Підсумкове тестування для 9 х класів Технологія приготування різних видів тіста

Додано: 30 квітня 2023
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Тест виконано: 275 разів
12 запитань
Запитання 1

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є

варіанти відповідей

борошно, сіль, цукор, солод, жири,


борошно, дріжджі, сіль, цукор, яйця,

борошно, вода, дріжджі, сіль,

Запитання 2

Якщо до складу дріжджового тіста входить невелика кількість здоби (цукор, жир), всі продукти кладуть у тісто одночасно.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

Якого способу приготування дріжджового тіста не існує-

варіанти відповідей

Опарний

Безопарний

Лабораторний

Запитання 4

Які ознаки готової опари

варіанти відповідей

На поверхні утворюється стійка шапочка піднята до гори з бульбашками

Опара змінює колір

Поверхня опари стає однорідною та гладкою

Запитання 5

Характерною особливістю випічки заварного тіста є:

варіанти відповідей


пориста консистенція виробу

утворення порожнини в середині виробу

рихла консистенція виробу

Запитання 6

Які вироби виготовляють із заварного тіста?

варіанти відповідей

профітролі, еклєри, заварні булочки та кільця

профітролі, піци, пироги кіш, пряники


меренги, розтягаї, заварні булочки та кільця

Запитання 7

Чому тісто має назву "Заварне"?

варіанти відповідей

Заварне тісто — вид тіста, який отримав свою назву від способу приготування.

Тому що вироби з заварного тіста не випікають, а варять.

Запитання 8

 Основною сировиною пісочного тіста є:

варіанти відповідей


борошно, жир, цукор

 жир, цукор

вода, масло, борошно

Запитання 9

Велика кількість жиру і цукру надає пісочному тісту.....

варіанти відповідей

вязкість

вологість


крихкість

Запитання 10

1.   Назвіть основні продукти для приготування білково – повітряного тіста «Макарон»:

варіанти відповідей

цукор, білки яєчні, ванільна пудра

 цукор, яйця, ванільна пудра

 цукор, жовтки яєчні, ванільна пудра

Запитання 11

Для мигдального тіста використовують борошно

варіанти відповідей

пшеничне борошно

рисове борошно

борошно з горіхів мендалю

Запитання 12

В якій країні тістечка "Макаруни" знайшли свою справжню популярність.?

варіанти відповідей

У Франції

У Японії

У Італії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест