Підсумкова т/а з ТПЇ гр 2

Додано: 11 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
15 запитань
Запитання 1

Червоний колір м’ясу надає білок:



варіанти відповідей

міоглобін

глобулін

міозин

Запитання 2

Зовнішню і бокову частини яловичини



варіанти відповідей

варять, тушкують

варять, тушкують великими, порціонними і дрібними шматочками.

смажать великим шматком

Запитання 3

Внутрішню і верхню частини яловичини

варіанти відповідей

тушкують великими і порціонними шматками, смажать порціонними панірованими і дрібними шматочками.

варять, тушкують великими, порціонними і дрібними шматочками.


використовують для смаження вели-ким шматком, натуральними порціонними і дрібними шматочками.


Запитання 4

Вирізка яловичини— найніжніша частина м'яса. її використовують


варіанти відповідей

для смаження великими шматками, порці-онними натуральними, панірованими і дрібними шматочками.

використовують для варіння і тушкування дрібними шматочками.

для смаження великим шматком, натуральними порціонними і дрібними шматочками.

Запитання 5

 Для шпигування у яловичини можна використовувати:


варіанти відповідей

верхню, внутрішню, бічну і зовнішню частини задньої ноги

лопаткову частину

товстий, тонкий край


Запитання 6

Н/ф «Біфштекс натуральний» має товщину:


варіанти відповідей

1-1,5 см

3-4 см

2-3 см

Запитання 7

Н/ф «Ромштекс» нарізують із:


варіанти відповідей

баранини

яловичини

свинини

Запитання 8

Н/ф «Крученики волинські» мають начинку із:


варіанти відповідей

овочі, різні каші, гриби

тушкованої капусти

сала

Запитання 9

Вертуни переяславські нарізують шматочками завтовшки

варіанти відповідей

0,5 см

1,5 см

1 см

Запитання 10

Н/ф «Котлета натуральна» готують із:



варіанти відповідей

реберної частини корейки без реберної кістки

реберної частини корейки разом з реберною кісткою

натуральної січеної маси

Запитання 11

Лангет- це

варіанти відповідей

два шматки м'якоті продовгуватої, як язички форми товщиною 1,5-1,2 см.

один шматок м'якоті продовгуватої, як язички форми товщиною 1-1,2 см.

два шматки м'якоті продовгуватої, як язички форми товщиною 1-1,2 см.

Запитання 12

за способом приготування розрізняють напівфабрикати

варіанти відповідей

тушковані, паніровані

натуральні, паніровані і січені 

січені, натуральні, смажені

Запитання 13

Ромштекс без паніровки - шматок м'якоті верхньої і внутрішньої частин тазостегнового відрубу товщиною до

варіанти відповідей

1,2 см

2 см

1 см

Запитання 14

Вважається, що ескалоп -

варіанти відповідей

шматок відбитого м'яса круглої форми. 

шматок відбитого м'яса будь якої форми. 

шматок відбитого м'яса овальної форми. 

Запитання 15

Вертуни переяславські. 

варіанти відповідей

спочатку обсмажують, потім тушкують

обсмажують

тушкують

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест