Підсумкова тематична атестація з предмету ТПЇ

Додано: 27 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 19 разів
32 запитання
Запитання 1

1. Підрізний ніж в м’ясорубці встановлюється:

  


варіанти відповідей

різальними лезами назовні;

різальними лезами в середину;

не має значення.

Запитання 2

Які способи застосовують при готуванні напівфабрикатів з м’яса?

.


варіанти відповідей

потрошіння, нарізання, відбивання, тушіння, подавання

нарізування, обшпарювання, панірування, обсмажування;

нарізування, відбивання, підрізування сухожилків, панірування, шпигування, маринування, подрібнення, вибивання;  

Запитання 3

Як визначити готовність кнельної маси:

  


варіанти відповідей

якщо маса плаває на поверхні води, вона готова; 

якщо маса занурилась у воду, вона готова

якщо при збиванні кнельна маса відстає від стінок.

Запитання 4

Чому не утворилася рум’яна кірочка на випечених виробах із дріжджового тіста:

  


варіанти відповідей

надмір жиру;

мало цукру;

багато цукру.

Запитання 5

Що входить до складу маринаду до шашлику?



варіанти відповідей

естрагон, оцет, морква, цибуля, сіль.

сіль, перець, оцет, морква, олія;

сіль, перець, цибуля, зелень петрушки, лимонний сік або оцет, олія;

зелень петрушки, кінзи, сіль, лимонна кислота, перець;

Запитання 6

Які бувають бутерброди?


варіанти відповідей

дорожні бутерброди, канапе, гарячі бутерброди

прості, складні, закусочні, гарячі;

відкриті, закриті, закусочні, гарячі;

Запитання 7

Яка різниця між котлетою відбивною і котлетою натуральною?



варіанти відповідей

подаванням;

приготуванням напівфабрикатів (відбивається, змащується льєзоном, панірується в сухарях);

тепловою обробкою;

Запитання 8

Які бувають салати?



варіанти відповідей

салати з грибів, салати з м'яса і м’ясних продуктів, салати з риби і нерибних продуктів;

салати з сирих і варених овочів, салати з нерибних морепродуктів, салати з птиці;

салати з сирих овочів, салати з м'яса, салати з риби;

Запитання 9

Способи подавання біфштексу?



варіанти відповідей

натуральний, з яйцем, з цибулею. 

натуральний, з соусом, з цибулею;

натуральний, з томатом, з яйцем;

Запитання 10

Які овочі відносяться до плодових?


варіанти відповідей

гарбузові, коренеплоди, томатні, бобові, зернові;

гарбузові, томатні, бобові, зернові;

томатні, коренеплоди, бульбоплоди, зернові.

Запитання 11

Як класифікують солодкі страви за способом приготування?



варіанти відповідей

компоти і сиропи, солодкі страви з утворенням желе, гарячі солодкі страви;

натуральні плоди і ягоди, компоти, сиропи, солодкі страви з утворенням желе, гарячі солодкі страви;

натуральні плоди і ягоди,компоти і сиропи,солодкі страви з утворенням желе, гарячі солодкі страви.

Запитання 12

Який інструмент використовують для видалення відходів при обробці птиці?



варіанти відповідей

середній ніж кухарської трійки.

обвальний ніж;

серповидний ніж;

Запитання 13

Які страви готують із м'яса запеченого великим шматком?



варіанти відповідей

свинина смажена, ростбіф, філе;

свинина смажена, ростбіф, порося смажене, грудинка фарширована;

порося смажене, ростбіф, філе;

Запитання 14

Асортимент страв з каш.



варіанти відповідей

котлети, биточки, зрази, запіканки, пудинги, крупники, галушки;

котлети, биточки, зрази, крупники, галушки, бабка;

бабка, котлети, биточки, запіканки, крупники.

Запитання 15

Які супи відносяться до заправних?


варіанти відповідей

борщі, щі, розсольники, солянки, овочеві, картопляні, кулешики, кулеші.

борщі, розсольники, супи – пюре, солянки, овочеві, картопляні;

борщі, щі, солянки, овочеві, картопляні, солодкі, кулеші;

Запитання 16

Які соуси використовують при запіканні риби?



варіанти відповідей

сухарний, білий, паровий, молочний, сметанний;

білий, паровий, молочний, сметанний, томатний;

цибулевий, паровий, молочний, сметанний, томатний.

Запитання 17

Для розморожування риби брикети поміщають в сітчасті контейнери і занурюють на 2-3 години у ванну з розчином.



варіанти відповідей

питної води.

оцтової кислоти;

повареної солі;

Запитання 18

Бульйон мутніє:

   

варіанти відповідей

від бурхливого кипіння;

від довгого кипіння;

від концентрації

Запитання 19

Капусняк солять:

  

варіанти відповідей

за 15 хв. до закінчення варіння

після того як звариться капуста

на початку приготування

Запитання 20

Особливості приготування розсольнику

  

варіанти відповідей

додають пшоно, огірки, капусту

додають перловку, капусту, ботвиння, буряк

додають перловку, огірки

Запитання 21

Якщо перша страва пересолена то:

  

варіанти відповідей

занурюють варену картоплю і кип’ятять

занурюють варений без солі рис і кип’ятять

розводять водою

Запитання 22

За способом приготування соуси поділяють:

   

варіанти відповідей

з загусниками, без загусників

з загусниками, білі, червоні

з загусниками, без загусників, білі, червоні

Запитання 23

Бутерброди поділяють на такі групи:

  

варіанти відповідей

відкриті, закриті, закусочні, гарячі

відкриті, закриті, напіввідкриті

відкриті, закриті, напівзакриті, гарячі

Запитання 24

При варінні узварів краще зберігатимуться вітаміни:


варіанти відповідей

якщо плоди і ягоди закласти в підкислений лимонною кислотою сироп, що сильно кипить

якщо плоди і ягоди закласти в сиру воду

якщо плоди і ягоди закласти в цукровий сироп

Запитання 25

При смаженні картопля не буде прилипати до посуду:

  

варіанти відповідей

якщо картоплю підсушити

якщо картоплю посолити перед смаженням

якщо злити крохмальні зерна з поверхні сирої нарізаної картоплі

Запитання 26

Чому не утворилася рум’яна кірочка на випечених виробах із дріжджового тіста:

   

варіанти відповідей

мало цукру

багато цукру

надмір жиру

Запитання 27

За будовою ягоди поділяються:

  

варіанти відповідей

складні, прості

справжні, несправжні, складні

справжні, несправжні

Запитання 28

Що таке накладанці?

  

варіанти відповідей

бутерброди

деруни

страва з м’яса

Запитання 29

Холодець і заливні страви зберігають при:

  

варіанти відповідей

мінусовій t

плюсовій t

Запитання 30

При приготуванні морса використовують:

 

варіанти відповідей

переварену воду

дисцільовану

сиру воду

Запитання 31

Чи можна використовувати металевий посуд при термічній обробці овочів:

  

варіанти відповідей

ні

так

Запитання 32

За способом приготування перші страви розрізняють:

   а) ;   +

   б) ;

   в) .

варіанти відповідей

заправні, прозорі, рідкі

заправні, прозорі, пюреподібні

заправні, прозорі, пюреподібні, густі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест