 9

9.Позначте загальнІ (спільнІ) компоненти усіх оздоровчих систем

варіанти відповідей

 А. Правильний режим праці та відпочинку

  Б. Ходіння босоніж по снігу

 В. Щоденна рухова активність

 Г. Раціональне харчування

Д. Вживання в їжу лише продуктів рослинного походження

Е. Оптимізм і вміння володіти емоціями

Запитання 10

10.Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

 А. дотримуватись правил зберігання продуктів

  Б. для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

  В. використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

 Г. дотримуватись правил термічної обробки продуктів

Д. кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 11

11.Що є причиною сальмонельозу?



варіанти відповідей

 А. вживання сирих продуктів, заражених збудником( яєць, молока, риби, м'яса)

  Б. вживання сирих продуктів, заражених збудником: консервів

  В. брудні руки

Г. вживання немитих сирих овочів та фруктів

Запитання 12

12.Домедична допомога при харчових отруєннях має таку послідовність:


варіанти відповідей

 А. Викликати "швідку", промити хворому шлунок; дати сорбенти; покласти хворого у ліжко на лівий бік; відновити солевий баланс організму

 

  Б. Викликати "швідку"; дати сорбенти; промити хворому шлунок; покласти хворого у ліжко; відновити солевий баланс організму

 

 В. Викликати "швідку"; дати сорбенти; промити хворому шлунок; покласти хворого у ліжко на спину; відновити солевий баланс організму

 

 Г. Промити хворому шлунок покласти хворого у ліжко; відновити солевий баланс організму; викликати "швідку"

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест